Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Van al mijn schoolcarrières was dit de mooiste en beste. Niet alleen omdat ik hier mijn diploma heb behaald, maar vooral omdat de mensen bij Capabel in mij geloofden op momenten dat ik zelf het ver... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Op zich een makkelijke opleiding ( mbo-4 doktersassistente) alleen wordt er nul hulp geboden bij het vinden van een stageplek.En de acties die ze beloven te zullen ondernemen , gebeuren niet. Gevo... Voir plus

Noté 2 sur 5 étoiles

Docenten zijn aardig en willen meedenken. Echter de opleiding kost buitensporig veel geld, klassen zijn soms erg groot (soms 25 leerlingen) en er wordt onderscheid gemaakt in studenten. Bijvoorbeeld... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik had mijn opleiding afgerond zou 6 weken wachten werden er 3 dagen meer. Inmiddels alles prima afgesloten. Kan de school aanraden ze zijn uitstekend in bijna alle opzichten. Ik wens capabel veel s... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. École professionnelle

Écrit par l'entreprise

Capabel Onderwijs brengt een leven lang leren voor iedereen in de praktijk. Daarom zetten we in korte tijd alle energie op wat belangrijk is voor onze studenten; Kort en krachtig een diploma of certificaat behalen. Met erkende en verkorte beroepsopleidingen waarbij onze studenten hun toekomstperspectief vergroten en bekwaam en gemotiveerd de arbeidsmarkt betreden. Dit doen we al ruim 30 jaar. In Capabel Onderwijs is langjarige kennis en ervaring gebundeld rondom arbeidsmarktgerichte scholing voor volwassenen. Een erkend diploma maakt de toegang tot duurzaam betaald werk eenvoudiger. Dus richten we ons bij voorkeur op die sectoren waar veel vraag is. Alle opleidingen van Capabel Onderwijs zijn dan ook ontwikkeld rekening houdend met de karakteristieken van de doelgroep in combinatie met eisen van het werkveld. En in lijn met wet- en regelgeving. Bij Capabel Onderwijs staat de studentbeleving centraal. We zoeken actief naar kansen voor verbetering in de tevredenheid van onze medewerkers, studenten en het werkveld. Onze klantbeleving wordt bepaald door de aanpak, structuur, lesprogramma’s en processen en bovenal door onze bevlogen medewerkers.

Coordonnées de contact

A répondu à 93 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Slechte ervaring met Capabel Onderwijs

Slechte ervaring met Capabel Onderwijs

Ik heb een zeer slechte ervaring met Capabel Onderwijs. In 2023 kreeg ik een factuur, maar tijdens een gesprek met een medewerker werd mij duidelijk meegedeeld dat ik dit bedrag niet hoefde te betalen.

Toch ontvang ik nu opnieuw een brief, waarin zelfs dreigementen met deurwaarders worden gedaan. Ik heb meerdere keren geprobeerd contact te krijgen, zowel per mail als telefonisch, maar ik kreeg geen enkel antwoord. Als je belt, word je gewoon weggedrukt.

De communicatie is slecht, onduidelijk en intimiderend. Ik voel me totaal niet serieus genomen als student. Ik raad anderen aan goed na te denken voordat ze zich hier inschrijven.

15 août 2025

Dag Abdelhadi,

We begrijpen dat het erg vervelend is dat je ons niet hebt kunnen bereiken. Onze financiële afdeling is van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar. Wij hebben jou in 2022 en 2023 wel uitstel van de kosten aangeboden, maar geen kwijtschelding.

gelukkig hebben we inmiddels een acceptabele betalingsregeling met je kunnen treffen.

PBMZ

Ik heb de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4 gevolgd bij Capabel en mijn diploma behaald. De opleiding is intensief, maar ik ben ontzettend blij dat ik voor deze versnelde route heb gekozen. Vergeleken met een reguliere opleiding is dit traject veel sneller.

Wel wil ik mensen waarschuwen: begin hier alleen aan als je écht zelfstandig kunt werken en sterk in je schoenen staat. Ook raad ik aan om éérst een stageplek te vinden voordat je je inschrijft. Een stage vinden is niet altijd makkelijk, en zonder stageplek loop je vertraging op.

Gelukkig had ik een top docent tijdens mijn opleiding. Zij kon duidelijk uitleggen, dacht mee en keek opdrachten snel na.

Er waren ook een paar minder goede punten. Aan het begin werd verteld dat je vervroegd generieke-examens mag doen als je bepaalde instaptoetsen met minimaal 80% afrondt. Ik had die toetsen behaald, maar uiteindelijk bleek dat het toch niet kon vanwege personeelstekort. Dat is jammer, want dat soort zaken hoor je van tevoren te regelen of duidelijk te communiceren. Ook duurt het soms lang voordat je reactie krijgt op e-mails. En soms had ik aanvragen die in eerste instantie werden afgekeurd, maar als ik erachteraan ging, werden ze opeens wél goedgekeurd.

Al met al ben ik tevreden over Capabel, maar je moet wel zelfstandig te werk kunnen gaan en niet afwachten. Als je gemotiveerd bent en zelf initiatief neemt, is dit een hele effectieve en waardevolle route naar je diploma.

18 juillet 2025

Hoi Mo Mo,

Bedankt voor je mooie review!

Wat fijn dat je je opleiding zo prettig hebt ervaren en je succesvol je diploma hebt gehaald.
Bedankt voor de tips! We zullen dit zeker meenemen.

Heel veel succes bij je verdere loopbaan carrière!

Niet capabel kiezen

Beste Team Capabel Onderwijs,

Ik wil mij volledig aansluiten bij wat mijn klasgenoot Aslan heeft aangegeven. Ook bij de herkansing heeft het overgrote deel van onze klas opnieuw een onvoldoende behaald. Van de 24 studenten zijn er slechts 3 geslaagd. Onze docent gaf aan dat de toets ‘landelijk zo is gemaakt’, maar dat verandert niets aan het feit dat 21 studenten zijn gezakt. Dat is geen toeval meer, maar een duidelijk signaal dat er iets niet klopt.

Wat ook erg frustrerend is: bij andere scholen heb je als student het recht om je toets in te zien, zodat je kunt leren van je fouten en je kunt voorbereiden op de herkansing. Bij Capabel is dat niet mogelijk. Je krijgt alleen te zien welke onderdelen je fout hebt gedaan, maar dat zijn er soms honderden. Daardoor is het onmogelijk om gericht te verbeteren. Dit is niet in het belang van de student en werkt ontmoedigend.

Het voelt voor ons alsof hier vooral financiële belangen spelen, in plaats van goed onderwijs. Het is heel frustrerend om te zien dat we tijd, energie en geld investeren, en uiteindelijk zo weinig resultaat boeken.

Achteraf hadden wij liever gekozen voor een reguliere opleiding van 24 maanden, waar er meer aandacht is voor lesinhoud en begeleiding. Capabel lijkt helaas vooral een dure en teleurstellende keuze te zijn geweest. Ik hoop dat toekomstige studenten hier goed over nadenken voor zij zich inschrijven.

17 juillet 2025

Beste AS,

Wat vervelend om te lezen dat je de voortgangstoets niet hebt behaald! Alle studenten hebben voor elke voortgangstoets altijd een gratis herkansing. Je kunt de toets ook nabespreken met je docent, zodat je meer inzicht hebt in welke onderdelen je al beheerst en waar je je nog kunt verbeteren. De vestigingsmanager helpt je graag verder met je vragen, neem gerust contact met hem op.

Beste Team Capabel Onderwijs,

Bedankt voor jullie reactie.

Ik begrijp dat zelfstudie een belangrijk onderdeel is van de opleiding. Toch wil ik hierbij mijn zorgen uitspreken over de voortgangstoets. In onze klas in Utrecht, waar ik de opleiding tot Sociaal Werker volg, hebben slechts 3 van de 24 studenten een voldoende behaald. Dit lijkt daarmee niet op een individueel probleem te wijzen, maar op een structurele kwestie die breder speelt.

Daarnaast bevatte de toets meerdere grammaticale en spelfouten. Dit is door ons keurig aangegeven via het feedbackformulier en is ook meerdere keren besproken met onze docent. We kregen toen te horen dat dit zou worden nagekeken, maar tot op heden hebben wij hier geen terugkoppeling op ontvangen.

