Min erfaring med car4sale.no har vært…
Min erfaring med car4sale.no har vært svært negativ.
Jeg kjøpte en bil fra dem, og kort tid etter oppdaget jeg flere alvorlige feil som ikke ble opplyst om ved salg. Bilen har vibrasjoner fra drivaksel (defekt drivknute), rattet står skjevt og trenger hjulstilling, og ved bremsing trekker bilen til én side på grunn av defekt bremseskive.
Dette er ikke normal slitasje, men tydelige skjulte feil.
Før kjøpet fikk jeg inntrykk av at bilen hadde garanti, men i ettertid viste det seg at det ikke gjelder noen garanti med mindre man kjøper en tilleggsgaranti til ca. 100 000 NOK. Dette ble ikke tydelig informert om og oppleves som villedende.
Da jeg tok kontakt, fikk jeg beskjed om at dette ikke er deres ansvar fordi de kun er mellomledd. Etter min mening er dette uakseptabelt – selger må stå ansvarlig for det som selges.
Jeg anbefaler andre å være svært forsiktige ved kjøp fra denne aktøren. Min opplevelse er at man risikerer å kjøpe bil med skjulte feil uten reell oppfølging i etterkant.Jeg har kjøpt flere biler i Norge tidligere, og det har alltid vært en viss trygghet og garanti. I dette tilfellet er det helt motsatt.
Dette var en bil med skjulte feil som ikke ble opplyst om ved kjøp. I tillegg betalte jeg over 400 000 kr for bilen, mens tilsvarende biler på markedet ligger rundt 200 000 kr. Det var derfor naturlig å forvente en godt vedlikeholdt og problemfri bil.
Selv om bilen er brukt (6 år gammel), er det normalt i Norge at det gis en viss garanti eller trygghet ved kjøp fra forhandler. I tillegg gir Forbrukerkjøpsloven rett til å reklamere på skjulte feil i opptil 5 år.
Dessverre var realiteten en helt annen.
Feilene dukket opp først etter kjøpet, og dette er ikke snakk om normalt slitasje, men tydelige tekniske problemer som burde vært kjent og opplyst om.
Det som skuffer mest er ikke bare bilen, men også holdningen i etterkant – ingen vil ta ansvar, og det kommer ingen reelle løsninger, selv om det før kjøpet ble snakket om garanti.
Vær forsiktig – ikke la dere lure.Så langt jeg har sett og lest av tilbakemeldinger, er det mange lignende klager – og mange som har hatt negative erfaringer.
Min klare anbefaling til andre er å være svært forsiktig. Ikke selg bilen deres til forhandlere uten videre. I mange tilfeller kjøper de bilen betydelig billigere og selger den videre til en langt høyere pris.
Vurder heller å selge bilen privat. Da har dere bedre kontroll over pris og prosess, og unngår å bidra til en praksis der enkelte aktører tjener store penger uten å ta tilstrekkelig ansvar overfor kundene.
Det er spesielt uheldig når problemer i etterkant blir avvist som «normal slitasje», selv når det gjelder feil som burde vært opplyst om før salg.