Bedankt voor uw bericht. Toch wil ik het volledige verhaal erbij zetten, want zo is het bij ons niet gegaan.
Toen ik bij u kwam, waren er al twee partijen aan uw dak geweest. Ik heb die facturen mogen inzien en het werk met eigen ogen gezien: bij elkaar zo'n €15.000, deels contant afgerekend, voor werk dat naar mijn oordeel die bedragen bij lange na niet rechtvaardigt. Ik heb daar foto's van gemaakt en die laat ik iedereen graag zien die erom vraagt — ik heb niets te verbergen.
Ik heb niet alleen naar het lek gekeken, maar naar het hele dak. De folie onder de pannen en de dakhelling waren niet in orde, naast meerdere andere herstelpunten. Daarop heb ik u twee opties gegeven: gericht al het renovatiewerk aanpakken, óf het hele dak vervangen. Twee opties naast elkaar leggen is het tegenovergestelde van ergens naartoe sturen — de keuze lag volledig bij u.
U gaf direct aan een nieuw dak niet te kunnen betalen. Dat is ook niet vreemd wanneer er kort daarvoor €15.000 uit uw portemonnee is verdwenen. Ik heb u toen in alle rust gezegd dat u bij zo'n grote investering zou kunnen kijken of overwaarde een optie is. Dat is meedenken, geen verkoopdruk.
De offertes dateren van begin juli. Ik heb u daarna nooit nagebeld, geen herinnering gestuurd en nergens op aangedrongen. Ik laat het aan de lezer of dat past bij "agressieve verkoopmethodes".
Wat mij verder opvalt: u heeft inmiddels vier reviews geschreven, allemaal over dakdekkers, en in de meeste gevallen over oplichting. Ik trek daar geen conclusie uit — dat laat ik aan de lezer.
Dat de reparatie het acute lek verhelpt, betwist ik niet. Maar het is als vier versleten banden onder een auto, waarvan er nu één is geplakt. Dat de auto weer rijdt, wil niet zeggen dat hij in orde is. Zo ligt het bij uw dak ook: het lek is weg, de oorzaken daaromheen niet. U vaart nu op een beeld dat niet klopt, en dat is precies waar ik u destijds voor heb willen behoeden.
In deze straat heb ik inmiddels tientallen opdrachten mogen uitvoeren. Dat vertrouwen krijg je niet met verkoopdruk, maar met eerlijk advies en netjes werk — ook wanneer dat eerlijke advies duurder uitvalt dan iemand wil horen.