Het voelt voor velen van ons oneerlijk dat we nu moeten betalen voor een herkansing, terwijl de oorzaak van de onvoldoendes mogelijk mede ligt bij de toets zelf. Wij vragen daarom om een eerlijke herbeoordeling van de toets en om kwijtschelding van de kosten voor de herkansing. ik doe opleiding sociale werker utrecht!!!!

Ik hoor graag van u.

17 juillet 2025

Beste AS,

Aanrader!

Ondanks dat ik geen schoolpersoon ben, binnen de tijd hier de opleiding gehaald. Ik raad het iedereen aan die geen zin heeft in een langdurige opleiding. De begeleiding en het niveau van de docenten zijn van goed niveau.

16 juillet 2025

Hoi Jeremu,

Gefeliciteerd met je diploma! Wat goed dat je alles succesvol afgerond hebt en je de juiste begeleiding van onze docenten hebt ontvangen. Fijn!
Veel succes met je verdere loopbaan!

Noté 5 sur 5 étoiles

Het was een zeer motiverende opleiding…

Het was een zeer motiverende opleiding met de juiste omgang en service!

11 juillet 2025

Hi Salih,

Bedankt voor je review! Fijn dat je opleiding zo goed bevallen is! Veel succes met je verdere loopbaan!

Noté 4 sur 5 étoiles

Je kunt in 1,5 jaar je mbo diploma…

Je kunt in 1,5 jaar je mbo diploma halen. Je moet dan wel de 20 uur ( buiten de stage uren) maken. De vakdocent is goed. Erg goed. De docent voor Nederlands en rekenen is slaapverwekkend. Hij dreunt zijn sheets op. Als je iets vraagt, helpt hij je niet maar verwijst hij je naar het boek. Een aanfluiting.
Al met al is het niet moeilijk, maar veel.

10 juillet 2025

Hoi Dianne,

Wat fijn dat je vakdocent je zo goed de kneepjes van het vak kan leren! Jammer dat Nederlands en rekenen dan iets minder aansloot.
Hopelijk heb je binnenkort/inmiddels je diploma in de pocket! Bedankt voor je review!

Fijne school ervaring

De docenten geven je genoeg ruimte en verantwoordelijkheid om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Ook word er extra ondersteuning en begeleiding aangeboden wat wel fijn is.

9 juillet 2025

Hoi B.,

Bedankt voor je review! Goed om te horen dat je de juiste ondersteuning en begeleiding krijgt die je nodig hebt.
Nog veel plezier bij het vervolgen van je opleiding!

Shoutout naar de IT docent Cedric

Shoutout naar de IT docent Cedric. Super aardige docent die oprecht zijn leerlingen wil zien slagen. School heeft een nette reputatie en zou mensen zeker aanraden om aan te melden voor de school. Goed je research doen!

8 juillet 2025

Hoi Imran,

Bedankt voor je review! Goed om te horen dat je zo blij bent met Cedric, wij ook!
Fijn dat je het naar je zin hebt op je opleiding, veel succes met het vervolg!

Noté 3 sur 5 étoiles

Praktijk lessen zijn goed.

Praktijk lessen zijn goed.
Digitale leeromgeving vind daartegenover weer erg omslachtig.

3 juillet 2025

Hallo Yuri,

Bedankt voor je feedback. Wat fijn om te horen dat je tevreden bent over de lessen. Wat vervelend dat je wat moeite met de digitale leeromgeving hebt. Jouw ervaring en suggesties hebben we inmiddels van jou gekregen, dankjewel daarvoor! Heb je nog hulp nodig? Meld je vooral bij de servicedesk op jouw locatie in Eindhoven op het moment dat je nog vragen hebt.

Noté 5 sur 5 étoiles

Dit is leuke opleiding met een…

Dit is leuke opleiding met een gemotiveerde leeraar Ricardo Ria weet ons te inspireren

3 juillet 2025

Hoi,

Bedankt voor je review! Wat fijn dat je leraar je zo goed weet te motiveren en inspireren voor je opleiding. Leuk om te horen!

Succes met het vervolg!

Noté 1 sur 5 étoiles

Veel beloven, weinig uitvoering!

