Europeiska motor AB Toyota Rissne Sundbyberg
Varning för denna verkstad!
Jag bokade tid för service strax innan besiktningen, för att kunna upptäcka eventuella fel och hinna åtgärda dessa innan besiktningen.
När jag bokade så frågade jag specifikt; ”visst kollar ni även så att alla bromsar fungerar som de ska?” Och fick svaret: ”ja självklart gör vi det!”
Jag hämtade ut bilen från verkstan helt utan anmärkningar.
Några dagar senare besiktade jag bilen, och fick då underkänt för att handbromsen inte fungerade ordentligt.
Jag ringde till verkstan och även till kundtjänst och tog upp detta och fick prata med flera personer och fick flera helt olika svar. En sa bland annat att de inte alls kollar handbromsen, att jag hade fått fel information när jag bokade och att den personen som svarar i telefonen inte vet vad som gäller på verkstaden.
En annan jag pratade med sa att de visst kollar handbromsen men att det kanske inte gjordes ordentligt. En tredje, som var själva verkstadschefen, skyllde på mig och sa felet kanske uppstod efter att bilen varit på verkstan.
Vilka skojare, jag kommer aldrig sätta min fot på denna verkstad igen.
Trots att jag nu åtgärdat felet på en annan verkstad och bilen har blivit godkänt, så kommer den alltid att vara listad som en gång icke godkänd, vilket kommer att sänka värdet på den, den dagen jag tänker sälja bilen. Precis det jag ville undvika när jag valde denna verkstad.
Jag valde alltså en mycket dyrare verkstad som just Toyotas än om jag hade gått till en mindre random verkstad, i naiv tro att jag skulle få bättre och mer noggrann hjälp. Men det visade sig vara precis tvärtom.