A répondu à 100 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai d'une semaine
Geen begrip voor uitzonderlijke situatie (ziekte). We konden het, door van Dijk als gebruikt verkochte, boek niet meer terugsturen en kregen een factuur voor de nieuwprijs. De factuur betaald en ook het boek teruggestuurd. Ook al zouden ze het boek niet wéér als gebruikt willen verkopen, dan zouden ze het kunnen doneren aan bijv. De stichting Armoedefonds. Maar helaas, in plaats hiervan werd het boek naar ons teruggestuurd. Het zijn met elkaar een club van botte mensen, wars van elke vorm van emotie. In staat om hun klanten te dwingen om de boeken met hun dierbaren te begraven, eerder dan ze aan hulpbehoevenden weg te geven.

Réponse : VanDijk
Wat een slecht bedrijf, echt een 1 voor communicatie en oplossingsgerichtheid. Boek dat dubbel was retour gezonden direct vanuit hun pakket in het retour pakket en dan volhouden dat wij niet compleet retour gezonden hebben. Toevallig hoorde ik van 1 van de medewerkers die ik belde dat men bij van Dijk in de zomerperiode altijd grote problemen heeft met de vele inleenkrachten die men heeft lopen om de boeken in te nemen en te verzenden; dus de kans is hier dus zeer reëel dat hier dan ook de fout gemaakt is. Kortom wij hebben niets meer in huis van de van Dijk boeken, en we krijgen ons geld niet terug. Ik zou mijn boeken lekker bij een andere boekenwinkel bestellen als ik u was

Réponse : VanDijk
Bedrijf is telefonisch niet te bereiken. Je hangt eindeloos in de wacht en krijgt nooit iemand te spreken. Ook geen reactie op whatsapp bericht. Echt schandalig!

Réponse : VanDijk
Volgens VanDijk zou ik een maatschappijleerboek niet hebben ingeleverd. Zij stellen dat ik hierover zes e-mails heb ontvangen, maar deze zijn verstuurd naar het oude schoolaccount van mijn dochter. Dit account bestaat niet meer omdat zij al geruime tijd niet meer op die school zit. De boeken zijn destijds via haar schoolmail besteld, waardoor wij geen enkele mogelijkheid hebben gehad om deze waarschuwingen te ontvangen.
Daarbovenop ben ik in januari gescheiden en verhuisd. Hierdoor bereikte de brief van VanDijk – met daarin een openstaand bedrag én direct €40 aanmaningskosten – mij pas onlangs via mijn ex-man. Dit terwijl het betreffende boek wél degelijk is ingeleverd. VanDijk vraagt nu om een verzendbewijs, maar dat pakket is maanden geleden verstuurd, waardoor dat bewijs niet meer beschikbaar is.
Na ontvangst van de brief heb ik direct contact gezocht met VanDijk. Telefonisch blijken zij niet bereikbaar en via WhatsApp word ik niet correct geholpen. Er wordt enkel aangegeven dat het boek volgens hun systeem niet is ontvangen en dat de kosten blijven staan. Deze houding en manier van communiceren vind ik absoluut onacceptabel.
Kortom: ik word nu geconfronteerd met kosten en aanmaningskosten voor een boek dat wél is ingeleverd, terwijl alle communicatie naar een niet-bestaand schoolaccount is gegaan en ik geen mogelijkheid heb gehad om eerder te reageren. Daarbij is het vrijwel onmogelijk om iemand persoonlijk te spreken. Dit vind ik uiterst onprofessioneel en zeer klantonvriendelijk.
Ik ben dan ook niet van plan deze kosten te betalen en verwacht dat VanDijk met een passende oplossing komt, aangezien het boek wel degelijk is geretourneerd

Réponse : VanDijk
Bizar slechte service!!!!!! Sturen factuur terwijl dit helemaal niet terecht is! Tientallen keren gebeld, maar geen reactie. Wel aanmaningen sturen. WAARDELOOS bedrijf en service!

