Mangelfuldt malerarbejde - medhold hos Byggeriets ankenævn
Mangelfuldt malerarbejde – medhold hos Byggeriets Ankenævn
Vi aftalte med Herm. Rasmussen, at de skulle male hele huset udvendigt. Vi valgte dem pga. pris.
Malerarbejdet blev udført uprofessionelt og mangelfuldt:
o dele af husets stern, gavl og murværk blev hverken afrenset eller malet
o malerklatter på vinduer, ventilationsriste og fliser blev ikke renset af
o trappe og fuger, der ikke skulle have været malet, blev alligevel malet
o arbejdet blev udført af forskellige malersjak, der undervejs oplyste, at man ikke vidste, hvor langt det tidligere malersjak var kommet med arbejdet
o en af malersvendene lavede flere skader på ejendommen ved brug af lift. Dette anerkendte og beklagede den daværende direktør hos Herm. Rasmussen i første omgang, men efterfølgende afviste Herm. Rasmussen, at man var ansvarlig for skaderne
o den daværende direktør hos Herm. Rasmussen beklagede undervejs i forløbet, at arbejdet ikke blev udført professionelt, men undskyldte sig med, at det ikke var til at få ordentlige malere i dag, da de ”dygtige malere, vil have en alt for høj løn og firmabil stillet til rådighed”
Trods ovenstående fastholdt Herm. Rasmussen, at malerarbejdet var udført korrekt og professionelt og krævede fuld betaling.
Da vi afviste krav om fuld betaling, sendte Herm. Rasmussen sagen videre til deres advokat, med oplysning om, at ”Sommetider må principper godt koste!”. Herm. Rasmussen afviste derefter videre dialog om en mindelig løsning, og vi indgav derfor en klage til Byggeriets Ankenævn.
Byggeriets Ankenævn afsagde kendelse om, at malerarbejdet udført af Herm. Rasmussen var mangelfuldt.
Byggeriets Ankenævn kunne ikke træffe afgørelse vedrørende de skader på ejendommen, som Herm. Rasmussens malersvend forårsagede ved brug af lift og henviste i stedet til, at dette skulle afgøres ved domstolene. Derfor er vi endt med selv at skulle dække omkostningerne ved udbedring af skaderne.
Vi har derfor desværre måtte erkende, at det kan være dyrt at vælge det billigste tilbud, og at pris og kvalitet hænger sammen.