Företagsversionen av gängkriminella. Se Uppdrag granskning "Fallet Therese" för att se hur de sköter sin verksamhet. Tydligen är inte Therese det enda fallet där de skött sig uselt. De verkar enb... Voir plus

Svtplay, Uppdrag granskning "Var är Therese?" Önskar att Optio skulle ta sitt ansvar, det är fler som arbetar där och någon bör skämmas så till den grad att hen tar ansvar över vad dem har stäl... Voir plus

Man behöver bara se SVT:s Uppdrag Granskning om Therese m fl för att förstå vad det är för förvaltare & ägare som styr och jobbar i företaget. Så fruktansvärt omänskligt att hantera människor på det s... Voir plus

Uruselt, min stackars son har haft två kvinnliga lika usla förvaltare från Optio. Varav den ena är kvinnan som nämndes i Uppdrag granskning. Stackars människor som får så kallad 'hjälp' av Optio.... Voir plus

1,2

Mauvais

TrustScore 1 sur 5

105 avis

VARSEL OM OPTIO AB:

VARSEL OM OPTIO AB:
Optios fel kostat arvtagare 527.017:- efter utmätning från Kronofogden

Optio AB har i 5 år förvaltat genom 3 olika goda män både villan, husbil, och lösöre till vår avdöda far CR, född i Nederländerna men bosatt sedan 2001 i Östersund.
Dokumenter har Optio inte kvar, och de hänvisar till Överförmyndaren.
Överförmyndaren hänvisar till god man som bör ha kopia av saken.
Vi får inte flere dokumenter.

VD på Optio AB har fått vårt krav på ersättning med frist 2025-12-15, men hon reagerar inte helt enkelt.

Föräldrabalken 12 Kap. 14 §  Förmyndare, gode män och förvaltare är skyldiga att ersätta skada som de uppsåtligen eller av vårdslöshet har orsakat den enskilde.

Nu tar vi saken vidare genom Kronofogden och anlitar Advokat Per Westman, specialist på Förmynderskapsrätt och känt på Uppdrag Granskning var Optio AB redan var med i dålig sammangäng.

Vi vill därför uppfordra att inte fortsätta att samarbeta med Optio AB om kommunen vill undvika problem, och granska pågående uppdrag.

15 décembre 2025
Avis spontané

Gör ej det bästa för människa utan…

Gör ej det bästa för människa utan skapar trauma för dessa. Fy fn för detta företag. Ni behöver se över era anställda och sluta tänka på pengar och istället tänka på människorna

2 octobre 2025
Avis spontané

Skulle varit 0 stjärnor!!

Skulle varit 0 stjärnor!!
Vet flera stycken som är under förvaltarskap av Optio. Alla behandlas omänskligt. Det är inte bara Linda Walegren som nämnts i Thereses och Arves fall.

Dem vill tex få föräldrar med barn som har funktionsnesättningar vräkta från sina fastigheter,för att tvinga in barnen på kura omsorg som dem samarbetar med. Eller inte betala in hyran för äldre så dem blir vräkta och måste flytta in på ålderdomshem. Privatiserade bolag som dem samarbetar med på olika sätt!

Håll er långt undan detta omänskliga oproffisionella företag !!

16 juillet 2025

Önskar jag kunde ge -0

Önskar jag kunde ge -0, anlita ej det här företaget! Bryr sig inte alls om sina kunder, kolla på svts dokumentär om Therese, Linda är hemsk.

6 juillet 2025
Avis spontané

Se Uppdrag granskning "Var är Therese?"

Se Uppdrag granskning "Var är Therese?"
Ni är ett så fruktansvärt hemskt företag som utnyttjar männsikor i behov av stöd, och tar en genväg genom att bortkoppla personer ifrån deras familj för att kunna ha mer huvudmän, och på så sätt spara tid och ha otroligt många huvudmän per ansälld. Vidrigt

14 juin 2025

SÅHÄR FÖRSÖKER OPTIO SKYDDA SIG

SÅHÄR FÖRSÖKER OPTIO SKYDDA SIG. DEN HÄR TEXTEN ÄR TAGEN FRÅN DERAS HEMSIDA:

Ibland får Optio obefogad kritik – detta är faktiskt naturligt
Optios intressebevakare åtar sig en del uppdrag där ingen annan person, lekman eller professionell, vill åta sig uppdraget för att det är för svårt eller komplicerat. Ibland beror det på att huvudmannen absolut motsätter sig förvaltarskap. Ibland handlar det om att någon nära huvudmannen inte vill att någon ska få insyn eller kunna hantera huvudmannens ekonomi. Det händer i dessa uppdrag att Optio får obefogad kritik för att vi ska släppa uppdraget. Vi anser inte att kritik och hot ska göra att våra huvudmän inte ska få hjälp! Tycker du?!

I de få fall obefogad kritik riktas (inte sällan genom media eller att någon försöker kontakta alla våra övriga huvudmän) är det ofta en anhörig eller närstående till en av våra huvudmän som riktar stark kritik mot Optio eller Optios intressebevakare. Det handlar nästan uteslutande om att vi i uppdragen, för att skydda vår huvudman, stryper tillgången till huvudmannens pengar. Men ibland handlar det även om andra saker.

Vi vill dock vara tydliga! Optio står alltid under tillsyn av överförmyndaren. Om någon anser att vi gjort fel välkomnar vi att man kontaktar överförmyndaren så att de får reda ut saken. Har någon synpunkter på hur överförmyndaren utövar tillsyn bör man vända sig till länsstyrelsen.

Hjälper inte att vända sig till någon överhuvudtaget, då Optios verksamhet är skyddad av någon anledning. Jag tycker folk borde bli mer uppmärksamma på deras tillvägagångssätt. De arbetar efter ett visst mönster. Varför inget görs åt saken är en viktig fråga som bör lyftas.

7 mars 2025

Uruselt

Varav den ena är kvinnan som nämndes i Uppdrag granskning.
Stackars människor som får så kallad 'hjälp' av Optio. Man förstår verkligen inte att kommuner har upphandling med detta usla företag.
När de fick kritik eller ifrågasattes entledigade de sig själva.

26 février 2024
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit