Mercato Placanico Avis

2. Magasin de café
  3. Magasin de viande froide
  4. Épicerie fine
  5. Supermarché

Welkom bij Mercato Placanico, dé winkel én webshop voor authentieke Italiaanse specialiteiten. Opgericht in 2024 door broer en zus Natascha (1979) en Marco Placanico (1990), samen met hun partners Frank Janssen en Eefke Placanico. Onze Italiaanse roots liggen in het charmante Francavilla in Sinni, een klein dorpje in Zuid-Italië waar onze vader Vincenzo Placanico opgroeide met onze nonno en nonna. Het gezin Placanico bestaat uit onze vader Vincenzo, Natascha, Nathalie (1986) en Marco. Onze moeder was een bron van warmte en inspiratie binnen ons gezin. Zij combineerde het beste van beide werelden: de nuchterheid van Nederland en de passie voor eten en familie van Italië. Hoewel zij in 2008 is overleden, leeft haar liefde voor samenzijn en lekker eten voort in alles wat wij doen. Als gezin maakten we jarenlang nostalgische autotochten naar Italië, terug naar onze familie. Elke reis keerden we huiswaarts met een auto vol heerlijke Italiaanse producten – van rijke olijfolie tot authentieke pasta’s en smaakvolle kazen. Het waren die momenten van verbondenheid en genieten die ons inspireerden om Mercato Placanico te starten. Onze missie is simpel: we willen de unieke smaken, producten en de warme levensstijl van Italië delen met jou. Onze webshop biedt producten die niet zomaar in Nederland te vinden zijn, zodat je thuis kunt genieten van de pure, ambachtelijke kwaliteit die Italië zo bijzonder maakt. Bij Mercato Placanico draait alles om la dolce vita: genieten van goed eten, heerlijk drinken en vooral van samen zijn met familie en vrienden. Duik in onze selectie van authentieke Italiaanse specialiteiten en breng een stukje Italië naar jouw tafel. Proef, beleef, geniet – Mercato Placanico brengt Italië dichterbij.

Bien

Demande des avis aux clients

3 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Nous vérifions les avis

Super hartelijk en heerlijke producten!

Ik heb al verschillende keren producten gekocht bij Mercato Placanico en bij ieder bezoek heel hartelijk ontvangen en goed geholpen. Top service!
Heerlijke producten (de pasta is écht de allerlekkerste die ik ooit buiten Italië heb gehad), super lekkere versproducten, gevarieërd en wisselend aanbod. De koffie is nergens zo lekker (echt een aanrader) en de broodjes nergens zo lekker als bij Mercato (ook heel geschikt om thuis op te eten).
Ook de cannoli's zijn om je vingers bij af te likken!
Enige nadeel; er zit altijd meer in je winkelmandje dan vooraf gedacht. Maar ik heb nog niet een keer spijt gehad van mijn aankopen. Echt de moeite waard als je van kwaliteit houdt.

21 décembre 2025