**Ecoparcel / Smartways
**Ecoparcel / Smartways: pigu tik tol, kol viskas vyksta idealiai**
Ecoparcel / Smartways anksčiau buvo gana geras transporto paslaugų tarpininkas, siūlantis konkurencingas kainas ir priimtiną klientų aptarnavimą. Anksčiau buvau naudojęsis jų paslaugomis ir laikiau juos gera alternatyva.
Deja, mano paskutinė patirtis buvo visiškai kitokia. Šiuo metu Ecoparcel laikyčiau viena blogiausių pasirinkimų bet kokiam siuntimui, jei yra bent mažiausia tikimybė, kad kažkas gali nepavykti.
Jeigu užsakymas vyksta idealiai nuo pradžios iki pabaigos, galbūt gausite gerą kainą. Tačiau jei atsiranda bet kokia problema — net ir paprasta klaida adrese, neteisingas durų numeris, nepavykęs paėmimas ar situacija, kuriai reikia žmogaus pagalbos — tai, kas iš pradžių atrodė kaip geras sandoris, greitai gali virsti nuostoliu.
Didžiausia problema yra realaus klientų aptarnavimo trūkumas. Jei problema negali būti išspręsta automatiškai per jų svetainę ar CRM sistemą, klientas iš esmės paliekamas vienas. Mano atveju nebuvo nei veiksmingo sprendimo, nei tinkamo sekimo, nei aiškaus tiesioginio klientų aptarnavimo el. pašto, nei sąžiningo pinigų grąžinimo.
Transporto paslaugų įmonė turėtų būti vertinama ne tik pagal tai, kokia pigi ji atrodo, kai viskas vyksta gerai, bet pagal tai, kaip ji sprendžia problemas, kai jos atsiranda. Remiantis mano patirtimi, Ecoparcel / Smartways būtent čia ir nuvilia: klientų aptarnavime, atsakomybėje ir problemų sprendime.
Mano patarimas paprastas: nenaudokite Ecoparcel / Smartways svarbioms, vertingoms, skubioms ar bent kiek sudėtingesnėms siuntoms. Kaina gali atrodyti patraukli, bet rizika yra per didelė. Jei kažkas nepavyks, galite likti be realios pagalbos ir prarasti pinigus.
Aš jų paslaugomis daugiau nesinaudosiu.