Belangrijke informatie ontbreekt.
Belangrijke informatie ontbreekt
Bij deze computer worden alleen de processor, videokaart, hoeveelheid RAM en opslag vermeld. Belangrijke onderdelen zoals het exacte moederbord en de voeding worden niet genoemd.
Dat vind ik relevante informatie. Het moederbord en de voeding hebben namelijk invloed op onder andere aansluitingen, uitbreidingsmogelijkheden, compatibiliteit en toekomstige upgrades.
Update na de reactie van Blue Monkey: Blue Monkey geeft aan dat het exacte moederbord, geheugen of de voeding kan wisselen omdat leveranciers niet altijd dezelfde onderdelen op voorraad hebben. Dat begrijp ik. Het probleem is voor mij niet dat het exacte merk of model kan verschillen, maar dat niet duidelijk wordt aangegeven wat minimaal gegarandeerd wordt.
Bijvoorbeeld bij de Refurbished Medium Intel DDR4 wordt een prijs vanaf €935 vermeld. De processor, videokaart, RAM en opslag zijn duidelijk omschreven, maar de voeding en het moederbord niet.
Daarom heb ik een eenvoudige vraag: wat krijg ik minimaal gegarandeerd voor die €935?
Welk minimaal vermogen en welke efficiëntieklasse heeft de voeding? Welke minimale specificaties heeft het moederbord? En hoe wordt de basisprijs van €935 bepaald als belangrijke onderdelen van de configuratie vooraf niet vaststaan?
Op de website verandert de prijs bijvoorbeeld wel wanneer ik een andere behuizing kies. Voor de onbekende voeding en het moederbord is echter geen specificatie of prijsverschil zichtbaar.
Volgens mij is het redelijk dat een consument vóór aankoop kan zien welke belangrijke eigenschappen van een computer voor de geadverteerde prijs minimaal worden gegarandeerd.
“Vraag het vooraf maar aan ons” is naar mijn mening iets anders dan duidelijke en gemakkelijk vindbare productinformatie op de productpagina.

Réponse de Blue Monkey