À propos de l'entreprise

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucune trace de demande d’avis

2,8

Tous les avis

3 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Nous vérifions les avis

Noté 1 sur 5 étoiles

Skandaliczne podejście do klienta i łamanie praw konsumenta! Odradzam!

Zdecydowanie odradzam korzystanie z portalu Kicket.com (dawniej Biletomat.pl). Zakupiłam dwa bilety na koncert IGO we Wrocławiu (19.06.2026 r.). Z powodu burzy wydarzenie zostało przerwane z przyczyn bezpieczeństwa zaledwie po 15 minutach. Choć rozumiem działanie siły wyższej, to absolutnie nie akceptuję faktu, że portal odmawia zwrotu pieniędzy za usługę, która NIE została wykonana.

W odpowiedzi na reklamację (zamówienia B2P4RKLL, NX8EMERR) pracownik obsługi klienta bezczelnie poinformował mnie, że przerwanie koncertu nie stanowi podstawy do zwrotu środków i zaproponował... darmowe wejście na kolejny koncert w nieznanym nikomu, przyszłym terminie. Jako konsument płaciłam za konkretną usługę w konkretnym dniu. Nie mam obowiązku dostosowywać swoich planów życiowych do ich potencjalnych, przyszłych wydarzeń.

Zgodnie z polskim prawem (art. 495 Kodeksu cywilnego) w przypadku następczej niemożliwości świadczenia organizator ma obowiązek zwrócić wpłacone środki, a zatrzymanie pełnej kwoty za 15 minut koncertu to bezpodstawne wzbogacenie. Zasłanianie się regulaminem w tym przypadku to stosowanie niedozwolonych klauzul abuzywnych (art. 385¹ KC).

Portal ignoruje oficjalne wezwania do zapłaty i gra na zwłokę. Sprawa została już przekazana do Miejskiego Rzecznika Konsumentów, zgłoszona do UOKiK oraz uruchomiłam procedurę reklamacji transakcji w banku. Jeśli nie chcecie Państwo mrozić swoich pieniędzy i walczyć o ich odzyskanie w urzędach – omijajcie Kicket i Biletomat z daleka. Amatorszczyzna i brak profesjonalizmu.

19 juin 2026

Odradzam wszystkim Biletomat

Odradzam wszystkim Biletomat. Moje wydarzenie zostało odwołane i zaproponowano w automatycznej idpowiedzi email abym wskazał w jakim innym dniu chcę skorzystać. Wskazałem emailem a następnie nastąpiła całkowita cisza ze strony Biletomatu. Zadzwoń na infolinię aby potestować swoją cierpliwość. Szybciej dodzwonisz się do ZUS czu urzędu skarbowego. Jak już się dodzwoniłem to odpowiedzi całkowicie lakoniczne typu: cały zespół nad tym pracuje, zajmiemy się tym od dnia X. Mnie jako klienta interesuje kiedy sprawa zostanie rozwiązana a nie kiedy zacznie się ktoś tym zajmować. To nie lot na Księżyc tylko wymiana biletów. Kliencie też mają swoją logistykę do ogarnięcia zwłaszcza gdy muszą przejechać kilkaset kilometrów na wydarzenie. Biletomat po sprzedażowo nie jest zainteresowany klientem. Co ciekawe Biletomat nie dawał w swoich propozycjach opcji zwrotu pieniędzy mimo, że wydarzenie odwołane zostało przecież nie z winy klienta.

28 juin 2026

biletomat.pl - uwaga na ceny

Oceniając serwis biletomat.pl mogę powiedzieć jedno: już nigdy więcej nie kupię tam żadnego biletu. Okazało się, że ten sam bilet na to samo wydarzenie można było kupić bezpośrednio u organizatora bez żadnej opłaty serwisowej, a przez biletomat doliczono dodatkowe 15 zł. Kiedy od razu po zakupie złożyłam reklamację, dostawałam tylko negatywne odpowiedzi wygenerowane przez AI. Zero indywidualnego podejścia do klienta. Nie mam nic przeciwko samym opłatom, ale brak jasnej informacji o różnicach cen między kanałami sprzedaży jest dla mnie nie w porządku. Rada dla innych: przed zakupem warto porównać ceny u organizatora i na innych serwisach.

10 juin 2026
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus