Dr.Tuba - Kite & Wing Repair Products & Repairs Avis 32

4,3

1. Magasin de cerfs-volants

Kite & Bladder Professional Repair Service, Replacement Kite Bladders, Repair Kits, Adhesive Kite Valves, Kite Spare Parts, Advertising logos, Custom Kites, Kite Design

4,3

Répond généralement dans un délai de 24 heures

Very disappointing – poor quality and no accountability

I bought bladder sets for my Reedin Supermodel V1 (9m & 12m) and the 12m struts burst immediately, even though the installation was done by a professional kite school.
Dr. Tuba refused any replacement, blaming “installation error,” and their bladders lack the reinforcement found on the original Reedin parts.
I’ll never buy from them again — I’ll stick to original manufacturer parts from now on.

Très déçu – mauvaise qualité et absence de prise de responsabilité

J’ai acheté des boudins de remplacement pour ma Reedin Supermodel V1 (9m & 12m), et ceux de la 12m ont éclaté dès l’installation, pourtant réalisée par une école de kitesurf professionnelle.
Dr. Tuba a refusé tout remplacement en invoquant une “erreur d’installation”, alors que les boudins d’origine Reedin, réinstallés ensuite, fonctionnent parfaitement.
Leur produit ne possède pas les renforts présents sur les modèles d’origine, ce qui explique selon moi la casse.
Je ne recommanderai plus cette marque et j’achèterai désormais uniquement les pièces d’origine.

27 juillet 2025
Logo de Dr.Tuba - Kite & Wing Repair Products & Repairs

Réponse de Dr.Tuba - Kite & Wing Repair Products & Repairs

Dear,

We are sorry to read about your disappointment.
Your case was carefully reviewed several times by our technical team.

Both struts that failed showed visible signs of local overstretching consistent with trapped material during inflation. Such pressure points can appear even at low PSI and are not related to the TPU quality or the absence of a secondary reinforcement layer.

All Dr.Tuba bladders are made from premium German TPU and are pressure-tested overnight before shipping to ensure they are 100% airtight. We have supplied hundreds of Reedin bladders worldwide without similar issues.

Reinforced ends used by some brands only move the stress point farther down the bladder and do not prevent failures caused by restricted airflow or twisting during installation. These installation issues can happen to anyone, even under professional handling, which is why we also offer Bladder Protection Insurance to cover such cases.

We understand your frustration and regret that you are unsatisfied.
We already offered a replacement discount as a gesture of goodwill, which remains valid should you wish to replace the damaged struts.

Kindest regards,
Team Dr.Tuba

Afficher les avis dans toutes les langues. (32 avis)