Enorm slechte en vooral rommelige organisatie! Lessen die niet doorgaan vanwege slechte verbinding docent/ docenten die in slaap vallen? Communicatie is ronduit slecht! Uit eindelijk besloten te stoppen in het eerste kwartaal, veel geld kwijt (betaald voor boeken, maar daar mag je niet meer bij, na annuleren) ik zou zeker even verder kijken voordat je je inschrijft bij deze organisatie! Veel beloven weinig uitvoering!

10 février 2025

Beste Lars,

Wat vervelend om te horen dat je de opleiding hebt geannuleerd vanwege onder andere een slechte verbinding waardoor het zelfs lijkt alsof de docent in slaap is gevallen.

Wij betreuren jouw beleving omtrent de communicatie. Je kunt altijd bij je studieloopbaanbegeleider, de vestigingsmanager en/ of de servicedesk terecht met jouw vragen.

Tijdens de Kick Off is uitgelegd dat jouw online boekenpakket gekoppeld is aan jouw online leeromgeving en deze sluiten wij inderdaad af na een annulering.

Graag zouden wij nog even met je in contact komen om je annulering te bespreken. Zou jij daarvoor een mail met je gegevens naar annuleringen@capabel.nl willen sturen, zodat we je kunnen benaderen? We horen graag van je.

Noté 5 sur 5 étoiles

Wilma van de intake is een top vrouw

Wilma van de intake is een top vrouw! Behulpzaam, lief, aardig en mee denkend. Ook geruststellend

1 juillet 2025

Hallo Mevlüt,

Wat fijn dat je zo'n goede ervaring hebt gehad met Wilma! Hopelijk belooft dit ook veel goeds voor de rest van je opleiding.

Veel succes en vooral veel leerplezier!

Noté 2 sur 5 étoiles

Capabel Onderwijs: onprofessioneel begin, maar netjes opgelost

Mijn eerste ervaring met Capabel Onderwijs was teleurstellend en frustrerend. Wat begon als een hoopvol traject richting de opleiding Verzorgende IG, veranderde al snel in een situatie waarbij ik me totaal niet serieus genomen voelde.

Tijdens mijn intake werd ik geholpen door een mevrouw genaamd Wilma. Helaas verliep dit gesprek verre van professioneel. Haar houding was afstandelijk, kortaf en ongeïnteresseerd. Mijn vragen over de opleiding, begeleiding en opbouw van het traject werden afgekapt of vaag beantwoord. Op geen enkel moment had ik het gevoel dat er écht naar mij werd geluisterd of dat er moeite werd gedaan om mij als toekomstige student goed te informeren. Dit gaf mij niet alleen een vervelend gevoel, maar wekte ook serieuze twijfels over de betrouwbaarheid van de opleiding.

Daarbovenop kreeg ik telkens wisselende en onduidelijke informatie. Er was geen vaste contactpersoon, communicatie verliep rommelig, en ik moest zelf continu achter dingen aan. Voor een particuliere school waar studenten veel geld betalen, is dit totaal onacceptabel.

Ik heb vervolgens geëist dat er serieus met mij contact werd opgenomen, en dat er heldere afspraken en uitleg zouden komen. Gelukkig heb ik later wél een prettig en menselijk gesprek gehad met een medewerker die mij wél serieus nam. Hij luisterde goed, gaf duidelijkheid, en was bereid om samen tot een oplossing te komen. Dat gesprek gaf mij eindelijk het gevoel dat er binnen Capabel ook een medewerker was die betrokken en professioneel handelde.

Hoewel mijn eerste indruk erg slecht was waardeer ik dat er uiteindelijk naar mij is geluisterd en dat er moeite is gedaan om het recht te zetten. Ik hoop dat Capabel onderwijs hier lering uit trekt en studenten in het vervolg vanaf het begin met meer respect en zorg behandelt

27 juin 2025

Beste Hanan,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen. We hebben inmiddels contact met je gehad, waarin je onvrede is besproken. Tevens hebben we de gang van zaken omtrent onze intakeprocedure toegelicht en ons vertrouwen in de professionaliteit en uitvoering van deze procedure door Wilma met je besproken. Wij betreuren het dat jij dit vervelend hebt ervaren.
Aangezien wij een foutieve geboortedatum hadden doorgekregen, zijn we blij dat we je nog een kans kunnen bieden om in november alsnog met de opleiding te starten. Zoals afgesproken nemen we begin oktober weer contact met je op om de nieuwe intake af te stemmen. Bereid je de komende maanden goed voor en hopelijk start je dan in november alsnog met de gewenste opleiding Verzorgende IG.

Alles gaat mis en slechte communicatie

Alles gaat mis en slechte communicatie

16 juin 2025

Goedendag,

We zouden graag met je in contact komen naar aanleiding van je review. Zou je ons je gegevens kunnen sturen?
We horen graag je verhaal.

Snel en duidelijk

Snel, duidelijk, goede communicatie

12 juin 2025

Hallo Leon,

Bedankt voor je review!
Fijn om te horen dat je zo tevreden bent.

Capabel MBO 3 Beveiliger

Hallo allemaal,
Ik heb zelf de opleiding gevolgd tot mbo 3 beveiliger bij Capabel en heb deze pas afgerond in Maart 2025.
Onder leiding van Wan Hamid, de begeleidingscoach voor mbo 3 en de docent Mark plug, heb ik deze opleiding zeer goed ervaren.
Het is en blijft een zelfstudie waarin je zelfdiscipline moet hebben, en de begeleiding en tips die je krijgt is ruim voldoende om je diploma mbo 3 te behalen.
De goede samenwerking vanuit Capabel en het SVPB is ook iets wat ik goed ervaren heb. Ik zie dan ook geen verbeterpunten wat beter zou kunnen.
Wan Hamid en Mark Plug, bij deze bedankt voor jullie tijd en hulp voor het behalen van mijn mbo 3 beveiliger !!!
Groetjes Mattie

21 mai 2025

Hallo Mattie,

Bedankt voor je mooie review! Wat goed om te horen dat je behulpzame begeleiding hebt gehad en erg veel aan je opleiding hebt gehad.
Gefeliciteerd met je diploma en veel werkplezier in de toekomst!

De beste docent Ayse Kinay

De beste docent Ayse Kinay! Zij heeft mij zo erg geholpen, door haar snap ik mijn opdrachten en maakt mijn opleiding geweldig

20 mai 2025

Hi Sergelita,

Bedankt voor je review! Wat fijn dat Ayse je zo goed heeft kunnen helpen. We zijn erg blij met haar!

Veel succes met het vervolg van je opleiding!

Kris van Team Capabel

Prima school

Aysa top docent! Docenten helpen je er doorheen en denken met je mee.
De verkorte opleidingen zijn fijn omdat je snel je diploma hebt.

20 mai 2025

Hoi B.G.

Wat fijn dat je blij bent met Ayse en dat je je goed ondersteund voelt door onze docenten. Bedankt voor je review!

Kris van Team Capabel

Slechte opleiding tot beveiliger

Opleiding tot beveiliger gevolgd, en helaas tot de conclusie moeten komen dat het een waardeloze opleiding is. Ik werd aan mijn lot overgelaten. Er is moeilijk contact te krijgen met docenten. Met klap op de vuurpijl, dat ik vijf dagen na mijn verlengingstermijn, mijn laatste examen heb behaald. En ik voor deze vijf dagen, het volledige bedrag voor een verleningstermijn van zes maanden moet betalen. Hierover contact opgenomen met Capabel, met de vraag of er enige tegemoetkoming kan plaatsvinden omdat het maar om vijf dagen gaat. Hierbij totaal geen ene enkele compensatie.

Naar aanleiding van mijn Trust Pilot review, is er contact met mij opgenomen. Hierbij geen compromis met betrekking tot het verleningstermijn.

20 mars 2025

Beste,

Wat ontzettend jammer om te lezen dat je de opleiding zo hebt ervaren. We vinden het vervelend dat je je niet goed begeleid voelde, en nemen je feedback dan ook serieus.

We hebben naar aanleiding van je review contact met je gezocht. Hoewel we inderdaad vaste betalingsvoorwaarden hanteren, hebben we begrip voor jouw situatie en ervaring. Daarom zijn we gezamenlijk telefonisch tot een passende oplossing gekomen. Ons doel is dat elke student zich gehoord en ondersteund voelt, we nemen jouw feedback serieus en hopen met deze stap een gepaste coulance te hebben aangeboden.

Team Capabel

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus