Bij Treffers meermaals een minder goed ervaring
Ik zie een reactie op een klacht door Treffers, 'ook wij maken fouten'. Die blijken dan wel een repeterend karakter te hebben, hoewel ik dacht dat wij gewoon meermaals pech met een Wet van Murphy-effect hadden. Eind 2025 kochten wij een LMC-caravan uit 2017 bij Treffers (met BOVAG onderhoudsbeurt). Daar vonden we het model dat we zochten. Hij had wat schoonheidspuntjes in de trant van 'Hoe ga je als eigenaar met een caravan van toch circa € 30.000,- om??', maar dat is - met wat zelfwerkzaamheid wel op te lossen en kijk je dan doorheen. Bij aflevering werd nog even snel met de hogedrukspuit wat modder uit de disselbak gespoten. Dit vertellend bij onze 'eigen dealer' Van Voorthuizen in Renswoude - waar op dat moment geen exemplaar van dit model als occasion te vinden was - vielen de oren daar bijna van het hoofd, 'Met een hogedrukspuit in de disselbak???'. Thuis gekomen na aflevering grote lekkage van onder het keukenblok, het water stroomde over de vloer en op de elektrakabels onder het keukenblok. De afvoer van de wasbak hing los, 15 cm onder de bak! Het slot van de kledingkast zat helemaal los en viel zo in de kast. Zou verholpen worden, wat niet het geval was (nieuwe schroefjes helpen niet in uit gelubberde schroefgaten). Met mijn meubelmakerkennis opgelost (even de schroefgaten een stukje opboren, stukje deuvel er in, slot centreren en vast schroeven). Op de eerste reis geen 12 volt van de auto onderweg. Na thuiskomst naar onze dealer in Renswoude, scheelt als het snel op te lossen is nogal wat heen en weer rijden. Maar ja; 'Hier kost het arbeidsloon en bij Treffers heb je garantie dus ga toch maar daarnaar toe'. Bij thuiskomst na het werk bij Treffers twee laden en alle spullen daar uit op de vloer, als je laden er uithaalt om te werken moet je ze bij terugzetten wel wel weer op slot doen! Daarna opeens wisselend problemen met de mover, dus dit voorjaar naar Renswoude. Daar aangekomen na het stoppen de remmen muurvast. Caravan met geblokkeerde remmen van de weg gesleept. Na eerst een alarmerend bericht over een definitief defecte mover (volgens importeur) bleek dit toch anders. De blijkbaar meer deskundige monteur bij Van Voorthuizen dacht 'dit kan toch niet waar zijn' en heeft het opgelost, met de opmerking 'Ís er aan het 12V-systeem gewerkt(?), daarbij is het probleem met de mover veroorzaakt'. Tweeduizend euro uitgespaard! Bij de remmen bleek één en ander al lang niet goed afgesteld, het was een wonder dat we niet eerder vast zijn komen te staan; het zal je maar gebeuren op weg op vakantie. Na dit alles opgelucht ademhalen en een grote doos Merci bij Van Voorthuizen gebracht. Tenslotte bleek er recent toch meer schade aan een lade dan toen gezien en kon het front niet goed meer gesteld worden. Er is nu alsnog een onderdeel voor de bevestiging van het ladefront vervangen. De moraal van dit verhaal: Ze maken bij Treffers ook fouten, maar dan toch wel erg vaak.