SynVest Avis 836

TrustScore 3.5 sur 5

3,7

Lisez les avis des autres

Noté 4 sur 5 étoiles

Een extra storting zal bij weinig fondsbeheerders onwelkom zijn..ook niet bij Synvest. Alleen moest ik bij de benk voor overmaken groot bedrag eerst limiet verhogen en daarna 4 u wachten (fraude c... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Dus ik heb 10000 euro belegd bij synfest na 12 maanden een dikke vette winst van 229.32 gemaakt en hierbij heb ik ook elke maand 100 euro ingelegd doe jezelf een plezier en leg het in op de Dow Jones... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Synvest komt tot nog toe de afspraken goed na met maandelijkse uitkeringen van een voorschotrente. Of de uiteindelijke opbrengst hoger wordt, is nog in de nevelen van de toekomst verborgen. Het lijkt... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Op uitnodiging van Synvest deed ik een extra inleg. Goed dat ze die mogelijkheid beden. Maar ook belangrijk is dat het heel erg simpel is om bij te storten. Een Wero betaling en het is gereed! De bonu... Voir plus

À propos de l'entreprise

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Noté 2 sur 5 étoiles

Op zich is het geen verkeerd bedrijf maar.....

Op zich is het geen verkeerd bedrijf maar in oktober 2025 opdracht gegeven tot algehele verkoop van mijn belegging in synvest. Men komt met een reactie dat dit pas op 1 februari 2026 mogelijk is . Een opzegtermijn van minimaal 3 maanden dus !! Kortom zeker geen courante belegging. Een forse tegenvaller !
Kosten bij entree als bij verkoop zijn relatief hoog.
Na vele jaren daar klant te zijn geweest heb je de verkoopkosten van 2,5 procent niet meer paraat. Eveneens een forse tegenvaller dus !!

28 octobre 2025

Geachte heer Riksen,

Het spijt ons te vernemen dat u teleurgesteld bent. We kunnen uw argumenten echter niet helemaal plaatsen.
Het blijkt voor u een forse tegenvaller te zijn dat de reguliere uitstaptermijn drie maanden bedraagt.
Een vastgoedbelegging is inderdaad geen courante belegging; vandaar dat wij een uitstaptermijn van drie maanden hanteren.
Juist ter voorkoming van teleurstellingen communiceren wij dit duidelijk in onze brochures, het prospectus en op onze website.

SynVest rekent geen kosten bij de start van de belegging, anders dan veel andere aanbieders van beleggingsfondsen.
De uitstapkosten die het fonds in rekening brengt, bedragen inderdaad 2,5% na een belegging van drie jaar, ter dekking van de kosten die het fonds maakt bij het vrijmaken van liquiditeiten voor de inkoop van uw certificaten. Zodoende worden de achterblijvende beleggers hiervoor gecompenseerd. Ook dit communiceren wij transparant in onze brochures, het prospectus en op onze website.

Uiteraard staan wij altijd open voor een gesprek met u.

Vooral niet doen!

Vooral niet beginnen aan deze investering, je wordt jarenlang aan het lijntje gehouden terwijl je investering halveert en de witte boorden hun zakken vullen

24 octobre 2024

Réponse de SynVest

Bedankt voor uw bericht. We begrijpen dat het erg teleurstellend is wanneer een belegging niet het gewenste resultaat oplevert. We willen graag wat context geven bij de situatie.
Uw investering vond plaats vlak vóór de internationale kredietcrisis van 2008, een uitzonderlijke periode waarin de wereldwijde markten fors onderuitgingen. Destijds waren er in Nederland ruim honderd vastgoedbeleggingen actief. Van die beleggingen is naar schatting 95% failliet gegaan als direct gevolg van die crisis. Bij SynVest is dat niet gebeurd: ondanks de zware marktomstandigheden hebben beleggers uiteindelijk nog een deel van hun inleg kunnen terugontvangen.
De waardedaling had dan ook niets te maken met “zakken vullen”, maar met de marktomstandigheden en de aard van de belegging. U had belegd in een product met een hoger risicoprofiel; bij dergelijke beleggingen kunnen koersschommelingen, zowel positief als negatief, aanzienlijk zijn.
Wij betreuren het uiteraard dat er verlies is geleden, maar helaas beschikt niemand over een glazen bol. Op het moment dat u uw belegging startte, waren de economische vooruitzichten goed. Zoals altijd geldt echter: behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
Wij vinden het spijtig dat uw ervaring negatief is geweest, maar benadrukken dat de verliezen het gevolg waren van uitzonderlijke marktomstandigheden en niet van onzorgvuldig of oneerlijk beheer. Transparantie en zorgvuldigheid staan bij ons altijd voorop.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd mailen of bellen.

Fijne organisatie

10 octobre 2024

Réponse de SynVest

Beste Jean-Paul, hartelijk dank voor uw mooie review! Met vriendelijke groet, SynVest

Noté 5 sur 5 étoiles

Goed telefonisch contact met concrete…

Goed telefonisch contact met concrete en duidelijke antwoorden op mijn vragen.

29 septembre 2025

Beste heer Pfan,

Hartelijk dank voor uw positieve feedback over het telefonische contact en de duidelijke antwoorden op uw vragen. Fijn om te horen dat u dit zo heeft ervaren.

Tegelijkertijd zien we dat u 2 van de 5 sterren heeft gegeven. We zijn benieuwd wat de reden daarvoor is en wat we volgens u beter hadden kunnen doen. Uw toelichting helpt ons om onze service verder te verbeteren.

Alvast dank voor uw reactie.

Goede en duidelijk communicatie

Goede en duidelijk communicatie. Persoonlijke beschikbaarheid voor hulp met de website. Je voelt je een gewaardeerde klant.

29 septembre 2025

Beste Pieter,
Wat fijn dat u onze communicatie en persoonlijke hulp waardeert. We zijn blij te horen dat u zich een gewaardeerde klant voelt. Dank u wel voor uw feedback!

Noté 4 sur 5 étoiles

Het eerlijke gesprekantwoord op mijn vragen…

Het eerlijke antwoord op mijn vragen binnen het gestelde termijn waardeer ik zeer.

23 septembre 2025

Réponse de SynVest

Wat fijn dat u onze snelle en eerlijke antwoorden waardeert. Dank u wel voor uw feedback!

Noté 4 sur 5 étoiles

Niet slecht maar wel stroef

Beetje stroef duurt ook erg lang voordat je resultaat ziet.

1 août 2025

Réponse de SynVest

Bedankt voor uw feedback. We betreuren het dat de resultaten lang op zich lieten wachten en stroef verliepen. Wij gaan hieraan werken!

Het terugbellen zoals afgesproken

Het terugbellen zoals afgesproken. De gemiste informatie doorsturen.

Beste Ber,

Bedankt voor uw positieve beoordeling! Fijn om te horen dat u tevreden bent over het terugbellen zoals afgesproken.

Mocht u nog verdere vragen hebben, neem gerust contact met ons op – we helpen u graag verder.

Beloofde rendement niet behaald

Beloofde rendement niet behaald, sterker nog ben aardig wat geld verloren

Beste Marcel,

Onze fondsen beleggen in vastgoed en het rendement is o.a. afhankelijk van de ontwikkeling van de vastgoedmarkt en exploitatie-inkomsten. Hierdoor kan het uiteindelijke resultaat afwijken van de verwachtingen en kan er ook verlies ontstaan.

Wij willen expliciet benadrukken dat rendementen nooit gegarandeerd kunnen worden. Ze zijn afhankelijk van vele macro-economische factoren, zoals renteontwikkelingen, inflatie en marktdynamiek, waar wij geen invloed op hebben. Daarnaast verloopt een rendement nooit in een rechte lijn omhoog: er kunnen altijd periodes zijn waarin het meevalt en periodes waarin het tegenzit. Helaas bevinden wij ons momenteel in een periode waarin de omstandigheden minder gunstig zijn.

Mocht u nog nadere toelichting willen hebben, dan horen wij het graag.

Noté 2 sur 5 étoiles

Heb er een beetje vertrouwen

Heb er een beetje vertrouwen, dat het de komende tijd beter zal gaan, maar het beëindigen van het maandelijkse voorschotdividend per 1 jan.2025 geeft toch mijn twijfels.

Beste Peter,

Dank u voor uw feedback en voor het vertrouwen dat u in ons heeft. We begrijpen dat het stopzetten van het maandelijkse voorschotdividend vragen of twijfels kan oproepen.

Deze maatregel hebben wij genomen om de belangen van alle beleggers beter te beschermen en het fonds financieel sterker te maken voor de toekomst. Het tijdelijk stopzetten van het dividend draagt bij aan de verbetering van de liquiditeitspositie van het fonds.

Wij hebben hierover ook een uitgebreide toelichting verstrekt, waarin wij onze overwegingen en de verwachte effecten nader uitleggen.

Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij het graag.

Mooi rendement

Tot nu toe alles snel en goed gegaan.
Precies zoals afgesproken na telefonisch contact.
Een mooie bonus ontvangen en het rendement is goed van het Nederlands vastgoedfonds.

Réponse de SynVest

Beste Renger, Bedankt voor uw positieve review! Fijn om te horen dat alles naar wens verloopt en dat u tevreden bent met het rendement en de service. We blijven ons inzetten om dit hoge serviceniveau vast te houden. Mocht u in de toekomst nog vragen hebben, dan staan wij uiteraard graag voor u klaar.

Noté 1 sur 5 étoiles

Synvest German RealEstate Fund weer…

Wanneer gaat Synvest German RealEstate Fund weer rente betalen ?

De rentebetalingen zijn in mei en juni dit jaar niet gedaan

Krijg ik een reactie ??.

7 août 2025

Beste Kees,

In onze update van juni 2025 hebben we aan u toegelicht dat we de uitkeringen van het voorschotdividend tijdelijk hebben opgeschort met ingang van 1 juni jl.. U heeft de uitkering van mei derhalve nog ontvangen. Na hert eerste kwartaal van 2026 hervatten we de uitkeringen weer.

De niet-uitgekeerde gelden worden nu geïnvesteerd in de vastgoedportefeuille van het fonds. Daarmee kunnen we aanpassingen doen aan panden om zodoende nieuwe huurders aan te trekken. Door de kwakkelende Duitse economie hebben we te maken met beperkte leegstand die we z.s.m. weer in willen vullen. Dat verhoogt immers het directe rendement van het fonds. Bij de taxatie eind 2025, zullen deze investeringen leiden tot hogere waarderingen van het betreffende vastgoed en daarmee wellicht tot een hogere koers van het fonds. Dan heeft u een waardegroei van uw belegging gerealiseerd in plaats van ontvangen voorschotdividenden.

Noté 4 sur 5 étoiles

Prima manier om te beleggen in…

Prima manier om te beleggen in vastgoed, lage inleg mogelijk. Dividend wordt periodiek uitgekeerd. Bedoeld voor lange termijn beleggen. Verkopen blijkt niet direct te kunnen, dat vind ik een nadeel.

31 juillet 2025

Réponse de SynVest

Dank u wel voor deze mooie beoordeling. We waarderen uw feedback enorm. Vriendelijke groet, SynVest.

Heel slecht rendement

Heel slecht rendement. Ipv winst verlies gemaakt

31 juillet 2025

Beste Robert,

Dank voor uw bericht. We begrijpen uw teleurstelling – en die delen we. Het is uiteraard ook voor ons zeer onbevredigend als een investering verlies oplevert in plaats van winst.
Het afgelopen jaar zijn de marktomstandigheden bijzonder uitdagend geweest. De oorlog in Oekraïne, inflatie, sterk gestegen rentes en een verzwakkende economie hebben wereldwijd impact gehad. In Duitsland – waar het vastgoed van het Duitse fonds volledig is gevestigd – is sprake van een economische crisis, wat de vastgoedmarkt daar extra onder druk zet.

Deze omstandigheden hebben het rendement beïnvloed. We blijven ons inzetten voor herstel op de lange termijn, met focus op huurinkomsten, waarde behoud en een stabiele bezettingsgraad.

Mocht u behoefte hebben aan toelichting op uw persoonlijke situatie of onze aanpak, dan staan onze relatiemanagers uiteraard graag voor u klaar.

Factsheets niet direct oproepbaar

Als je ingelogd bent als investeerder bij SynVest kom je in het overzicht "Mijn Vastgoed" terecht. Prima, MAAR je zou verwachten dat je dan via het zoekprogramma rechtsboven de rest van de gegevens zou kunnen vinden(aanklikken). De vigerende factsheet is bijv. niet oproepbaar. Merkwaardig

1 août 2025

Beste meneer/mevrouw van Kooten,

Hartelijk dank voor uw feedback. Fijn om te horen dat u het overzicht "Mijn Vastgoed" als prima ervaart.

De Mijn-omgeving is specifiek bedoeld om u inzicht te geven in uw persoonlijke beleggingen en de prestaties daarvan. Algemene informatie, zoals de actuele factsheets van onze fondsen, is beschikbaar via de downloads op onze homepage.

Goede en snelle communicatie

Goede en snelle communicatie. Komt afspraken na!

Réponse de SynVest

Wat fijn dat de communicatie goed verliep en afspraken werden nagekomen. Bedankt voor de positieve feedback!

Noté 1 sur 5 étoiles

Synvest oogt betrouwbaar, maar is het dat ook?

Synvest oogt betrouwbaar. Ik vermoed dat zij dat in de kern ook wel is. Echter, de wijze waarop het bedrijf reageert op kritische opmerkingen lijkt wel een beetje als 'een kat in het nauw'. Meestal is dat het geval als er iets niet deugt. Ik schat in niet uit kwade bedoelingen maar wel uit een te beperkte deskundigheid. Deskundigenoordeel: niet meer in investeren en rekening houden met beperkte terugbetaling.

Beste Arend,

Dank voor het delen van uw mening. We waarderen het dat u de tijd neemt om uw indruk met ons te delen.

U geeft aan dat SynVest in de kern betrouwbaar oogt – dat stellen we op prijs. We willen hierbij benadrukken dat deze betrouwbaarheid ook formeel geborgd is: SynVest staat onder toezicht van de relevante toezichthouders, en onze cijfers worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke externe accountant. Hierdoor is gewaarborgd dat wij handelen conform het prospectus en binnen de geldende wet- en regelgeving.

Wat betreft uw opmerkingen over deskundigheid: we begrijpen dat tegenvallende resultaten vragen kunnen oproepen, maar we willen hier graag een belangrijk onderscheid maken. De huidige koersdaling is het gevolg van bredere ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in Duitsland – zoals hoge inflatie, rentestijgingen en economische onzekerheid als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Deze externe factoren hebben invloed op de gehele sector, en zijn niet het gevolg van ondeskundig beheer.

Deskundigheid betekent in dit geval juist: het zorgvuldig beheren van de portefeuille binnen veranderende marktomstandigheden, met oog voor risico’s en langetermijnwaarde. Dat wij niet kunnen voorkomen dat de markt daalt, betekent niet dat wij ondeskundig zijn – wel dat we opereren in een complexe omgeving waarop we niet alles zelf in de hand hebben.

Uw feedback over hoe wij reageren op kritische opmerkingen nemen we serieus. We streven er altijd naar om transparant en professioneel te communiceren, ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

Tot slot: we vinden het jammer dat u het advies zou geven om niet meer te investeren. Uiteraard respecteren we uw standpunt, maar we blijven ons volledig inzetten voor herstel, verantwoorde keuzes en een transparante relatie met onze beleggers.

Duitsvastgoed

German RealEstate
Uitgestapt nu ook de dividend is opgeschort. En met verlies uiteindelijk, ben het zat dat de berichten nu al 3 jaar zijn we zien de toekomst positief tegemoet. Alleen maar waarde vermindering uiteindelijk.
In de aanvang was het leuk maar teveel afgeweken van het ingezette pad en continu corona en de situatie op de vastgoedmarkt als probleem benoemen. Ik zie het als in het verkeerde moment tegen te veel geld in projecten te zijn gestapt die nu verkocht worden of een ander functie.
Het uitstappen is lastig dat wist ik wel , wel nog even via de mail een scherpe reactie dat het wel kon duren en de regels voor u het vergeet.

Blijkbaar stappen er veel beleggers uit op dit moment nu het dividend opgeschort is. Was te verwachten dit jaagt kleine beleggers weg en die geen die het als kleine pensioen aanvulling hadden vooral.

Jammer vanaf het begin had ik veel vertrouwen in de organisatie en het fonds, maar ja blijft beleggen het risico ligt altijd bij de beleggers die niet aan het stuur zitten.

Hoop dat de organisatie zich herpakt op dit fonds.

Succes Synvest

25 juillet 2025

Beste meneer Brekelmans,

Hartelijk dank voor uw open en uitgebreide feedback. We begrijpen goed dat de afgelopen jaren, en met name het opschorten van het dividend, tot teleurstelling en frustratie kunnen leiden.

Wij willen u laten weten dat wij zelf ook teleurgesteld zijn over de resultaten tot nu toe. De waardedaling van het vastgoed is vooral het gevolg van de economische situatie in Duitsland, die onder druk is komen te staan door de oorlog in Oekraïne. De combinatie van hoge inflatie, stijgende rente en toegenomen kosten heeft de vastgoedmarkt stevig geraakt, en daarmee ook het rendement van het fonds.

Er is in onze optiek niet afgeweken van de oorspronkelijk ingezette koers. De strategie is ongewijzigd gebleven, maar wordt beïnvloed door externe macro-economische factoren waarop we als fonds geen directe controle hebben. We blijven daarbij scherp op de portefeuille en zetten ons volledig in om het lange termijn rendement te waarborgen.

Wat betreft het opschorten van het dividend willen we benadrukken dat dit een tijdelijke maatregel is en vooral bedoeld om liquiditeit binnen het fonds te behouden. Het gaat hierbij om een verschuiving van direct (cash) rendement naar indirect (koers)rendement – het totale rendement over de langere termijn verandert hierdoor in principe niet, maar de vorm waarin dit tot uiting komt wel.

We begrijpen dat dit, zeker voor beleggers die op een stabiel inkomen rekenden, als een tegenvaller voelt. Tegelijk hopen we met deze maatregel het fundament voor herstel te versterken.
We waarderen het dat u, ondanks uw zorgen, nog steeds belegd bent en uw ervaringen met ons deelt.

Uw betrokkenheid nemen we serieus. We blijven ons inzetten voor transparantie, stabiliteit en het herwinnen van het vertrouwen van onze beleggers.

Noté 4 sur 5 étoiles

Zorgeloos rendement uit onroerend goed

Linksom en rechtsom doen ze wat ze zeggen: een goed rendement op langer termijn. Ik ben sinds 2020 deelnemer van de SDREF. Nu is 5 jaar niet echt langer termijn en ik heb toch al een goed rendement. Mijn doel is om extra inkomsten te hebben na mijn pensioen en zoals het gaat, gaat dat naar verwachting goed komen.
Waarom geen 5 sterren? Hoe goed ze het dan ook doen, er is altijd ruimte voor verbetering.

23 juillet 2025

Réponse de SynVest

Fijn te horen dat u tevreden bent over het behaalde rendement sinds 2020. We waarderen uw feedback en zijn blij dat het aan uw verwachtingen voldoet voor uw pensioen. We nemen uw opmerking over ruimte voor verbetering ter harte. Met vriendelijke groet, SynVest

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus