Bytte internetleverantör från Telia till Junet. Orsaken var att Telia höjde sitt pris med 18% utan att leverera något nytt mervärde. Dessutom att man tog bort support på helgerna. Har haft Telia sen... Voir plus

1. Fournisseur de connexion internet
  2. Entreprise de réseautage commercial
  3. Centre d'opérations du réseau
  4. Service de sécurité informatique
  5. Fournisseur d'accès Internet
  6. Service internet et téléphone

Junet erbjuder bredband, professionella wifi-lösningar, tv, telefoni, streaming och säkerhetspaket till privatpersoner och företag i Sverige.

3,1

Moyen

TrustScore 3 sur 5

27 avis

A répondu à 50 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

Välj ett annat företag

Hade inte rekommenderat detta företaget helt ärligt, brukar inte skriva dåliga recensioner men under all kritik så är detta nog det det sämsta jag varit med om. Kundservicen är så dålig och kan inte lyssna på kundens besvär. Jag får betala för någon annans internet för deras dåliga kommunikation och dåliga kundservice. Är det så man ska behandla kunder som betalar för deras tjänster? Dom kunde inte ens skriva mitt namn rätt. Nej asså gör er själva en tjänst och välj ett annat företag.

10 décembre 2025

Topp bredband!

Har nu haft junet några mån. Måste säga att de är nog den bästa bredbandsleverantör ja haft. Testa wifi över telefonen idag! 919ned,och 917mbps uppladdning,ok varierar emellanåt beroende på server ja kopplas upp emot, men över lag nöjd!varför det inte blev 5stjärnor beror på en miss, då ja behövde en tilläggstjänst för att spela online,kostar dock endast 15:-xtra per mån! Värt o nämna,hade Telia tidigare, ja titta på deras betyg! Borde ha minuspoäng,där har ni riktig kohandel. Rekommenderar Junet starkt!

7 juin 2025
Avis spontané

Vägrar att ta ansvar för de priser de har i GlobalConnects portal

Den första maj beställde jag internet från Junet via GlobalConnets portal. Jag fick omgående en bekräftelse från GlobalConnet med de priser som Junet hade i portalen. Några timmar senare kommer även en bekräftelse från Junet men nu med ett högre pris. Jag ringer deras support som svarar att det då det helgdag inte finns någon på plats som kan ta abonnemangsärenden, men att de skall registrera det till kundtjänst som får återkomma till mig. Nästa dag ringer kundtjänst mig. De hävdar att det pris de skickat mig gäller, och att det varit mycket för dem att göra med prisändringen. Jag påpekar att det pris de angivit i portalen är det jag beställt och att jag inte kan acceptera att de vill ta ut ett annat pris. Jag får ingen ursäkt för att de bytt pris utan att uppdatera GlobalConnects portal.
Vi kommer då överens om att omgående upphäva beställningen.
Jag har nu tecknat nytt abonnemang med en mer seriös aktör.

Tillägg efter att Junets vd efter en månad svarat på mitt inlägg.

Junets vd lägger hela ansvaret på Global Connect. Men när jag kontrollerade priserna den 1:a maj innan jag lade min beställning hos Junet så hade flertalet av deras konkurrenter uppdaterat sina priser. Det verkar som om det i själva verket är Junet, som är källan till förseningen, då deras konkurrenter fixat ändringen i tid, trots att Global Connect kanske strulat.
Det bemötande jag fick var dessutom mycket tråkigt, ingen ursäkt för att jag drabbats av felaktig prisuppgift, bara besked om att det högre priset gällde.
När jag sa att jag inte accepterade det, så blev lösningen att omedelbart avbryta beställningen.
Junets vd skriver att jag skall vara nöjd med en dags gratis surf. Det känns lite futtigt som ersättning/ursäkt för att jag lurats av felaktig information på beställnings portalen.

2 mai 2025

Hej Olle
Jag beklagar din dåliga upplevelse.
Tyvärr valde Global Connect en väldigt dålig tidpunkt för en gigantisk förändring av deras regioner (priser), nämligen den 1 maj. Vi kunde inte ändra priserna i deras portal förrän den 1 maj på grund av att Global Connect inte hade skapat upp de nya regionerna (prislistorna) innan dess och på grund av att det var en helgdag så blev inte ändringen genomförd förrän dagen efter. Global Connect dubblade antalet regioner (prislistor) och flyttade dessutom några regioner temporärt till en prislista för att senare flytta dem igen. Det har varit en gigantisk röra som vi försökte hantera på bästa sätt. Jag tycker vi gjorde vårt yttersta för att du inte skulle drabbas och du fick trots allt en dags fri surf.
Vi har försökt få Global Connect att göra ändringarna mer kundvänliga för att undvika denna typ av problem men de har tyvärr inte lyssnat på oss.
Fiberrika hälsningar
Mattias Lind, VD

Junet är ett STORT SKÄMT

Junet är ett STORT SKÄMT. Dom hanterar sina kunder som skräp och har Noll respekt. Vi har nu ett flertal skickat in våra synpunkter till ARN och låter dom ta detta vidare, uppenbarligen tar dessa små pojkar all kritik som ett skämt, men jag lovar er att det kommer att kosta både prestige o pengar, jag har dom, har ni ??
Mvh Anders Gabrielsson Ceo CN

10 mars 2025

Hej Anders
Jag har lyssnat på dina samtal med oss och jag är av uppfattningen att du i ditt senaste samtal med oss när dina problem till slut hade åtgärdats var väldigt nöjd.
Vänliga hälsningar
Mattias, VD

Supporten svarar alltid snabbt

De fåtal gånger jag tappat internet så har det inte varit Junet som är ansvariga utan nätägaren. Det jag uppskattar med Junet är att de svarar snabbt, är trevliga och ger mig den info/hjälp jag behöver. Och det gäller både vid driftsproblem och andra frågor.

13 janvier 2025

Hade problem med installationen

Hade problem med installationen, ringde junet dom tog reda på problemet, bad mig först kontakta dom som grävt och installerat fibern. Därefter fungerade allt perfekt. Inga långa väntetider, även dagen efter kom ett mejl om allt löst sig. Suverän kundtjänst.

1 octobre 2024
Avis spontané

Für Ferienhausbesitzer gibt es bei…

Für Ferienhausbesitzer gibt es bei Junet einen Super-Tarif: KORTTIDSSURF 14 DAGAR
Wir haben diesen Tarif 2024 mehrfach kurzfristig gebucht und bekamen alles pünktlich und ohne Probleme!
Von Onlinebuchung, Verfügbarkeit bis zur Abrechnung eine hervorragende Leisung!
Danke Kundservice.

31 juillet 2024
Avis spontané

Hade från början ipsweden och…

Hade från början ipsweden och övergången till Junet var absolut inga problem. ( smärtfritt. Får alltid mejl när nåt nytt är på gång ex. Priser m.m. billigt är det oxå. Lätt att få kontakt. Rekommenderas varmt.

8 juillet 2024
Avis spontané

De har så trevlig support

De har så trevlig support! Jag beställde ip-telefoni och ville gärna ha samma nummer som vi hade tidigare. Telia krånglade enormt med att släppa ifrån sig det eftersom jag inte var abonnent på det längre. Först gav jag upp. Efter ett år gav jag mig katten på att få tillbaka det och ca 8 telefonsamtal senare med Telia, och några med Junet har jag faktiskt fått tillbaka det. Junet har oftast kunnat koppla mig till samma person som jag pratat med föregående gånger, en mycket hjälpsam och trevlig Frida. Alltid lika vänligt bemötande trots denna eviga följetong :-)

2 avril 2024

Oscar på Junet 👌

Oscar på Junet. Sicken kille 👌
Har bara positiva upplevelser med detta bolag & deras tjänst.
Aldrig strulat. Aldrig varit avbrott. Aldrig haft något problem med deras tjänst under åren som dom levererat bredband. Alltid haft fullt sprut på linan oavsett tidpunkt på dygnet. Dom har levt upp till att man får vad man betalar för.
Ringer du till dom så har du inga tråkiga köer eller väntetid. Bra info på hemsidan om kommande underhållsarbete & driftsstörningar. Vilka fler bolag har det utsatt?
Kan rada upp en hel punktlista på positiva saker om bolaget, men jag tycker ni ska prova själva. Lite dyrare än andra bolag, men inga "upp till" tjänster här inte. Du får den linan du beställer. Sen supporten & deras öppettider.
Prova som sagt. Lär inte bli besvikna.

26 juin 2023

Skojarföretag

Tomtar. Har i 2, snart 3 månader försökt få i ordning på internet. Man sitter och ringer dag ut och dag in. Blir skickad vidare till folk som är mer kunniga (sa dom, men man blev aldrig uppringd angående det, tex). Totalt ointresserade och obegåvade på Kundservice. Är kraven verkligen så låga för att jobba hos er? Otroligaste jag vart med om. Blir rekommenderad att byta upp mig från 250 till 500mbit/s t.ex. Det kan omöjligt lösa problemen som jag har. Bedrägeri att ens uttrycka sig så. Ja ja. Teckna inte detta skiten gott folk. Ta dom seriösare företagen trots att deras betyg kan se sämre ut så är dom bättre.

16 mai 2023

Hej Johannes,

Beklagar att ert ärende tog längre tid än väntat att åtgärda. Lite oklart fortfarande vad som i slutändan faktiskt åtgärdade ert problem, men så vitt jag har förstått det så ska det numera fungera problemfritt. Skönt! Men för sakens skull har jag nedan försökt att återskapa tidslinjen i ärendet för att få en överblick i det hela.

4 april: Bredbandstjänsten 500/500 som ni beställde via webben aktiveras.
12 april: Ni felanmäler att ni har problem med internetuppkopplingen. Vi felsöker tillsammans.
18 april: Vi eskalerar ärendet till ditt stadsnät Telia Öppen Fiber.
19 april: Stadsnätet rapporterar att allt ser bra ut och att de inte kan se något fel hos er.
20 april-22 maj: Vi fortsätter att felsöka tillsammans med er för att försöka hitta vad som kan vara fel. Vi skickar nya routrar och kablar till er att testa med. Under tiden skriver du din recension den 16 maj.
23 maj: Vi eskalerar ärendet för andra gången till stadsnätet, trots att de tidigare kommit fram till att fibern inte visar några fel.
24 maj: Tekniker från stadsnätet åker ut till er och byter ut en fiberkabel.
25 maj: Ni återkommer och berättar att ni fortfarande upplever problem trots att en fiberkabel har bytts ut.
26 maj: Vi eskalerar ärendet till stadsnätet en tredje gång.
2 juni: Tekniker från stadsnätet kontaktar oss och berättar att ni inte vill att de ska felsöka mer då ni ska ha åtgärdat felet själva.
2 juni: Vi kontaktar er för att undersöka hur det har gått.
6 juni: Ni berättar att ni kopplade om er utrustning i hemmet och bytte ut en av era nätverkskablar, och att det därefter fungerade problemfritt.

Angående att vi ska ha rekommenderat er tjänsten 500/500 före 250/250 har jag svårt att kommentera. Om så vore fallet och ni inte behövde 500/500 så beklagar jag detta. Men vad jag kan se så beställde ni 500/500 via webben, inte via rekommendation av vår kundservice. Jag vill också tillägga att det för vår del inte gör någon skillnad om ni har den ena eller den andra, vi har som praxis att rekommendera våra kunder den tjänst vi tror kan passa bäst baserat på vilka behov just den kunden har. Oavsett så kan jag se att ni bytte till 250/250 den 1 juni. Hoppas det funkar kanon för er! Annars är ni välkomna att byta igen - oavsett om det vore en ned- eller uppgradering.

Hoppas att allting fortsätter att fungera utan problem och tveka inte att höra av er om ni har någon fråga eller fundering.

Allt gott!

Fiberrika hälsningar,

Enkelt och billigt

Hjälpte äldre dam att avsluta dyrt bredband och IP-telefon hos annan operatör, gick ej att behålla bara IP-tfn. Trevligt bemötande hos Junet kundtjänst utan idiotisk identifiering med Bank-ID eller kod. Fick snabbt billigare IP-tfn abonnemang inklusive nummerpresentation utan extra kostnad.

15 décembre 2022

Skojarföretag

Skojarföretag. Tog över min gamla leverantör IP-sweden och utan att säga något så höjde dem priset dubbelt. Sa upp mitt abonnemang direkt.

31 août 2022

Hejsan!

Hittar tyvärr ingen Jonny Jonsson bland våra kunder som stämmer in på din beskrivning. Däremot fick vi en annan recension - ordagrant identisk till denna faktiskt - under samma tidpunkt som denna, men från ett annat namn. Så för enkelhetens skull kommer jag i mitt svar att utgå från den personens recension :)

Hen som skrev den andra recensionen hade kvartalsfaktura hos IP Sweden, det vill säga det fakturerades var tredje månad (abonnemangskostnad x3).

När vi förvärvade IP Sweden (som du kan läsa mer om här: junet.se/junet-forvarvar-ip-sweden) ville vi göra din flytt till oss så smidig som bara möjligt. Vi såg därför till så att du fick kvartalsfakturering även hos Junet.

Vår kvartalsfakturering skiljer sig däremot lite jämfört med hur IP Sweden fakturerade. Vår kvartalsfakturering är knuten till årets faktiska kvartal, det var inte IP Swedens.

Deras sista faktura till dig behandlade maj-juli. Din första faktura från Junet behandlade årets tredje kvartal (juli-september), men eftersom du redan betalat för juli, och augusti var den första perioden vi fakturerade dig för, behandlades endast augusti-september i fakturan.

Detta kan också utläsas på fakturan: "Period: 22-08-01 - 22-09-30".

Det verkar således som att du har misstolkat den högre summan på fakturan (abonnemangskostnaden x2) för din abonnemangskostnad, vilket så klart inte är fallet - du har exakt samma pris som förut.

Hoppas detta bringade lite klarhet i saken! Jag ser ingen uppsägning hos oss än och hoppas så klart att den uteblir. Men om du har gjort en uppsägning och du skulle vilja ångra den så är du så klart mer än välkommen tillbaka till oss ❤️ (Och nästkommande faktura kommer i så fall att behandla oktober-december.)

Önskar dig en fantastisk fortsatt dag!

Vänlig hälsning,

Finally, I struck gold!

After having had the doubtful experience of other Internet providers, none of whom delivered what I paid for and what they had agreed to deliver according to contract, arriving to Junet has been a homecoming of sorts. Everything works as agreed. They are easy and prompt to deal with, and their broadband service is impeccable. I pay for a 1000/1000 service, and I always get 600 to 800 up and down, which is perfectly acceptable. No internet provider can consistently deliver a full 1000/1000 so I asked Junet when signing up what they actually and honestly can deliver in terms of speed. They were very frank and told med 600 to 700 is normal for a 1000/1000 subscription. This to me is excellent. I am very satisfied. In addition, there has not been one single interruption, at least none that has interrupted work or streaming. Maintenannce will of course occur by necessity but so far everything has bee, as they say, smooth sailing :-)

8 juin 2022

Réponse : Junet

Thank you very much for your kind words! You cannot imagine how happy we are to get such reviews.

Visst finns det teknisk support på…

Visst finns det teknisk support på helger, men den supporten lyckas inte med att aktivera vårt internet.
Nu har vi haft internet från Junet i ett halvår och måste säga att allt är till belåtenhet. Teknisk support på helger kanske inte fungerade för oss, men priset slår allt👌

1 mai 2022

Uppdaterat svar:

Hej Tuija,

Tack för både ditt ursprungliga omdöme men också för din uppdatering.

Vi är ledsna att vår helgsupport inte lyckades fullt ut, men vi är desto gladare över din nyvunna belåtenhet. Vi strävar alltid efter förbättring och ser fram emot att fortsätta försöka leva upp till dina förväntningar. Kanske även en dag överträffa dem. Tveka inte att höra av dig om någonsin undrar något.

Bästa hälsningar,

Ursprungligt svar:

Hej
Vet inte vem av våra kunder du är eftersom du är rätt anonym här men jag hoppas att allt löste sig för dig förra helgen.
Vänliga hälsningar
Mattias Lind, VD

We live in Denmark and have farm in…

We live in Denmark and have farm in Sweden with Junet as internet provider. Professional company with extreamly good service. Fast and good help if you have problems.

1 février 2022

Hello Jakob,

Thank you kindly for your words. It makes all the difference in the world to know that our customers are happy with our service. Don't hesitate to contact us if you are ever in need of service again.

All the best,