ani-jewels.se Avis 27

TrustScore 2 sur 5

2,2

I love Ani and their designs! But, I can never buy from Ani again :( Having to spend so much time on returning products, since no label is supplied not all drop offs will take it.. AND additio... Voir plus

Köpte två väldigt fina halsband ur zodiac-kollektionen. Ett visade sig dock vara defekt vid låsmekanismen, fick oerhört snabb och bra hjälp från deras kundservice. Nytt ersättningshalsband är på väg u... Voir plus

Sämsta retur hanteringen Ani rapporterade fel order man ska lösa allting själv fast i själva verket hade dom gjort fel efter flera dagars Mail fick jag chatta med klarna som till slut fick reda ut der... Voir plus

2,2

Bas

TrustScore 2 sur 5

27 avis

Lyx på instagram-rost i verkligheten

Jag köpte ett par örhängen från ANI Jewels med tanken att de skulle vara något jag kunde använda vid speciella tillfällen. Inte som vardagssmycken, inte dagligen, inte i regn, inte på gymmet. Jag har använt dem totalt kanske tre gånger – bara några timmar varje gång. Ingen kontakt med vatten. Ingen svett. Ändå, efter bara ett par månader när jag tog fram dem igen, var de redan fläckiga och missfärgade.

Det var ärligt talat en besvikelse som gick längre än själva smycket.

För det här handlar inte bara om kvalitet – det handlar om illusionen som säljs.

Bianca och Lovisa är otroligt skickliga på marknadsföring. De säljer “trendig look”, “ny styling”, en känsla av lyx och ett litet smakprov av ett liv som ser rikt och glamoröst ut. Men produkterna är långt ifrån den bilden. Det här är inte tidlösa smycken, det är inte kvalitet, och det är definitivt inte något som håller.

Och innan någon kommer med argumentet “men det är ju inte äkta guld” – nej, det är det inte. Men det är inte heller ursäkten.

Jag har smycken som är betydligt billigare som har hållit i flera år utan problem. Om ett företag säljer smycken till ett premiumpris, med premiumbranding och premiuminfluencer-aura, då ska produkten åtminstone klara att existera utan att se förstörd ut efter tre användningar.

Tidlös betyder inte “ser dyrt ut på Instagram”.
Tidlös betyder att det håller – med normal skötsel.

Det mest provocerande är hur detta passar in i en större influencer-kultur: där man som kund inte köper en produkt utan köper en dröm. Man köper en estetik, ett narrativ, ett löfte om “du kan också vara en del av det här”. Och sen, när smycket bokstavligen börjar rosta bort, finns det ingen glamour kvar. Bara verkligheten.

Jag kontaktade kundtjänst, skickade bilder och en kort beskrivning. Jag väntade mig åtminstone ett svar – någon form av ansvar. Men det kom ingenting. Absolut ingenting.

Och det är där det verkligen blir tydligt vad det här är:
inte ett smyckesföretag som värnar om sina kunder, utan en maskin som säljer snabbt, tjänar stort och går vidare.

När man sedan läser i media om hur mycket pengar Bianca tjänar genom sina bolag kan man inte låta bli att känna att det är som en slap in the face för oss som blivit lurade att tro att vi var kunder – när vi i själva verket bara var en del av deras affärsmodell.

Det här är inte “girlboss”.
Det här är inte empowerment.
Det här är klassisk konsumtionskapitalism i ny förpackning: där marknadsföringen är starkare än produkten och där influencerstatus används som garant för kvalitet – trots att det i praktiken bara är massproducerade accessoarer med lyxfilter.

Det är inte hållbart. Det är inte smart. Och det är inte värdigt.

Jag säger aldrig aldrig, men en sak är säker: aldrig igen.

16 janvier 2026

Cant buy Ani anymore :(

I love Ani and their designs!
But, I can never buy from Ani again :(
Having to spend so much time on returning products, since no label is supplied not all drop offs will take it.. AND additionally having to pay 2-300 kr. to return an item that doesn’t suit you, is ridiculous. Especially after paying thousands + shipping in the first place.

I have done it a couple of times now & not doing it again.
The shopping experience matter, and is a reflection of how you see us, your costumers.
I am disappointed in the owners, thought you would care more.

15 janvier 2026

Horrible Customer Service

Had an experience where customer service was not ideal nor did it promote customer loyalty. I ordered a piece of jewelry only a few days before the Black Week thinking the price for the expensive jewelry wouldn't be adjusted. The price was adjusted and reached out to see if they would match the price since it was ordered only a few days before but they will not. So now I'm returning the jewelry and reordering the product, creating a hassle for me and for them. Petty, poor customer service.

25 novembre 2025

Var uppmärksam.

Beställde en vara till Danmark, men guldfärgen ser så billig ut så det blir en retur. Att då skulle betala över 200 danska kr. För att skicka tillbaka det är ju helt galet. Blir aldrig mer köp härifrån. Skriver aldrig recensioner här, men blev helt chockerad av returpolicyn och priserne på frakten, så jag hoppas att varna andra innan köp.

3 novembre 2025
Avis spontané

Dålig kvalité och dyr retur!

Dålig kvalité på snöret som hängde runt smycket. Blev retur, och fick själv betala med PostNord 100 kr för ett smycke som kostar 390 kr. Ni behöver se över era processer, är inte smidigt eller gynnsamt för kunder!

3 novembre 2025
Avis spontané

Jag är något så otroligt besviken på er…

Jag är något så otroligt besviken på er kvalité av era produkter. Armband som kostar strax över 1000-lappen för att låsen inte ska sitta bra och åker av mitt i allt. Hur är det möjligt att det ska vara såhär? Jag rekommenderar ingen att köpa från er, i alla fall inte halsband.

18 juillet 2025
Avis spontané

Very poor quality for high price

Had the earrings for two weeks, they absolutely stayed on for a shower or two. After two weeks they have turned completely black, don’t think that’s okey for jewellery of this price. When contacting customer service they said the earrings should be stored in an air tight bag. I bought my earrings to be worn and not to be stored in a plastic bag in the cabinet. Huge disappointment

28 mai 2025

Dålig kvalite

Dålig kvalite, dåligt retur system och får väldigt tråkiga svar från kundtjänst. Fick först fel order, det tog 1,5 månad innan jag faktiskt fått rätt order i min hand. 1000 kr för ett halsband och det var det inte värt. Jag har köpt pläterat stål för några 100 lappar. Dessa halsband kan jag bada med och dom har haft kvar sin guldplätering i över 1 år. Baksidan på mitt bokstavshalsband från ANI förlorade sin plätering redan första veckan?! Har inte rört vatten eller andra smycken (för de skriver dom att man inte ska göra, också konstigt man vill ju oftast ha fler än 1 smycke på sig?!) det känns billigt när du tar en ordentlig titt. Har smycken från SheIn som hållt bättre än de här... KÖP INTE HÄR. Det här måste vara en dyr version av drop shipping.. en annan sak jag reagerar på är att man faktiskt inte kan läsa vad det är för material på smycket någonstans. Står på framsidan vilka olika material dom varierar mellan. Du kan dock inte de på smycket du beställer vad just den har? Tänkte inte ens på det när jag beställde. Ska dessutom vara sterling silver på de mesta skriver dom. Vart är då stämpeln? Varför fastnar inte halsbandet i isbitar (va tvungen testa!) känner mig grund blåst av ett så stort marknadsfört bolag.

14 mars 2025

Inkompetent företag

Inkompetenta och värdelösa butik, jag beställer ett paket med informationen att de ska ta 2-5 arbetsdagar och komma fram varav en förväntad ankomst på tisdagen den 11 februari. Men idag när jag skriver det här den 13 februari så har jag varken fått ett mejl om vart mitt paket befinner sig eller när det ska anlända.
I sin tur då så kontaktar jag kundservice för att se vart mitt paket är och får ett snabbt svar samma dag med en länk som ska vara kopplat till mitt paket.
Men till min förvåning så skickas en länk för ett paket som är beställt på ett helt annat datum och ingen information om mitt egna paket.
Kommer aldrig igen beställa från ett så inkompetent företag som inte har något förnuft om hur man ska behandla sina kunder. Speciellt när företaget är drivet av en influencer som inte är kapabel till att göra sitt jobb.

13 février 2025

Leveranstiderna stämmer inte

Jag beställde ett armband den 12/1 efter att läst er FAQ om att paketet kommer skickas samma dag som det beställs innan klockan 12 eller skickas nästkommande vardag.
Mitt paket skulle skickas via instabox och enligt er hemsida levereras onsdag den 15/1.
Idag är det 17/1 och paketet har fortfarande inte kommit och enligt instabox har de inte mottagit det ännu och kommer som tidigast att lämnas ut måndag 20/1.
Varit i kontakt flertal gånger med er kundtjänst som inte kunnat ge mig ett svar på när paketet kommer skickas.
Utan informerar om en retur hantering på 2-5 dagar samt att lagret har en inventering och inte kommer skickas samma dag. Något som ni inte informerat om vid köpet.
När jag ställer frågan om när det kommer skickas får jag endast till svar ” Denna vecka ska den skickas ut”
Detta skulle vara en present och inköpet gjordes för att leveranstiden var så bra. Så var inte fallet och jag kommer inte köpa produkter från er något mer.
Detta är väldigt tråkigt då jag har tidigare köpt presenter via er samt mottagit presenter och jag gillar era smycken.

17 janvier 2025

Dålig kvalitet på varan

Dålig kvalitet på varan. Får inte heller någon återkoppling när jag försöker reklamera den, vilket var över 1 månad sedan…

28 mai 2024

Absolut sämsta kvalitet

Absolut sämsta kvalitet. Köpte ett halsband och efter 1,5 år så gick den sönder. Enligt deras hemsida så har dem produkt garanti upp till 3 år men kundtjänsten svarar aldrig. Får inget svar från dem. Sjukt dålig kundservice!

10 juin 2024
Avis spontané

Trasigt armband och ingen återkoppling

Armbandet som dottern fick i present av sina vänner gick sönder efter bara några dagars användning. Skickade in en reklamation. Inget svar. Och det är drygt tre veckor sedan. Skrivit till kundtjänst som utlovar svar inom viss tid. Inget svar. Mycket mycket dåligt!!

25 juin 2024
Avis spontané

Beställde en vara fick fel

Beställde en vara fick fel, skickade tillbaka och beställde på nytt. Fick fel båda gångerna. Retursystemet är under all kritik. Efter att ha läst att det är Wish-kvalitet på grejerna, fick det bli en annan julklapp till sambon.

24 décembre 2023
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.