Réponse : VanDijk
Bij het inleveren van de boeken op school is niemand van de firma aanwezig, school neemt de boeken in neemt geen verantwoording, reggesteyn. Nu blijken er boeken verdeelt ingeleverd te zijn en niet goed geregistreerd, na enige communicatie wordt factuur ingetrokken, men wacht twee maand en stuurt factuur vrolijk opnieuw en weet nergens meer van, uit pure frustratie betaald en als Van Dijk weer op het programma staat doe ik niet meer mee!!

Réponse : VanDijk
Dit bedrijf is het slechtste bedrijf betreft communicatie wat ik ooit heb meegemaakt. Facturen sturen voor boeken die terug zijn gestuurd. Bellen, mailen, contactformulier invullen heeft allemaal geen zin....

Réponse : VanDijk
In mijn bestelling is mijn engelse boek niet binnengekomen, in de pakbon stond dat mijn engelse boek later binnen zal komen. Ik heb geen engelse boek gehad maar toch vragen ze dat ik het inlever. Als ik geen boek heb wat moet ik inleveren, ik heb meerdere mails gestuurd ze hebben blijkbaar mijn mails niet gelezen en ik moet de kosten betalen.

Réponse : VanDijk
Ze zijn altijd de boeken kwijt na inlevering per post. Geven ze de klant de schuld en de rekening.

Réponse : VanDijk
Vorig jaar boeken besteld, blijkbaar de verkeerde gekregen. Heel het jaar die 2 boeken gebruikt zonder dat ik wist dat er wat verkeerd was. Stuur ik ze terug en vervolgens sturen ze mij een factuur van 116 euro omdat ik blijkbaar niet de correcte boeken heb ingeleverd???? Ik heb nooit andere boeken gekregen maar toch vertellen ze mij dat ik de verkeerde heb ingeleverd. Klantenservice heeft ook niet geholpen, werd mij 2x verteld dat het mijn fout was en dit eerder moest melden (zonder enigs kennis van wat ik nou wel en niet moest inleveren). Nooit meer

Réponse : VanDijk
Zeer slechte service!!!!!! Sturen een schade factuur zonder enkel bewijs! Meerdere keren om een foto gevraagd maar geen reactie. Wel aanmaningen sturen. WAARDELOOS bedrijf en service!

Réponse : VanDijk
Een review geschreven en daar reactie op gekregen om ze te mail. En wat denk jullie, weer 0 reactie.|
Wat een toko is dit joh

Réponse : VanDijk
Boeken besteld incl wat woordenboeken. Netjes gelijk betaald. Paar maanden later sturen ze me plots een nieuwe factuur (andere nummers) met inhoud van reeds betaalde facturen en daarin hogere bedragen: of ik even kan betalen. Gelijk erachteraan een laatste aanmaning met dreigement over 40 euro kosten. Wat een zooitje daar.

Réponse : VanDijk
Ik heb gister 28 oktober voor de derde keer een betalingsherinnering gekregen, nadat ik de vorige twee keer al een melding had gedaan. Hierbij had ik al aangegeven dat het boek al verzonden was en volgens de post-nl app al afgeleverd was. De eerste keer hebben wij dit moeten doen op Whatsapp, omdat wij midden in onze vakantie zaten. Aflever bewijs meegegeven en toen alleen te horen gekregen dat ze het druk hadden en dus niet hebben kunnen verwerken. Prima. Dit was al een bijna een maand na het opsturen van het boek.
Hierna kregen wij weer een betalingsherinnering, ik dacht misschien is er wat fout gegaan, ik heb ze weer proberen te informeren via Whatsapp, hier heb ik geen reactie op gekregen, alleen dat wij het bericht op een vrijdag avond hebben gestuurd dus het was weekend? Maar daarna heb ik op een werkdag weer proberen te appen, geen reactie. Uiteindelijk besloten om te bellen. Kom ik eindelijk aan de beurt, wordt er mij verteld dat er al een notitie is gemaakt? Maar ze zet het er nog wel een keer bij.
Tot mijn verbazing heb ik gister dus de "laatste" betalingsherinnering gekregen en deze dan maar ook betaald en wilde vandaag dus bellen wat er aan de hand is. Ik heb in totaal twee keer gebeld vlak achter elkaar. Hoezo? Nou, na vijf minuten aan de lijn te staan en te wachten werd de lijn doorbroken. De tweede keer heb ik zo'n kwartier aan de lijn gewacht, om weer eruit gegooid te worden?
Ik begreep eerst niet hoe zo'n groot bedrijf dit soort problemen kon hebben, tot de ik de reviews van anderen had gelezen. Ik hebt geprobeerd mee te denken, rond juli-september hebben ze het druk, maar het is inmiddels al bijna november. GELUKKIG hoeven wij dit niet meer mee te maken, omdat de leerling is geslaagd, maar misschien is dat wel de reden waarom er weinig aandacht is aan ons probleem. Wij zijn simpel gezegd geen klant meer, en dus boeit het hun ook niet. Waarom ik deze review schrijf is omdat dit blijkbaar de enige manier is om een reactie te krijgen.

Réponse : VanDijk
Kunt dit bedrijf niet bereiken nooit iemand aan de telefoon. Sturen rekeningen die school betaald.
Maar nu moet ik betalen en direct aanmaning die hoger als het bedrag is, omdat ze niet eerder iets naar mijn mail adres gestuurd hebben .De aanmaning komt wel via mijn email adres. Alsof je dagelijks op je account bij hun in logt om communicatie te zien.
Dreigen met boetes wegens wanbetaling. Geen specificatie van de rekening niets.
Onbereikbaar waardeloos bedrijf.

Réponse : VanDijk
Afgelopen zomer boeken en een TI grafische rekenmachine gekocht. Er werd geadverteerd met een korting van 10 euro op de rekenmachine.
Deze 10 euro werd echter niet verrekend met de factuur. Eind augustus achteraan gegaan, ze wisten zogenaamd niets van een actie. Na het versturen van de screenshots van de aanbieding werd aangegeven dat ik alsnog een creditering zou ontvangen.
Het is nu eind oktober en je raadt het al…. nog steeds niets.
Echt een slechte zaak.

Réponse : VanDijk
heeft me teveel tijd gekost dus geen puf meer voor extra commentaar

Réponse : VanDijk
KOOP NOOIT BIJ VAN DIJK!!! Retourneren is zeer moeilijk, sturen je na 6 weken een creditnota, maar na 3 MAANDEN NOG STEEDS GEEN GELD TERUG! SLECHT BEDRIJF!!!!

Réponse : VanDijk
Een aantal boeken waren niet op voorraad, waaronder Wiskunde die na 3 weken school nog steeds niet is geleverd. Ze willen zelfs de online werkomgeving van wiskunde niet aanzetten, als antwoord krijg ik dat dit pas word geactiveerd als u het boek in huis heeft! Mijn zoon kan momenteel dus niet normaal werken, zelfs niet online, omdat ze te lamlendig zijn om op een knopje te drukken zodat hij in ieder geval iets zou kunnen. Echt heel triest!

Réponse : VanDijk
We krijgen een vodje van een Binas-boek, beschreven, aan elkaar geplakte pagina's, gescheurd en kapot. Het duurt 2 weken voor de 1e reactie van van Dijk. Nu inmiddels 5 weken verder en nog steeds geen vervangend boek ontvangen, terwijl de school al ruim begonnen is.
Klantenservice reageert met standaard antwoorden dat ze zien dat het probleem al door een collega is opgepakt en geeft geen inhoudelijke reactie over de voortgang, etc...
Kortom, de afhandeling van klachten is niet op orde.

Réponse : VanDijk
En savoir plus sur les différents types d'avis.