Hondenzorgenwelzijn Avis

TrustScore 4.5 sur 5

4,5

Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

Hond loopt vanaf dag 1 mank en is kortademig en heeft geen conditie. Volgens hun door een arts in Spanje nagekeken, mank lopen is van oud trauma, ze heeft geen pijn. Ik had er een slecht gevoel bij... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Een mega dankjewel en enorm veel respect voor deze fijne stichting! Wij hebben onze Luis geadopteerd na een zeer zorgvuldige intake én eerlijke en open communicatie ervaren, in ons geval met Daniell... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik heb mijn lieve kat Momo via deze hele fijne organisatie geadopteerd. Mijn contactpersoon Joanne was erg behulpzaam en dacht goed met mij mee over welke kat(ten) het beste zouden passen bij mijn thu... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Wij hebben 5 jaar geleden onze hond Xally via deze stichting geadopteerd en we zijn nog steeds heel blij met haar! Na screening en gesprekken mochten we haar ophalen bij haar opvangadres, dit ging all... Voir plus

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 50 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

Tous les avis

41 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 1 sur 5 étoiles

Dit is geen stichting. Dit is dierenhandel

Bij aankomst had ons hondje meteen bloederige diarree. Eigenlijk gewoon doodziek. Dit werd uitgelegd als gevolg van de stress van de reis. Op maandag toch medicijnen ontvangen via de stichting, voor giardia. Best bijzonder dat ze al wisten wat er aan de hand was, zonder onderzoek. Woensdag via de dierenarts laten onderzoeken en jawel hoor, zeer positief. Na meerdere dierenarts bezoeken heeft ons hondje na 2 maanden nog nauwelijks fatsoenlijke ontlasting gehad. Laat staan, dat hij werd omschreven als het liefste hondje dat met kinderen kon, andere hondjes, zelfs katten. Vanaf dag één bleek dit verhaal al niet waar. Ook dit werd niet serieus genomen, want hij moest gewoon herstellen van de stress en zijn ziekte. Rust en regelmaat, dat geloofden we nog wel voor eventjes. Zowel de dierenartsen als twee onafhankelijke gedragstherapeuten hebben zelden zo'n angst-agressieve hond meegemaakt. Hij bijt letterlijk naar alles en iedereen in zijn buurt. Het is überhaupt de vraag of we hem hier vanaf krijgen. Herplaatsen? Dat wordt een grote ramp, bovendien worden zo alleen maar nieuwe slachtoffers gemaakt. Want dan wordt weer hetzelfde leuke verhaaltje verteld waar nog minder dan niks van klopt. Behalve enorme kosten, hebben we veel verdriet dat ons hondje zo slecht eraan toe was, en nog steeds is. Het is hun echt alleen maar om de centen te doen en totaal niks met dierenwelzijn. Ik zou heel ver weg blijven bij deze stichting!!!

26 juillet 2025
Avis spontané
Logo de Hondenzorgenwelzijn

Réponse de Hondenzorgenwelzijn

Dank je wel voor het delen van jullie ervaring. Het spijt ons oprecht om te lezen hoeveel zorgen, verdriet en onzekerheid jullie hebben ervaren rondom de gezondheid en het gedrag van jullie hond. Dat is ontzettend zwaar en we begrijpen dat dit veel impact heeft gehad op jullie gezin.

We willen hierbij aangeven dat het ons eerder helaas niet is gelukt om op deze review te reageren, omdat het profiel toen nog niet door ons werd beheerd. Inmiddels is dit wel het geval en vinden wij het belangrijk om alsnog te reageren.

Bij aankomst kunnen honden helaas gezondheidsklachten ontwikkelen die samenhangen met stress, reis en eerdere omstandigheden. Wanneer er signalen zijn die hierop wijzen, proberen wij zo snel mogelijk mee te denken en ondersteuning te bieden. Dat neemt niet weg dat het enorm verdrietig is wanneer klachten aanhouden of ernstiger blijken dan gehoopt. Iedere hond en ieder herstel verloopt anders, en soms worden problemen pas zichtbaar na plaatsing, ondanks zorgvuldige medische en gedragsmatige inschattingen vooraf.

Ook gedragsproblematiek, zeker bij honden met een onbekende of zware achtergrond, kan zich anders ontwikkelen dan verwacht. Wij betreuren het dat jullie het gevoel hebben gekregen hierin niet voldoende gehoord of gesteund te zijn. Dat is nooit onze intentie; het welzijn van het dier én de mensen eromheen staat voor ons altijd voorop.

Wij herkennen ons niet in het beeld dat wordt geschetst dat financiële belangen boven dierenwelzijn zouden gaan. Binnen onze stichting werken vrijwilligers en bestuursleden onbezoldigd en alle middelen worden ingezet voor zorg, medische begeleiding en ondersteuning van de dieren.

We vinden het ontzettend verdrietig dat dit traject voor jullie zo pijnlijk is verlopen. Als jullie daar behoefte aan hebben, mogen jullie altijd opnieuw contact met ons opnemen. We gaan graag met jullie in gesprek om samen te kijken wat we nog voor jullie en jullie hond kunnen betekenen.

Stichting Hondenzorg & Welzijn

Noté 1 sur 5 étoiles

Onbekwame stichting met geen fatsoen

Om te beginnen kunnen wij deze stichting niet aanbevelen. Wij hadden onze zinnen gezet op een prachtige jonge hond, welke wij per toeval al hebben mogen leren kennen alvorens wij de adoptie hebben aangevraagd. De hond koos namelijk ons en dat was een bijzonder moment.

Een van de onderdelen van de procedure betreft een huisbezoek en daar hebben wij geen enkel probleem mee. Echter dat er dan een onbekwame dame voorbij komt welke amper kan herinneren wat er 3 minuten geleden is verteld en vervolgens een terugkoppeling geeft intern welke totaal het tegenovergestelde is als wat wij verteld hebben, toont aan dat er geen 'expert' in het woord expertise zit bij deze dame. Hierdoor is volledig ten onrechte de adoptie afgewezen en valt een grote droom van ons, maar ook de jonge hond volledig in duigen.

Vervolgens wijzen wij op de gemaakte fouten en wordt er simpel weg gereageerd dat zij daar niet op willen ingaan. Zij durven zelfs zo ver te gaan om te zeggen dat wij helemaal niet geschikt zijn voor een hond. In plaats van "welzijn" alleen voor de honden te gebruiken, zouden zij er goed aan doen om ook met gevoelens van mensen om te gaan.

Kortom, deze stichting is verre van professioneel, zijn ze niet voor reden vatbaar en als je niet afgebrand wilt worden, stel ik voor om hen netjes links te laten liggen en te kiezen voor een stichting waar wel met zorg en welzijn wordt gewerkt en niet alleen maar voor hun eigen belang.

17 juin 2025
Avis spontané
Logo de Hondenzorgenwelzijn

Réponse de Hondenzorgenwelzijn

Dank je wel voor het delen van je ervaring. We vinden het oprecht vervelend om te lezen dat jullie dit traject zo pijnlijk en teleurstellend hebben ervaren. We begrijpen heel goed dat het afwijzen van een adoptie, zeker wanneer er al een emotionele band is ontstaan, veel verdriet en frustratie kan veroorzaken.

We willen hierbij aangeven dat het ons helaas eerder niet is gelukt om op deze review te reageren, omdat het profiel toen nog niet door ons werd beheerd. Inmiddels is dit wel het geval en vinden we het belangrijk om alsnog inhoudelijk te reageren.

Binnen onze stichting staat het welzijn van de dieren altijd centraal. Huisbezoeken en interne terugkoppelingen maken deel uit van een zorgvuldig proces waarin meerdere vrijwilligers betrokken zijn en besluiten gezamenlijk worden genomen. Dat betekent soms ook dat er, hoe moeilijk en pijnlijk ook, wordt besloten om een adoptie niet door te laten gaan. Dit gebeurt nooit lichtvaardig en is nooit bedoeld als oordeel over iemands waarde als persoon.

Het spijt ons dat jullie het gevoel hebben gekregen dat er niet naar jullie is geluisterd of dat er onzorgvuldig is gecommuniceerd. Dat is uiteraard niet de intentie en nemen we als feedback serieus. Tegelijk kunnen en mogen wij niet altijd verder ingaan op interne afwegingen, juist om de privacy en zorgvuldigheid van het proces te waarborgen.

We betreuren het dat deze ervaring voor jullie zo negatief is geweest en wensen jullie oprecht toe dat jullie alsnog een fijne match mogen vinden bij een organisatie die beter bij jullie verwachtingen past.

Mocht er behoefte zijn aan contact dan mag er uiteraard telefonisch contact met ons worden opgenomen.

Stichting Hondenzorg & Welzijn

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus