SynVest Avis 836

TrustScore 3.5 sur 5

3,7

Lisez les avis des autres

Noté 4 sur 5 étoiles

Een extra storting zal bij weinig fondsbeheerders onwelkom zijn..ook niet bij Synvest. Alleen moest ik bij de benk voor overmaken groot bedrag eerst limiet verhogen en daarna 4 u wachten (fraude c... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Dus ik heb 10000 euro belegd bij synfest na 12 maanden een dikke vette winst van 229.32 gemaakt en hierbij heb ik ook elke maand 100 euro ingelegd doe jezelf een plezier en leg het in op de Dow Jones... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Synvest komt tot nog toe de afspraken goed na met maandelijkse uitkeringen van een voorschotrente. Of de uiteindelijke opbrengst hoger wordt, is nog in de nevelen van de toekomst verborgen. Het lijkt... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Op uitnodiging van Synvest deed ik een extra inleg. Goed dat ze die mogelijkheid beden. Maar ook belangrijk is dat het heel erg simpel is om bij te storten. Een Wero betaling en het is gereed! De bonu... Voir plus

À propos de l'entreprise

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Not recommended

Don't start investing with Synvest or even show interest. They are the most annoying company out there and never stop calling you. Go to a bank for your investments and stop falling for these stupid companies. It's a shame that companies like this exist. Horrid experience and I haven't even invested in SynVest. Stay away!

5 février 2025

Geachte heer Bosman,

U heeft eerder aangegeven dat u graag door ons geïnformeerd wilt worden. Daarom proberen wij contact met u op te nemen.

Mocht u op dit moment geen verdere telefonische updates wensen, laat het ons dan gerust weten. We respecteren uw voorkeuren en passen dit graag aan.

Niet nodig.

Slechte prestatie.Koers gezakt van € 55, naar € 53, in een jaar tijd.

21 décembre 2024

Geachte heer Veerman,

Wij begrijpen dat u teleurgesteld bent en vinden het belangrijk om uw zorgen serieus te nemen. Graag lichten wij de situatie toe, zodat er een volledig beeld ontstaat.

De koers van het certificaat is gedaald van € 54,- naar € 53,- (-1,8%) en niet vanaf € 55,-, zoals u aangeeft. De hoogste historische koers bedraagt € 54,50.

Daarnaast willen we benadrukken dat we afgelopen jaar een dividend van 6,2% hebben uitgekeerd, een resultaat dat gezien de marktomstandigheden zeker niet slecht is.
Desondanks begrijpen wij dat het rendement niet aan uw verwachtingen voldeed. In het afgelopen jaar hebben een aantal externe factoren invloed gehad op het rendement.

Marktomstandigheden en invloed op het rendement
Het rendement is beïnvloed door een aantal externe factoren, waaronder de gestegen rente en onze strategische keuze om een relatief grote cashpositie aan te houden.

Rente en financieringsstrategie
Door de oplopende rente hebben wij ervoor gekozen om vastgoed grotendeels met eigen middelen te financieren in plaats van met geleend kapitaal. Hoewel vreemd vermogen het rendement op korte termijn kan verhogen, leidt onze strategie tot een lage Loan-to-Value (LTV). Dit verkleint de risico’s en versterkt de financiële stabiliteit van het fonds, maar heeft op korte termijn een drukkend effect op het rendement.

Cashpositie en investeringsbeleid
Onze keuze voor een relatief grote cashpositie kan vragen oproepen. Dit heeft echter een duidelijke reden: door de gestegen rente is de markt voor zakelijk vastgoed vertraagd en zijn er minder geschikte investeringsmogelijkheden. Wij hanteren strenge kwaliteitscriteria en kiezen er bewust voor om niet in minderwaardig vastgoed te beleggen, enkel om de cashpositie te verlagen. Op lange termijn zou dat juist waardevermindering en een negatieve impact op de certificaatkoers kunnen veroorzaken. Wij accepteren daarom een tijdelijke, beperkte daling van de koers om grotere waardedalingen in de toekomst te voorkomen. Inmiddels zien we signalen dat inflatie en rente beginnen te dalen, wat op termijn een positief effect op het rendement kan hebben. Uiteraard kunnen wij hierover geen garanties geven.

Lange termijn en toekomstvisie
Beleggen in vastgoed brengt altijd risico’s met zich mee en kent periodes van lagere of zelfs negatieve rendementen. Het rendement ontwikkelt zich nooit in een rechte lijn omhoog; beleggen is een langetermijnstrategie. Hoewel de afgelopen twee jaar uitdagend waren, zien we signalen dat de omstandigheden verbeteren, wat op termijn gunstig kan uitpakken voor het rendement.

Wij blijven ons actief inzetten om op lange termijn stabiele en aantrekkelijke rendementen te realiseren. Mocht u verdere vragen hebben, dan lichten wij onze strategie graag nader toe.

Noté 1 sur 5 étoiles

helaas mijn slechtste belegging.

helaas mijn slechtste belegging.
kan er niet meer van maken.
elk jaar grote afwaardering.je eet je eigen stenen op met de rente die ze betalen
verkopen kan ook niet want dat wil iedereen .
blijkbaar krijg ik ook de koersen erg laat zodat iedereen mij voor is om te verkopen

5 février 2025

Geachte heer Kommer,

Het klopt dat de koers van het German Fund de afgelopen twee jaar is gedaald. Dit komt grotendeels door externe factoren, zoals inflatie en een hoge rente, die zowel de waardeontwikkeling als het rendement van vastgoed hebben beïnvloed.

Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne is de inflatie sterk gestegen, wat leidde tot hogere kosten (bijvoorbeeld onderhoud), en daardoor een lager rendement. Vervolgens steeg de rente aanzienlijk, wat een negatieve impact had op de waarde van vastgoed. Dit zijn macro-economische ontwikkelingen waar wij als fondsbeheerder geen invloed op hebben, maar die wel een belangrijke rol spelen in de resultaten.

De sterke koersdaling heeft geleid tot een grote uitstroom van beleggers. We begrijpen dat de daling teleurstellend is, maar koersschommelingen zijn een inherent onderdeel van beleggen in vastgoed. Om participaties in te kopen, moet er voldoende liquiditeit in het fonds zijn. Doordat de uitstroom veel groter was dan verwacht, ontstond een liquiditeitstekort, waardoor het fonds vastgoed moest verkopen. Verkopen in een zwakke markt betekent vrijwel altijd verkopen onder de taxatiewaarde, omdat het aanbod groot is en de vraag klein. Dit heeft indirect bijgedragen aan de verdere koersdaling.

Om te voorkomen dat we vastgoed moeten blijven verkopen en zo de koers nog verder onder druk komt te staan, is de 5%-inkoopregeling geactiveerd, zoals beschreven in het prospectus. We begrijpen dat dit vervelend is, maar deze regeling is vooraf gecommuniceerd en maakt deel uit van de risico’s van beleggen in vastgoed.

Nu de inflatie en rente weer dalen en het marktsentiment verbetert, is de verwachting dat het rendement in de toekomst kan aantrekken. Dit kunnen we echter niet garanderen. Wat we wél kunnen garanderen, is dat we ons blijven inzetten om op de lange termijn een zo goed mogelijk rendement te realiseren.

U geeft aan dat u de koersen te laat ontvangt, maar dat is niet correct. Wij publiceren de koers altijd op onze website, en deze is ook terug te vinden in MijnSynVest. De koers is dus voor iedereen op hetzelfde moment zichtbaar.

Daarnaast is het niet zo dat u niet kunt verkopen omdat anderen u voor zijn. De verkoopstop geldt voor iedereen, en zodra we weer aankopen, hebben alle verkopers dezelfde rechten, niemand krijgt voorrang.

Misleidend rendement

Inderdaad slecht rendement afgelopen jaren, niet zoals beloofd. 10.000 ingelegd maar nu nog net 9500 waarde... Slechte tijden

30 janvier 2025

Geachte heer Jansen,

Bedankt voor uw feedback. We begrijpen dat het rendement niet aan uw verwachtingen voldeed en willen graag toelichten wat hieraan ten grondslag ligt. Uw conclusie dat wij misleidende rendementen voorspiegelen, is onjuist. Wij communiceren het gemiddeld historisch behaalde rendement, zoals iedere aanbieder van beleggingen dat doet, volgens wettelijk voorgeschreven regels. Historisch behaalde rendementen bieden echter nooit een garantie voor de toekomst. Toch begrijpen wij uw teleurstelling, omdat het rendement niet aan uw verwachtingen voldeed. In het afgelopen jaar hebben een aantal externe factoren invloed gehad op het rendement. Als beheerder hebben wij geen invloed op deze externe factoren en kunnen wij daar dan ook niet verantwoordelijk voor worden gehouden. Graag lichten wij toe welke externe factoren een rol hebben gespeeld

Marktomstandigheden en invloed op het rendement
De belangrijkste factoren die het rendement hebben beïnvloed, zijn de gestegen rente en de relatief grote cashpositie van het fonds.

Rente en financieringsstrategie
Door de oplopende rente hebben wij ervoor gekozen om vastgoed grotendeels met eigen middelen te financieren in plaats van met geleend kapitaal. Hoewel financiering met vreemd vermogen doorgaans het rendement kan verhogen, zorgt onze strategie voor een lage Loan-to-Value (LTV). Dit verlaagt het risico en draagt bij aan de financiële stabiliteit van het fonds, maar heeft op de korte termijn een drukkend effect op het rendement.

Cashpositie en investeringsbeleid
Onze relatief grote cashpositie kan tijdelijk het rendement verlagen en vragen oproepen over onze strategische keuzes. De reden hiervoor is eenvoudig: door de gestegen rente vertraagt de markt voor zakelijk vastgoed, waardoor er minder geschikte investeringsmogelijkheden beschikbaar zijn. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze investeringen en kiezen er bewust voor om niet in minderwaardig vastgoed te beleggen enkel om de cashpositie te verlagen. Dit zou op de lange termijn juist kunnen leiden tot waardevermindering en een negatieve impact op de certificaatkoers. Wij accepteren daarom een tijdelijke, beperkte daling van de koers om grotere waardedalingen in de toekomst te voorkomen. Inmiddels zien we signalen dat inflatie en rente beginnen te dalen, wat op termijn een positief effect kan hebben op het rendement. Uiteraard kunnen wij hierover geen garanties geven.

Lange termijn en toekomstvisie
Beleggen in vastgoed brengt altijd risico’s met zich mee en kent periodes waarin het rendement lager uitvalt of zelfs negatief is. Rendement ontwikkelt zich nooit in een rechte lijn omhoog, en beleggen is een langetermijnstrategie. De afgelopen twee jaar waren wellicht minder gunstig, maar het lijkt erop dat de omstandigheden aan het verbeteren zijn waardoor mogelijk het rendement ook weer verbeterd.

Wij zetten ons actief in om op lange termijn stabiele en aantrekkelijke rendementen te behalen.

Als er nog verdere vragen zijn kunt u altijd contact met ons opnemen.

Noté 3 sur 5 étoiles

Ikheb weinig ervaring met beleggen Wel…

Ikheb weinig ervaring met beleggen Wel heb ik gezien
dat mijn totale inleg met 400 euro verminderd is of heb ik dat niet goed gezien? Verder heb ik geen klachten de
rente word altijd op tijd uitbetaald Verder wens ik u veel
sucses met u onderneming en een gezond 2025
met vr gr Chris

29 janvier 2025

Geachte heer Minderhoud,

Bedankt voor uw feedback. We begrijpen uw zorgen en willen hier graag op reageren. 2024 was een uitdagend jaar, wat heeft geleid tot een lichte daling van de koers van het SynVest Dutch RealEstate Fund. Maandelijks publiceren wij de koers op de Home page onder “over SynVest” en als de koers gewijzigd is geven we daar dan een toelichting bij. Graag lichten wij toe welke externe factoren invloed op het rendement hebben gehad.

Lange termijn en toekomstvisie

Als u nog andere vragen heeft dan horen wij het graag!

Ben tevreden

Regelmatig op de hoogte gebracht van de investeringen waaraan men kan deelnemen.

Réponse de SynVest

Fijn om te lezen dat we aan uw verwachtingen voldoen! Hartelijk dank voor uw reactie. Vriendelijke groet, SynVest.

Goede performance.

Goede performance.

Réponse de SynVest

Bedankt voor deze positieve beoordeling. Uw tevredenheid is onze prioriteit! Vriendelijke groet, SynVest.

prima rendement

prima rendement, duidelijke en transparante communicatie.

Réponse de SynVest

Wat fijn om te horen dat u tevreden bent! We waarderen uw vertrouwen. Met vriendelijke groet, SynVest.

Fijne organisatie

Fijne organisatie, geeft vertrouwen en is duidelijk, komt tot nu toe verwachte rendement na.

Réponse de SynVest

We zijn blij dat u ons als duidelijk en betrouwbaar ervaart. Bedankt voor uw beoordeling! Vriendelijke groet, SynVest.

Noté 3 sur 5 étoiles

Deze feedback moet constructief zijn…

Deze feedback moet constructief zijn maar dat is voor mij nogal moeilijk aangezien 2024 een moeilijk jaar was voor Synvest.
Rendement liep achteruit .Beurzen omhoog vastgoed omlaag . Misschien 2025 een beter jaar . De

Geachte heer Kolfschoten,

Dank voor uw feedback en wij willen daar graag op reageren. 2024 was inderdaad een moeilijk jaar waardoor het rendement voor het SynVest Dutch RealEstate Fund van afgelopen jaar tegenviel. Graag lichten wij toe welke externe factoren invloed op het rendement hebben gehad

Lange termijn en toekomstvisie

Als u nog verdere vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Stabiel rendement

Réponse de SynVest

Hartelijk dank voor uw woorden! We zijn blij dat onze service u bevalt. Vriendelijke groet, SynVest.

Noté 5 sur 5 étoiles

synvest geeft het gevoel van een…

synvest geeft het gevoel van een vertrouwde club te zijn.
De benadering is prettig en deskundig

12 septembre 2024

Korte lijnen

Réponse de SynVest

Dank u wel voor uw positieve reactie. Met vriendelijke groet, SynVest.

Noté 4 sur 5 étoiles

Ik ben tevreden met de resultaten

Ik ben tevreden met de resultaten. Meer kan ik niet zeggen.

Réponse de SynVest

Wat een mooie beoordeling! Uw vertrouwen motiveert ons. Bedankt! Vriendelijke groet, SynVest.

Noté 4 sur 5 étoiles

geef 4 sterren omdat 5 inhoud het is…

geef 4 sterren omdat 5 inhoud het is 100% en er kan altijd wat verbeterd kan worden wat???

Geachte heer Eijklaar,

Hartelijk bedankt voor uw positieve beoordeling! We zijn blij te horen dat u tevreden bent met onze service. We streven ernaar om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden en we nemen uw suggesties ter harte om onze service te verbeteren.

Reviews

Wat een reviews erbij opeens de laatste week. En vrijwel allemaal positief. Vreemde situatie. Dit moeten of bekenden zijn of mensen zijn die pas recent zijn ingestapt, rendement van de afgelopen jaren is namelijk zeer slecht. Grote afwaarderingen doorgevoerd in 2023 en 2024. Hopen op betere tijden in de toekomst.

Geachte heer de Vries,

U geeft aan dat het u verbaast dat er in korte tijd veel positieve reviews zijn bijgekomen, terwijl de rendementen van het Duitse fonds tegenvallen. Het klopt dat veel beleggers teleurgesteld zijn in de prestaties van dit fonds. Tegelijkertijd zijn er ook beleggers die, gezien de huidige marktomstandigheden – zoals recessie, hoge rente en inflatie – begrijpen dat deze factoren buiten onze invloedssfeer liggen en niet het gevolg zijn van ons beheer.

Naast het Duitse vastgoedfonds beheren wij ook een Nederlands vastgoedfonds, waarvan de resultaten aanzienlijk verschillen. Om een representatiever beeld van onze klanttevredenheid te geven, hebben wij een diverse groep klanten gevraagd hun ervaringen te delen.

Wij blijven ons maximaal inzetten om een zo hoog mogelijk rendement voor onze klanten te realiseren. Gezien de externe marktomstandigheden is dat echter niet altijd eenvoudig. Beleggen in vastgoed brengt nu eenmaal risico’s met zich mee, en er zullen altijd periodes zijn waarin rendementen tegenvallen of zelfs negatief zijn. Helaas is dat momenteel het geval voor het German Fund. Wel zien wij signalen van herstel in de markt, wat de mogelijkheid biedt dat de rendementen in de toekomst verbeteren.

Fijne club

Ik heb al enige jaren een goede ervaring met Synvest.

26 janvier 2025

Réponse de SynVest

Fijn dat u onze organisatie waardeert. We doen ons best! Hartelijk dank! Met vriendelijke groet, SynVest.

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus