bedrägeri, de drar pengar för verifiering och helt värdelös bolag, de drar 495kr/mån utan något avi eller kvitto eller faktura eller någonting! det är märkligt att sånt får vara och fortsätta sin ve... Voir plus

1,6

Mauvais

TrustScore 1.5 sur 5

39 avis

Aucune trace de demande d’avis

Det här företaget är inget annat än en…

Det här företaget är inget annat än en stor jäkla bluff.. har försökt säga upp de 3 gånger nu.. mailat dom många gånger utan svar. Dom fortsätter dra 500 kr i månaden. Det kommer bli polisanmälan. Finns det nån som har ett telefon nummer till dom? Maila mig gärna mathias.nord36(snabela)gmail.com

30 mai 2025
Avis spontané

Ik heb net een e-mail ontvangen waarin…

Ik heb net een e-mail ontvangen waarin wordt uitgelegd hoe mijn geld is gestolen via deze website .... "Om hier geld aan te verdienen, dwing ik gebruikers die hun interesse in een woning willen registreren om zichzelf te “Verifiëren” door een bedrag van €5 te betalen, wat meteen verandert in een abonnement van €495/maand, wat zeer onethisch en hoogstwaarschijnlijk illegaal is.
Wil je weten wat nog erger is? Omdat de advertenties zijn gestolen en we geen relatie hebben met een verhuurder, zijn alle berichten waarvoor je hebt betaald naar een mailbox gestuurd waar niemand kijkt. Oeps :)
Dus hoeveel heb ik hiermee verdiend? Feit is dat ik duizenden Zweden heb misleid om zich te registreren en dat ik hier vele miljoenen aan heb verdiend. Dankzij jullie kan ik met pensioen en ga ik regelmatig op vakantie naar Turkije!"

3 mai 2025
Avis spontané

UNDVIK! Detta är en scam!

UNDVIK!

Detta är en scam och sidan har blivit hackad där hackaren har gått in och avslutat allas prenumerationer och mejlat alla som blivit drabbade av denna scam om information om vad som har pågått. Så på det viset är det positivt men alla som reggade sig på denna sajt, har fått sina person -och kortuppgifter stulna så ni bör polisanmäla detta.

Personen bakom siten har drivit ett antal bluffsajter för bostadsannonser (bl.a under namnen Rentia, Rentler, Bostad24, Hyrio, Woning365, Homiva, Rentify)
Upplägget går ut på att personen och hans kompanjon har lagt ut stulna lägenhetsannonser som de hittat gratis på HomeQ eller Qasa.

För att tjäna pengar på detta kräver dem användare som vill intresseanmäla sig på en bostad att "Verifiera sig" genom att betala en avgift på 5kr som direkt övergår i ett abonnemang på 495kr/månaden, vilket är oetiskt och högst sannolikt även olagligt.

Eftersom annonserna är stulna från HomeQ och Qasa och de inte har något samarbete med en hyresvärd så har alla meddelanden ni betalat för, skickats till en mejlkorg ingen bevakar.

4 mai 2025

Scam eller hack?

Rentia
Hej (xxxxxxxx)

Mitt namn är Emil Bergerheim och jag har lurat dig att registra dig på min site.

Jag har drivit ett antal bluffsajter för bostadsannonser där du har registrerat dig på någon av dessa (Rentia/Rentler/Bostad24/Hyrio/Woning365/Homiva/Rentify etc. Kärt barn har många namn).

På dessa sajter har jag och mina kompanjoner lagt ut stulna lägenhetsannonser som vi hittat gratis på HomeQ (homeq.se) eller Qasa (qasa.se).

Vårt upplägg

För att tjäna pengar på detta tvingar jag användare som vill intresseanmäla sig på en bostad att "Verifiera sig" genom att betala en avgift på 5kr som direkt övergår i ett abonnemang på 495kr/månaden, vilket är mycket oetiskt och högst sannolikt även olagligt.

Vill du veta vad som är ännu värre? Eftersom annonserna var stulna och vi inte har något samarbete med någon hyresvärd så har alla meddelanden ni betalat för skickats till en mailkorg ingen tittar i. Oops :)

Hur mycket har jag då tjänat på detta? Faktum är att jag lurat tusentals svenskar att registrera sig, och det har jag tjänat många miljoner på. Tack vare er har jag kunnat dra mig tillbaka och åka på regelbundna semesterresor till Turkiet! Stort tack till er!

Vad händer framåt?

Jo, eftersom jag är så dålig på IT-säkerhet har mina siter dessvärre råkat ut för en cyberattack där alla era personuppgifter och kortuppgifter läckt. Supertråkigt såklart.

Det som är bra med det är att angriparen tog sig friheten att avsluta alla era pågående prenumerationer på mina blufftjänster.
Bra va?

Polisanmälan

För de av er som känner er lurade så kan jag varmt uppmana er att göra en polisanmälan om bedrägeri, då detta är ett omfattande lurendrejeri som drabbat många. Om du har några transaktioner i närtid så kan det vara en god idé att kontakta din bank och begära en s.k. chargeback på den/de transaktionerna.

Om du gör en polisanmälan får du gärna tipsa polisen att kika lite extra på mitt bankkonto i Nordea som slutar på 3238.

Är du fortfarande på jakt efter en hyresrätt?

Här kommer lite tips.
Kolla på din kommuns hemsida, de har i regel en lista på seriösa hyresvärdar du kan höra av dig till.
Om något låter för bra för att vara sant så är det förmodligen det. Kolla gärna vem som ligger bakom siten. Hittar du inte det (som på mina siter t.ex.) så är det en tydlig varningsflagga
Polisen har en bra lista på saker att tänka på gällande lägenhetsbedrägerier

Mina kontaktuppgifter

(Jag kan vara lite svår att hitta på ratsit/mrkoll etc. då jag valt att gömma mig från de flesta sådana sidor)
Carl Emil Lamrani Bergerheim
19891008-0178
notoriousemme@hotmail
Netopa Group AB (559049-7003)

Thanks,
The Rentia Team
Sent with ❤ from Rentia

Har inte själv förlorat något men fick detta mail idag.

3 mai 2025
Avis spontané

Önska jag kunde ge 0 stjärnor :)

Önska jag kunde ge 0 stjärnor.
UNDVIK!!
De drar 5kr för en provperiod sen fortsätter de dra 500 veckan därpå och man kan maila de varje dag utan svar.
Går inte att avsluta prenumeration.
Kopiöst pinsamt av alla ansvariga att bedriva en sånhär verksamhet

30 avril 2025

bedrägeri

bedrägeri, de drar pengar för verifiering och helt värdelös bolag, de drar 495kr/mån utan något avi eller kvitto eller faktura eller någonting! det är märkligt att sånt får vara och fortsätta sin verksamhet.

p.s. typisk bluff, 2st 5 stjärnor och 1st 4 sjtärnor och ingen av dem är verifierad!!

22 avril 2025
Avis spontané

Såg denna reklam på Facebook och som…

Såg denna reklam på Facebook och som många andra skriver kräver de registrering av kontokort, de drog snabbt 5,kr, sedan 495 kr 2 gånger efter varandra ena dagen efter den andra. Kontaktat min bank, ser mig nödgad att spärra mitt kort, typiskt just när jag haft extra utgifter bla för veterinärkostnader!
Uppenbar scam och jag uppmuntrar alla som läser detta att skriva en egen recension så vi kan få ned deras betyg och förhoppningsvis göra det uppenbart för folk att det är scam.

20 mars 2025

Scam bostadsförmedling

Scam bostadsförmedling, man känner sig så dum när man faller för sånt här... tack och lov så läste jag andras omdöme och spärrade kortet innan första månadsbetalning som jag inte på något sätt såg eller gick med på när jag "verifierade" kontot en betalning på 5kr via kort.

21 mars 2025
Avis spontané

Undvik, detta är ett scam

Vid en första anblick verkar de vara en bostadsförmedling där det står att du kan boka visning i annonsen. De har dock inga bostäder att förmedla och de flesta bostäder har klippts och klistrat från andra sidor, vilket gör annonserna inaktuella och ibland inte ens möjliga att söka.
Du uppmanad vid registreringen att lämna information om ditt kontokort för att registrera dig, du betalar då 5:-, sedan efter två dygn kommer de att debitera dig 495:- i månaden, något som de skriver i det finstilta men som inte är tydligt när du skapar kontot.
Detta är mer ett scam än en bostadsförmedling. Undvik. En etta är ett för högt betyg.

15 janvier 2025

Bluff!!

Bluff!!! De flesta annonserna är utgångna och upprepar sig. Man får inte heller något svar.

8 mars 2025

Blufföretag

Blufföretag. Aldrig signat upp mig på prenumeration men ändå drog det 495.

Inget svar av deras support heller!!!

25 février 2025
Avis spontané

Rentia är ett bluff företag

Rentia är ett bluff företag, som sköts av kriminella barn, som lurar alla på pengar. NOA har span på detta bolag och deras hemsidor och annonser är BLUFF

KLICKA aldrig på några länkar eller att gillar/likea deras påstående

10 février 2025

Bluff bolag

Bluff bolag. Du betalar 5 kr för verifiering men det står ingenstans att du sen kommer betala 495 kr i månaden. Håndelsen ör polisanmäld.

7 février 2025
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit