À propos de l'entreprise

1. Fournisseur d'équipements de télécommunications
  2. Service internet et téléphone

Écrit par l'entreprise

BigTech weet werkelijk alles van je. Wie je bent, wie je kent, wat je doet, en waar je bent. De systemen en applicaties die we dagelijks gebruiken, zijn als wolven in schaapskleren. Ze lijken ons te dienen en groot gemak te verschaffen, maar niets is minder waar. Ze vormen een vergevorderd surveillance-netwerk waar wij vrijwillig en onwetend aan deelnemen. *** Gelukkig zijn er alternatieven waarmee je je privacy terugpakt en weer baas over je eigen data wordt. Goodbye BigTech biedt deze alternatieven al sinds maart 2021 aan, waarbij gebruiksgemak en betaalbaarheid twee primaire speerpunten zijn. Door betaalbare producten en diensten aan te bieden, behoort afscheid nemen van BigTech voor bijna iedereen tot de mogelijkheden, ook voor de kleinere portemonnee. *** Je hebt al een BigTech-vrije telefoon, laptop of PC vanaf €195.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucune trace de demande d’avis

Petje af

Ik heb nu voor de derde keer te maken gehad met Goodbye BigTech en voor de derde keer is me dat uitstekend bevallen. Allereerst ben ik zo blij met mensen die de gevaren van Big Tech onderkennen en er werk van maken. Vlekkeloos werkende telefoons en laptop. Snelle reacties op vragen, ook in het weekend. Ongevraagd prima faciliteren. Snelle levering. Kortom: topklasse. Ik hoop dat dit bedrijf nog lang deze diensten mag leveren.

18 mars 2026
Noté 3 sur 5 étoiles

Het idee is goed maar duur

De prijs van een refurbished A5 uit 2017 vind ik hoog (een goede A5 kost €30-50 op mp). Trouwens de accu gaat niet zo lang meer mee na 6 jaar (op de site staat dat er geen nieuwe in gaat). Er komen geen updates voor de A5 na Android 11 voor iodéos.

Hiernaast is een Samsung met iets wat op LineageOS gebaseerd niet futureproof, omdat bellen in NL alleen met 4G (lte) kan en alleen werkt met originele software van Samsung. 2G/3G is uitgefaseerd (dit is geen flauwekul).

Je betaalt voor zijn service.

Ik heb veel ervaring met een ander operation systeem op Android smartphones te zetten. Een vriendin had bijna een de-googled A5 hier gekocht, maar ze wilde van mij weten of het een goed idee was. Als je het toch overweegt koop dan geen Samsung.

5 décembre 2024

Hallo Arie,

We vinden het helemaal niet vervelend dat je kanttekeningen maakt. We vinden het wel vervelend wanneer er onzin uitgekraamd wordt, waarop vervolgens een zogenaamde beoordeling wordt gebaseerd.
:-(

Op Marktplaats zul je voor €50 geen refurbished Galaxy A5 vinden, die werkelijk 'zo goed als nieuw' is, voorzien van een nieuwe accu, én 6 maanden garantie heeft. Je vergelijkt appels met peren.

En, ja, natuurlijk betaalt men voor onze service. We leven niet van de lucht. Jij wel?

Voor slechts €195 krijg je bij ons een Galaxy A5 (zoals hierboven beschreven) die door ons reeds voorzien is van iodéOS. Daarnaast kun je altijd gebruikmaken van onze supportafdeling, wanneer je ergens niet uit komt; per e-mail of telefonisch. Eigenlijk een koopje dus!

Dat je in NL enkel via VoIP zou kunnen bellen is flauwekul. (Bovendien heet die techniek via het mobiele netwerk VoLTE, niet VoIP.)

Vraagje... Wat heeft jou bewogen om een review te schrijven over Goodbye BigTech? Volgens onze gegevens is er geen Arie Brood die gebruikmaakt van één van onze producten of diensten. Is dat niet eigenlijk een voorwaarde om een review tot kúnnen plaatsen?

EvdH

Noté 4 sur 5 étoiles

Een Samsung A5 en google Pixel 6gekocht

27 sept
Hieronder staat een review die ik had geschreven naar aanleiding van de aankoop van een Samsung A5.
Inmiddels is de aankoop terug gedraaid en omgezet naar een Google Pixel 6.
Dit toestel bevalt mij prima. De afterservice van Goodbye Bigtech is zeer bevredigend.
Hier de recente over de Samsung A5

Een Samsung A5 gekocht, rustig de tijd genomen om het toestel te verkennen en alle door mijn gebruikte apps te installeren., dat werk allemaal naar behoren.
op het moment da tik het toestel als telefoon ging gebruiken ontdekte ik de het volume erg zacht is ook op de speaker stand bleeft het erg zacht
dit binnen de herroepings tijd gemeld.
ik kreeg het advies "om dan maar een headset te gebruiken!" Aangegeven dat ik dat niet wil.
uiteindelijk dat geprobeerd maar dat werkte ook niet>
ze wouden wel een ander vervangend toestel sturen.
dat toestel had het zelfde euvel.
Ik vind het niet acceptabel dat ik niet op en normale manier kan bellen met een mobiele telefoon.
Dat heb ik aangegeven e dat ik mijn geld terug wil
ik kreeg de opmerking dat ik te laat was de herroepings tijd was verlopen.
ze widen wel nog wel weer een ander toestel opsturen.
daar heb ik geen vertrouwen meer in.
bij navraag bij een kennis , die had het zelfde euvel maar, vind het acceptabel
bij nog verder navraag in mijn netwerk blijkt dat meer mensen het zelfde probleem hebben.
als nog weer een klacht ingediend
daarop na een week geen reactie meer van Goodbey Bigtech.
Inmiddels een mooie reactie van Goodbey Bigtech gekregen.

17 juin 2024
Noté 5 sur 5 étoiles

In het begin was ik teleurgesteld in de…

In het begin was ik teleurgesteld in de snelheid tussen en mij en Goodbye BigTech betreffende de communicatie. Nadat zij via de mail zij hun excuus hadden aangeboden en ook uitgelegd hadden waarom het zo gegaan is helaas. Ik heb dat aanvaard en heb mijn laptop goed ingepakt en verstuurd naar Goodbye BigTech. Ik was blij verrast dat ik binnen enkele dagen weer terug had en precies was uitgevoerd volgens de uitspraak. Ik enorm tevreden en gebruik dagelijks mijn laptop. Ik kan het ten zeerste aanbevelen.

18 février 2024
Noté 5 sur 5 étoiles

Twee telefoons laten ombouwen door GBT

Twee telefoons laten ombouwen door GBT. We kregen netjes een label om de telefoons op te sturen. Binnen 3 dagen hadden we de telefoons alweer terug. Bedrijf reageert snel via de mail op vragen. Telefoon was netjes ingepakt voor terugreis, zuinig op je spullen dus. Het nieuwe besturingssysteem bevalt prima. Fijn alles uit te kunnen schakelen. Zowel IP, trackers als locatie. Je krijgt een brief met tips erbij, die ik wel waardevol vond. Ik denk nu beter na of ik een app nodig heb en kies nu eigenlijk altijd voor inloggen via mijn beveiligde browser. IP op uit betekent wel wat trager internet, maar ik vind het prima zo, zijn keuzes. Ook over andere dingen denk ik nu meer na. Alleen nog maar contant betalen bijvoorbeeld en niet meer winkelen bij Big Tech, maar bij lokale ondernemer. Ga zo door GBT, maak het verschil in de wereld, laten we alles wat slecht voor ons is boycotten.

13 février 2024
Noté 4 sur 5 étoiles

Alle begin is moeilijk?

Telefoon Samsung S8 aangeschaft week voor de kerst.
Dat t dan wat langer duurt snap ik best. Nu werk mijn simaart niet in de aangeschafte telefoon, terug in iPhone wel. Irritant. Heb gemaild met vraag om oplossing, maar nog niks gehoord. Ben benieuwd wanneer ik antwoord krijg.

Snel een positieve reactie ontvangen van Goodbye Bigtech! Dat is hoopvol, ik dacht meteen al dat t een lijdensweg zou gaan kunnen gaan worden.
Hopelijk wordt ik nu snel gebeld en kan e.e.a. opgelost.
Dit is dan wel weer een gevalletje van: grote bedrijven zijn dus nooit bereikbaar, hier wordt je gewoon gebeld. Het moet gezegd: Das Top!

30 décembre 2023

Hallo!

