Noté 1 sur 5 étoiles

Obsługa fatalna.Bardzo wredni pracownicy tylko pan z wodą zasługuje na szacunek w tym pociągu. Brak klimy i problem o otwarcie okna.Łysy pan z wielką arogancją trzasną drzwiami i oknem i perfidnie za... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Pociąg relacji Krynica Zdrój - Gdynia niby 1 klasa wagon z przedziałami podzielony na pół na kl 1 i kl 2…. oprócz ceny niczym się nie różniący….klekot…. z zarzyganym zlewem w toalecie… 12 godzin męcza... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Świnoujście-Warszawa, lipiec, gorąco. Padła klimatyzacja. Pani konduktorka ochrzaniła, że trzeba było wcześniej zgłaszać. Pot królował. A, i w obie strony pociąg łapał tak z kwadrans opóźnienia. Nastę... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Pociag bez klimatyzacji, przez 3 godziny stanie w korytarzu, by dojechac z Gdanska do Warszawy. Brak papieru toaletowego w wc. Zepsute drzwi, trzeba isc do nastepnego wagonu, by wysiasc. Jest XXI wiek... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Service de transport
  2. Société de transport en bus et autocar
  3. Agence de billets de train

Informations provenant de diverses sources externes

PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucune trace de demande d’avis

1,5

Tous les avis

165 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 1 sur 5 étoiles

150 zl za bilet z Krk do Waw by stać…

150 zl za bilet z Krk do Waw by stać cala droge pod toaleta w nieklimatyzowanym przejsciu.
Sprzedaja bilety w wysokich cenach a brak miejsc w pociagu. Do tego niszcza konkurencje jak regio jet a sami nie maja mozliwosci by obsluzyc wszytskich klientow pasazerow. Nie polecam.

24 mai 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Wolę samochodem niż pkp ic :)

*Trasa: 9h Szczecin główny -> Kraków
*Opóźnienie: 80 min
*Klasa 1, a fotele popsute i brak nawet papieru toaletowego, mimo ze 2 razy przez trasę korzystałem z WC.
*bilet sprawdzany o 23 w nocy, po czym bilet sprawdzany o 3 w nocy? Osoby z mojego przedziału podają bilety normalne, które są pod ręką. Obudziła nas Pani i do tego musielismy grzebać w torbach by dokument tożsamości pokazać bo bilet normalny nie wystarczy. No błagam, to wybierzcie sobie inną godzinę na tak dokładną kontrolę przy długich i nocnych trasach. Jeszcze pozostawiła drzwi niezamknięte po sobie.

Podsumowanie:
Nie zdążę na swoją przesiadkę, nie mogłem się przespać przez perfekcyjnie dobrany czas kontroli + fotele. Polecam uzbroić się w cierpliwość :)

23 mai 2026

intercipy a nie intercity

intercipy a nie intercity wredna pani konduktor,intercipy mieli zablokowane kupno biletow przez dlugi czas nie tylko na koleo ale tez na jak dojade badz skycash przez co moj kolega plakal i nie moglismy wsiasc do 2 pociagow.torty i tortille

21 mai 2026

Bardzo niemiła kadra pracownicza

Bardzo niemiła kadra pracownicza, pani konduktora na mnie krzyczy że nie wiem co to bilet odpłatny, bo serio nie wiem i nie zamierzam wiedzieć. Nie pozdrawiam nigdy tu nie wsiądę. Spadł mi tort.

21 mai 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Pociąg IC 8112 odcinek Poznań…

Pociąg IC 8112 odcinek Poznań -Warszawa. Proszę wytłumaczyć jak to się dzieje że skład do Poznania przyjeżdża z 10 min opóźnieniem a później KONSEKWENTNIE stacja po stacji opóźnienie powiększa. Do pewnie 30min… Później przeprosiny bo przecież nic zrobić nie można żeby nadrobić na 300km drogi.

18 mai 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

PKP Intercity - przerażenie!!!!!!

PKP Intercity od dawna przestało być synonimem punktualności i profesjonalizmu. Kolejne opóźnienia stały się już codziennością, a pasażerowie są traktowani tak, jakby ich czas nie miał żadnej wartości. Dzisiejszy postój trwający 40 minut bez sensownej informacji to niestety nie wyjątek, tylko kolejny przykład kompletnego chaosu organizacyjnego.
Najbardziej irytujące jest to, że sytuacje tego typu powtarzają się regularnie, a komunikaty dla pasażerów są ogólnikowe i niczego nie wyjaśniają. Ludzie kupują bilety z wyprzedzeniem, planują przesiadki, pracę, spotkania czy powroty do domu, po czym okazuje się, że muszą po prostu cierpliwie czekać i liczyć na cud.
Przy obecnych cenach biletów taki poziom usług jest zwyczajnie niepoważny. Trudno zrozumieć, dlaczego przewoźnik, który stale podnosi ceny, nie potrafi zapewnić podstawowej rzeczy - punktualnego przejazdu i rzetelnej informacji dla pasażerów.

7 mai 2026

To jest niepoważne

To jest niepoważne. Rozumiem, a właściwie to przywykłam do dużych opóźnień w poniedziałek. Ale we wtorek to już jest przesada. Ponad półtorej h opóźnienia które cały czas trochę sie zwiększa. Ludzie spieszą się do pracy ale najwyraźniej intericty ma w poważaniu klientów. Wiele razy korzystałam z usług tego przewoźnika ale dziś robię to po raz ostatni

5 mai 2026

Kompletna PORAZKA

Witam, będzie krótko. Totalna PORAŻKA.Nie pamiętam kiedy którykolwiek z pociągów którym jechałem przyjechał na czas, a najgorsze jest późniejsze przesiadywanie na dworcu i kombinowanie jak dostać się do miejsca docelowego

4 mai 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Szczerze poprostu jestem załamany…

Szczerze poprostu jestem załamany organizacją ich linii, po tak wielu pomyłkach firma ta (czego nie mozna nazwac powazna firmą) dawno powinna nie istniec i ktos powinen ja zastapic, jedna trasa (normalnie 3h) zajela 6h przez brak jakiejkolwiek organizacji (czekanie na inne pociagi dowozace ludzi) mam nadzieje ze ta firma poprostu zniknie

3 mai 2026
Noté 2 sur 5 étoiles

Mimo wszystko nadal na minus

Ogólnie fajnie, że są nowe wagony.
Ale mentalność personelu nie zmieniła się w wielu wypadkach.
Niestety ale pracownicy w pociągach potrafią być bardzo niemili, a ich zadaniem jest pomaganie pasażerom. To jest pierwsza linia kontaktu z klientem. Potem niesmak pozostawia.

2 mai 2026

Opóźnienie 13 minut

Opóźnienie 13 minut, pan konduktor na mnie nakrzyczał, gdy poprosiłam żeby pociąg, do którego miałam się przesiadać na mnie poczekał. Bardzo nie polecam, już nigdy więcej przejażdżek Intercity. Wystarczyło miło powiedzieć, że nie można, a nie od razu krzyczeć na drugą osobę. Przejazd Trzebinia-Kraków Główny planowo o godzinie 17:17 dane pociągu 8310 KOSSAK. Serdecznie nie polecam

30 avril 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Opóźnienia … brak jasności w…

Opóźnienia … brak jasności w komunikatach!!! Zamieniają wagony bez informacji i w takim przypadku nawet gdy posiadam bilet z miejscem to po zamianie wagonu nagle mojego miejsca niea

26 avril 2026

Witam,

Witam,
Podrozowalam PKP intercity nocnym polaczeniem Gdynia-Jelenia Gora i niestety czestotliwosc i niemoznosc regulowania glosnosci w przedzialach uczynila te podroz tortura. Co srednio 20min przez cala noc z glosnikow konduktor wykrzykiwal stacje z glosnoscia na poziomie klubu disco. Podobnie oswietlenie jest stale wlaczone i nie da sie go przyciemnic. Nigdy wiecej nie bede podrozowac tym pociagiem i wszystkim ceniacym rownowage paychiczna odradzam.
Kiedys podrozowalo sie przynajmniej z mozliwoscia drzemki, a teraz jest przymus pozostania przypomnym, jak w celi tortur, dobrze ze konduktor nie przychodzi i nie polewa jeszcze wiadrem zimna woda.

10 avril 2026
Noté 5 sur 5 étoiles

Obsługa grup turystycznych

A ja mimo wielu negatywnych opinii, chciałbym szczerze pogratulować obsługi konduktorskiej na linii Hrubieszów- Kraków w dniu 22.04.2026. Na szczególne podziękowania za profesjonalizm, fachowość, kulturę i „ludzkie”podejście należą się Panu z nr12035, którego dzialania spowodowały, że nasza podróż z gromadą 30 dzieci przebiegła bardzo sprawnie i w komfortowych warunkach. Oby więcej tak oddanych i rzetelnych pracowników, dzięki którym jakość usług jest na najwyższym poziomie.
Dziękujemy

22 avril 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Intercity Poznań nie wyraził zgody by…

Intercity Poznań nie wyraził zgody by na mnie poczekać! Miałam mieć przesiadkę w Kędzierzynie-Koźlu- do Krakowa. Było opóźnienie 15 minut i nie zgodzili się zaczekać! Bilet miałam opłacony!
Tulalam się jak bezdomna w nocy !
Gdzie jeszcze mogę zgłosić taki fakt by ktoś zareagował?

18 avril 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Było opóźnienie 15 minut i zapytałam…

Było opóźnienie 15 minut i zapytałam się konduktora, że mam przesiadkę Laskowicach Pomorskich, i czy następny pociąg będzie czekał, konduktor, na to że zadzwoni i będzie czekał, po czym dojechaliśmy do stacji, a pociąg nie czekał, teraz muszę godzinę czekać na kolejny, a nawet nie mogę ubiega się zwrot pieniędzy, ponieważ opóźnienie intercity było mniejsze niż 60minut.

10 avril 2026
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus