Afspraak niet nakomen
Vandaag kreeg ik 15 minuten voor de geplande zoom-afspraak met MBacademy een app dat de afspraak werd gecanceld. Reden hiervoor is dat ik niet op een laatste app gereageerd zou hebben, waardoor MBacademy geen interesse meer in mij heeft en de tijd liever besteed aan andere deelnemers.
Ik heb voor deze afspraak:
(1) een introductiefilm bekeken,
(2) een enquête ingevuld,
(3) zelf een afspraak ingepland,
(4) een privé-afspraak verplaatst,
(5) mijn vrouw gevraagd deel te nemen (want: ik wil samen met haar e-commerce ondernemen),
(6) op diverse app-jes vooraf gereageerd,
(7) enkele vooraf toegestuurde filmpjes bekeken
Oftewel; serieus geïnteresseerd!
Hierna word ik per app, 15 minuten voor de afspraak, geïnformeerd dat onze geplande afspraak is gecanceld.
Dit wijze van omgaan en (be)handelen geeft een zeer onbetrouwbare indruk van MBacademy. De geplande afspraak 15 minuten voor tijd cancelen kan echt niet. Zeker niet als je deze voorbereiding vraagt van deelnemers.
Hierover heb ik telefonisch contact opgenomen met MBacademy voor een toelichting. Dit was verre van een constructief en reflectief gesprek, zonder excuus. Sterker nog, mij is letterlijk teruggegeven dat 'als ik met 1 vinger naar MBacademy wijs, er 3 vingers naar mijzelf wijzen'.
De 'christelijke marketing' waarin MBacademy zich zou onderscheiden van andere e-commerce ondernemingen is ver te zoeken in de wijze waarop zij met geïnteresseerde deelnemers omgaan.
--------------------------------------------------------
Omdat een nieuwe review schrijven niet mogelijk is, hierbij mijn antwoord op de reactie van MBacademy:
- In tegenstelling tot de reactie, heb ik actief gereageerd op berichten van MBacademy. Mijn laatste bericht was maandagavond 23:38u. Nergens op de website staat aangegeven dat whatsappcontact een voorwaarde moet zijn om de ingeplande afspraak (!) door te laten gaan. Mijns inziens is ingepland = ingepland, dat is de afspraak en die kom je na.
- Het is onjuist wat wordt gesteld dat ik contact heb opgenomen vóórdat de afspraak door MBacademy is geannuleerd. Ik kan aantonen dat in de avond om 19:17u de afspraak van 19:30u door MBacademy is gecanceld. Op basis dit bericht heb ik nogal verbaasd contact opgenomen.
- Tot slot; van een constructief gesprek met MBacademy was écht geen sprake. De opmerking dat 'als ik met 1 vinger naar MBacademy wijs, er 3 vingers naar mijzelf wijzen' zegt voldoende. Zo'n reactie verwacht je niet van een partij die zich zo professioneel voordoet.
Jammer dat na zo'n slechte behandeling door MBacademy, ook nog eens een reactie verschijnt met verschillende onwaarheden. Een excuus zou beter op zijn plaats zijn.
Hieruit blijkt dat het MBacademy enkel een keiharde commerciële doelstelling heeft ipv de intentie een oprecht geïnteresseerde te helpen een e-commerce business op te starten. De 'christelijke marketing' die wordt gevoerd is ook in dit geval uiterst misplaatst.

Réponse de MB Academy