Op 31 december heb je het pakket bij Primera opgehaald. Dezelfde dag, aan het einde van de middag, heb je ons een e-mail gestuurd met de melding dat de sim-kaart niet herkend wordt.

31 december is oudjaarsdag. Hoewel wij in de regel vrijwel 7 dagen per week aan de slag zijn, is oudejaarsavond een uitzondering. Dat geldt ook voor nieuwjaarsdag.

Nog voordat we de kans hebben gehad om op je mail te reageren, is er op nieuwsjaarsdag al een beoordeling met 1 ster geplaatst. Het is ons werkelijk een raadsel wat je had verwacht en/of wat we hadden kunnen doen om dit te voorkomen.

We nemen problemen en onduidelijkheden altijd heel serieus. Onze supportdesk is volhardend in het oplossen ervan. Per mail, telefonisch, of als het moet 'live'. Helaas heb je ons geen enkele kans gegeven om het probleem met de telefoon en/of de sim-kaart te verhelpen. Jammer.

We hebben eerder vandaag geprobeerd je telefonisch te bereiken om het sim-probleem te verhelpen. Het bij de bestelling ingevulde telefoonnummer bleek echter totaal iemand anders toe te behoren, waardoor die poging tevergeefs bleek. We hebben je per e-mail verzocht je eigen nummer met ons te delen om dit alsnog op te kunnen lossen. Graag je reactie daarop.

We wensen je een BigTech-vrij 2024 toe, én een beetje meer geduld.
;-)

Noté 1 sur 5 étoiles

Bestelling gedaan

Bestelling gedaan, geen bevestiging per mail of indicatie wanneer ik het kan verwachten, geheel niets. Ik heb geen idee of de bestelling is aangekomen.

8 octobre 2023

Hallo RF Houwing,

Zodra een bestelling wordt geplaatst, gaat er direct een bevestiging naar het door de klant ingevulde e-mailadres. Naar datzelfde adres wordt vervolgens ook de track & trace-code verstuurd, zodra de zending ons pand verlaat. Dit gaat in 99.9% van de gevallen goed. Een enkele keer gaat het mis, vrijwel altijd omdat er een typefout in het mailadres is geslopen, ten tijde van het plaatsen van de bestelling.

Zowel de bestelbevestiging als de verzendbevestiging zijn succesvol verstuurd. Als deze niet ontvangen zijn, dan vermoeden we dat het mailadres onjuist is ingevoerd.

Aangezien we geen bericht hebben ontvangen over een 'niet ontvangen bestelling', gaan we er vanuit dat je bestelling keurig door jou ontvangen is, correct?

Noté 5 sur 5 étoiles

Superblij met BigTechVrij !!

'k Ben héél tevreden met mijn Goodbye Bigtech-laptop en telefoon. Dankjewel!
En zeker ook de hulpservice voor als je iets niet snapt en/of iets niet goed werkt, is prima. Duidelijke uitleg. En zonodig ook met begeleiding op afstand via programma RustDesk (een soort Teamviewer)
Toppie...

4 septembre 2023

Veel geduld en aandacht

Met veel geduld en aandacht is mijn probleem met de laptop opgelost, heel blij mee! Erg fijn dat deze ondersteuning er is bij het overstappen op Linux Mint.

25 août 2023
Noté 5 sur 5 étoiles

Grijp simpel je privacy terug met de support van GBT!

In 2021 de eerste telefoon met Lineage microG OS erop gekocht. Er ging echter iets mis met het uitnemen van de simkaart adapter die er in zat. Deze zat er als service gratis bij. Echter ik kreeg deze er niet uit zonder de simkaart lezer te beschadigen. Balen. Hier deed men totaal niet moeilijk over en ik kreeg direct een vervangende (zelfs een duurdere) telefoon opgestuurd. Inmiddels heb ik ook een laptop met Linux Mint in gebruik. Ik kende Linux omdat ik er in een ver verleden mee experimenteerde. Toen moest bijna alles nog via het cmd window met sudo dit en sudo dat commando's. Maar met Linux Mint is dat verleden tijd! Wat een gebruikersvriendelijk systeem zeg. Alle programma's die je nodig hebt haal je eenvoudig uit het programma beheer. Wat je kunt vergelijken met een app store op je smartphone. Super eenvoudig en overzichtelijk. Maar met een aantal belangrijke verschillen. De belangrijkste is: alles is open source, dus niemand die de data over wat je precies met die apps doet en hoe je ze gebruikt verzameld en verhandeld . En niet onbelangrijk, alle apps zijn kosteloos te gebruiken. Veel bekende software had vroeger geen Linux compatibele versie. Maar dit is tegenwoordig ook sterk verbeterd. Hebben alle Windows applicaties ook een Linux versie? Nee dat niet. Maar je kunt voor alle apps wel een Linux open source vervanger vinden die minstens net zo goed of zelfs beter werkt. Ik gebruik bijvoorbeeld Bitwarden voor mijn wachtwoorden en de wachtwoorden kluis heb ik in eigen beheer op mijn Synology NAS. Bitwarden is één van de weinige open source password managers die werkt op alle platformen (Linux, Windows, Android, IOS) en toelaat dat je de password kluis op je eigen server bewaard. Er is heel veel info en er zijn simpele gebruiksaanwijzingen op internet voorhanden hoe je dit eenvoudig instelt. Mijn wachtwoorden worden nu vanuit die kluis (die dus op mijn eigen server staat) gesynchroniseerd met mijn Laptop, Windows PC op mijn werk (waar men helaas nog Windows gebruikt) en met mijn mobiele android telefoons. (Lineage of e/os maakt niet uit) Er zit zelfs een 2FA (2 factor autorisatie) verificatie generator in die nog beter werkt dan bijv google authenticator. Die kun je dus ook dumpen! Maar genoeg over Bitwarden. Het gaat om de service van Goodbye Big Tech. Die is echt fantastisch. Nee je krijgt niet direct antwoord en je moet soms even een dag wachten op je antwoord. Maar als er iets mis is met je product en je recht hebt op garantie dan kun je echt rekenen op een meer dan faire afhandeling. En ik spreek uit meerdere ervaringen waarvan ik er één aan het begin van dit pleidooi heb genoemd. Een tweede geval zal ik hier niet over uitweiden, maar met mijn hand op het hart kan ik zeggen dat de service van GBT echt fantastisch is. Dit is echt een verademing vergeleken bij de behandeling die je bij de grote elektronica giganten krijgt als er iets mis is met je aankoop. Samengevat is dit een geweldig initiatief dat voor heel weinig geld enorm veel waarde bied. En een unieke kans om op een simpele en goedkope manier uit de greep te blijven van de tentakels van de grote techbedrijven. Ook al ben je geen programmeur en heb je geen kaas gegeten van computers of Android besturingssoftware. Dus laat je niet afschrikken door mijn Bitwarden voorbeeld. Je kunt je wachtwoorden ook lokaal in een vertrouwde open source app bewaren op je e /os telefoon zonder dat je een eigen server nodig hebt. Daar is een kinderlijk eenvoudige open source app store voor aanwezig op de e/os telefoons. Ik wens iedereen heel veel gebruiksplezier van deze big tech vrije devices.

Laat ons de macht over onze tech teruggrijpen!

22 juillet 2023

Prima telefoons en laptops

Een jaar geleden heb ik twee telefoons en een laptop gekocht bij Goodbye Big Tech. De telefoons waren nog voorzien van het vorige besturingssysteem en dat werkte niet zo lekker. Erik is echter zeer behulpzaam en heeft op beide telefoons nu eOS gezet en nu werken ze naar behoren. Met eOS kun je ook apps uit de PlayStore gebruiken wanneer je dat wilt. Je kunt daarbij per app zien hoe het met je privacy gesteld is, dus je kunt zelf kiezen wat je wilt gebruiken en welke functies je in een app dan wil toestaan of niet.
De Laptop draait op Linux Mint en dat is een betrouwbaar besturingssysteem. Voor veel programma's die je op een Windows of Apple machine gewend bent zijn er goede alternatieven. Het direct bewerken van een PPT met OpenOffice loopt niet zo soepel, maar maak je de presentatie in OpenOffice dan fucntioneert het natuurlijk wel goed.

Al met al biedt Goodbye Big Tech veel waar voor het geld voor wie zijn/haar privacy lief heeft.

17 juillet 2023

Prima service!

In 2021 heb ik een telefoon bij Goodbye BigTech gekocht en die werkt op zich prima. Ik miste echter bepaalde apps en kon die alleen maar met een nieuwere versie van het operating systeem gebruiken. Het bleek mogelijk het OS te laten updaten en ik ben erg blij met deze geboden service!
Dit naast het feit dat ik al erg gelukkig was met een telefoon die werkt zonder dat er een verplicht account nodig is !
Dank voor jullie initiatief en ondersteuning!

14 juillet 2023

Réponse de Goodbye BigTech

Dankjewel voor de mooie beoordeling, Gerard!
Voor de volledigheid: Je hebt geen update van het OS gekregen (die worden automatisch aangeboden wanneer ze beschikbaar zijn), je hebt een geheel ander OS gekregen. Tot ca. 1 jaar geleden werkten we met LineageOS en sindsdien zijn we overgestapt op /e/OS wat nóg meer op privacy gericht is.

Toppers!!!

Super initiatief en ben erg tevreden over de fijne, directe service en ook aangeschafte mobiels en pc. Bij vragen, via aangemaakte tickets, professioneel geholpen. Heren zijn zeer bereid om een leek te begeleiden in het gebruik. Toppers!!!!

11 juillet 2023

Veel waar voor je geld

Producten zijn top, en alles zit er op en er aan, je hoeft niet ook nog es je hele computer te gaan installeren met je softwareprogramma's voor wordprocessing, rekenwerkbladen, powerpoints, email, etc. Als je iets niet snapt kan je het aan de support service vragen. Veel waar voor je geld.

13 juillet 2023
Noté 2 sur 5 étoiles

Goed initiatief, met nadelen en slechte klantenservice

Supergoed initiatief. Maar support service is wel heel traag (3 werkdagen) en daarna na een half jaar een antwoord op mijn vervolgvraag. De BigTechvrije laptop kan zeker niet alles wat je met je Windows laptop kan doen. Bijv. printen en veelgebruikte programma's downloaden zoals Telegram, lukt niet. Er zijn wel alternatieven, maar die functioneren niet altijd zoals je wenst, bijv. een Microsoft Powerpoint presentatie openen in Libre Office en de afbeeldingen worden helemaal door elkaar gegooid. Je eigen Gmail account wil je niet op een BigTech-vrije laptop openen, dus moet je een ander Email programma gebruiken, maar dat is niet handig voor alle contacten die je al had. En onze printer installeren lukte dus niet (onbegrijpelijk en niet gebruikersvriendelijke installatie) dus voor printen moeten we steeds overschakelen naar de Windows-laptop. Je kunt de BigTech-vrije laptop dus maar beperkt gebruiken en voor de rest gebruiken we noodgedwongen onze Windows laptop. Misschien is het vooral de gebruikersvriendelijkheid waar we over struikelen. Ik heb al heel wat ervaring met computers, maar hier kwam ik vaak niet uit, of pas na heel lang zoeken. Een vraag naar het algemene info-adres omdat je een laptop retour wilt sturen, werd niet beantwoord. Je kunt dus niets retour sturen, dus ik hou 'm maar... Een goed initiatief, nu nog een werkende klantenservice.

25 janvier 2023

Réponse de Goodbye BigTech

We hebben al eerder per e-mail gereageerd. Het lijkt ons goed om ook hier onze reactie openbaar te plaatsen, zodat anderen niet tegen hetzelfde misverstand aan hoeven te lopen.

Waar wij zeggen dat onze systemen alles doen wat je huidige laptop of PC ook doet, dan klopt dat. Wanneer dat vervolgens letterlijk geïnterpreteerd wordt en men probeert Windows-software te installeren, dan gaat het mis. Onze systemen draaien op Linux en dat besturingssysteem spreekt een andere 'taal' dan Windows (of Mac).

Voor iedere taak is echter software te verkrijgen; bijna altijd volledig gratis. Qua gebruiksgemak doen onze systemen niet onder voor Windows. Qua veiligheid en privacy blijft er werkelijk geen spaander van Windows heel, in vergelijking met Linux! En dáár gaat het bij Goodbye BigTech om.

Je kunt dus werkelijk alles op onze systemen wat je gewend was (zoals wij claimen), maar dat moet niet té letterlijk genomen worden. De banden van je VW Polo passen ook niet onder een Tesla, maar beide auto's brengen je van A naar B.

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus