De allerslechtste afterservice die je…
De allerslechtste afterservice die je je maar kan voorstellen, op élk vlak !
Enkele maanden na de aankoop, liep onze koelvloeistof volledig leeg. Bleek de waterpomp kapot te zijn. Aangezien deze samen met de distributieriem moest worden vervangen, moest ik toch zelf 295€ betalen, omdat er aan de riem zelf niets scheelde. In de troost dat je een riem en pomp niet kan laten vervangen aan dat bedrag, toch maar betaald.
2-3 weken na herstelling is de nokkenasketting kapot gesprongen onder het rijden en zijn we de auto 6 weken kwijt geweest ! Elke dag moesten we bellen achter een update, om élke dag een andere uitleg te krijgen; Distributieriem kapot, nokkenasketting kapot, distributieketting kapot, de auto staat bij Peugeot, de auto staat hier, de auto moet worden hersteld door Alfabet, enz enz. Op het einde van de rit blijkt dat de auto nooit van de parking is af geweest en zij deze tijd hebben genomen om te discussiëren over wie de kosten zouden betalen, zij, Alfabet of Peugeot zelf. Iets waar ik als klant totaal geen boodschap aan had en zonder auto zat met 2 kleine kinderen. Na meermaals onbeschoft te zijn afgescheept door sales verantwoordelijke MV, uiteindelijk toch de auto weer gaan ophalen, maar bovengenoemde was nooit beschikbaar voor gesprek. Bij de ophaling gaf 1 van de personen nog aan "de auto best te verkopen", ondanks we de wagen pas 1j hadden en nog 2j garantie hadden. Tevens geven ze MAAR 6 maanden garantie op de herstelling en het vervangend onderdeel, ongeacht dat mijn huidige garantie langer loopt.
Mijn conclusie hier is hetzelfde zoals zoveel reacties hier; ze verbloemen talloze problemen en hebben TOTAAL GEEN INTERESSE in de behoeften van de klanten eens de wagen verkocht is.
Staar je niet blind op het gemak van een wagen te kiezen op hun site, of om de garantie acties waar ze op élk moment onderuit zullen proberen te komen.
Ik zal hier nooit of te nooit nog een auto kopen, zelf niet gratis krijgen en ik zal dit iedereen heel hard afraden !