Lisez les avis des autres
L'entreprise a répondu
À propos de l'entreprise
Écrit par l'entreprise
We lanceerden de meest geavanceerde buitenovens die er zijn. Vonken staat voor veelzijdig koken, slimme warmte en Belgisch vakmanschap. Ontworpen om van te houden. Gemaakt om te blijven.
Coordonnées de contact
Vlamingstraat 4, 8560, Wevelgem, Belgique
- vonken-ovens.com
Les gens ont aussi consulté
Vonken is een fantastisch toestel!
Wij hebben al even een vonken home in huis en wat een zalig toestel! Veelzijdig in gebruik en het ziet er ook nog eens fantastisch uit als je deze in je tuin hebt staan. Wij hebben al meermaals een goed stuk vlees gebakken op de gril, lasagne gemaakt, groenten gegrild en natuurlijk de beste pizza's gemaakt. Dit toestel kan ik enkel maar aanraden!
Beleving voor jaren ver.
Een Vonken-oven in huis gehaald en het is zalig om ermee te werken. Het is geen louter product, maar een beleving op zich. Het is stijlvol en heel sterk gemaakt, het gaat jaren mee. Dus we gaan er lang van kunnen genieten. :-)
De vonken home hout gestookte oven
De vonken home hout gestookte oven is echt een hele fijne veel zijdige buiten oven. Of je hem nu op gas, hout, briketten of kolen gebruikt hij is altijd goed te regelen kwa temperatuur. En de oven ziet er ook nog eens mooi uit.
Vonken is meer als alleen een pizza oven!
Met een Vonken oven in de tuin kan je alle kanten op. Je bakt er met gemak pizza's in op hoge temperatuur. Maar ook het langzaam garen gaat perfect! Door gebruik te maken van brikketen en of houtskool kan je de temperatuur voor langere tijd laag houden. Met de gas module heb je de Vonken super snel op temperatuur en bak je de lekkerste pizza's!
Veelzijdige (pizza) oven
Het is een zeer veelzijdige oven - zowel op gas als hout te gebruiken. Fantastisch om pizza’s in te bakken maar denk ook aan het grillen van steaks, ovenschotels of een hele kip. Top!
Hochwertige Öfen und zuvorkommender Kontakt
Die Vonken Öfen sind sehr hochwertig verarbeitet und viel mehr als ein Pizzaofen. Vollwertige Öfen für den Außenbereich zum backen, grillen oder kochen. Alles qualitativ hochwertig und die Mitarbeiter sind sehr freundlich. Alles in allem sind die Vonken Öfen sehr zu empfehlen, daher findet man sie auch in unserem Sortiment sowohl online als auch in unserem Grillshop in Ettlingen.

Réponse de Vonken
Tolle Öfen
Tolle Öfen. Ich biete die Öfen in meinem Grillshop für meine Kunden an, da ich selber auch von der Qualität überzeugt bin. Kompetente Mitarbeiter. Danke Nicolas für den netten Kontakt.

Réponse de Vonken
Een echte meerwaarde
Ik kook al jaren professioneel, zowel binnen als buiten, en ik heb intussen met heel wat ovens en vuurtoestellen gewerkt. Maar de eerste keer koken met een Vonken voelde meteen anders aan. Niet alleen door het eindresultaat, maar vooral door hoe intuïtief de oven werkt.
Wat mij meteen opviel, is hoe snel en stabiel de oven op temperatuur komt. Je voelt dat hier goed is nagedacht over luchtcirculatie en warmtebehoud. Of je nu groenten roostert, pizza bakt, brood bakt of traag gaart op restwarmte of kolen: de oven blijft consistent. Dat geeft rust tijdens het koken. Onlangs pulled pork gemaakt, dat ging perfect en zonder stress over temperatuurcontrole!
Daarnaast is Vonken geen “gadget”, maar een echt kookinstrument. Het nodigt uit om te experimenteren, maar zonder complex te worden. Zowel beginners als professionals kunnen er meteen mee aan de slag. En eerlijk: het is ook gewoon een mooi toestel. Je zet het met trots in je tuin of op je terras.
Wat ik persoonlijk sterk vind, is dat Vonken erin slaagt om vuur, techniek en beleving te combineren zonder het ambacht te verliezen. Je kookt met hout, met aandacht en gevoel, maar met het comfort en de controle die je vandaag verwacht.
Heb onlangs een Vonken Urban…
Heb onlangs een Vonken Urban aangeschaft met gasmodule. Fantastisch ding voor in 't stad. Heel snel op temperatuur... De pizza's zijn unreal. Kijk er naar uit om er nog meer mee te koken en party's te hosten. :)
Handig, eigentijds, gemakkelijk in gebruik
Uitstekende service!
Prachtige en hanteerbare modellen. Het design is eigentijds en toch past de Vonken in elke setting. De Vonken is gemakkelijk in gebruik, no nonsense, handig! Zonder verborgen vakjes waar as in kan kruipen...
Kortweg, mooi, praktisch, gemakkelijk in gebruik en een must-have voor de hobbybakkers! (Geen ervaring vereist)
Gewoon een top toestel!
Zeer leuk en gemakkelijk toestel om mee te werken. Pizza's nog nooit zo snel en gemakkelijk gegaan. En dan zo een grill accessoire bijgekocht en nu bakken we er ook gewoon lekker vlees mee.
Next up, proberen brood mee te bakken, benieuwd hoe dat gaat!
Oerdegelijk
De ovens zijn van hoge kwaliteit en de service is uitstekend. Vergeleken met klassieke Italiaanse hout- of gasovens zien ze er niet alleen beter uit, ze bieden ook meer mogelijkheden door de verschillende luchttoevoerkanalen en de hoge mond- of deuropening. Ondanks de vernieuwingen zijn er geen overbodige functies die na enkele jaren defect raken. Waar andere merken inzetten op apps met “handige” functies die na verloop van tijd niet meer ondersteund worden, is deze oven ontworpen om jarenlang betrouwbaar te blijven.
Vonken urban
Ik was al lange tijd fan van deze ovens, maar de Vonken Spark was voor mij de echte gamechanger en de no-brainer om hem aan te schaffen. Het kunnen switchen van brandstof is een ongelooflijke meerwaarde. Het is een zeer gebruiksvriendelijke oven die in geen tijd de gewenste temperatuur bereikt, zowel met hout als met gas. De oven is echt zo veelzijdig als hij gepresenteerd wordt, wie dit alleen koopt voor pizza's doet de oven oneer aan. Door de stevige isolatie wordt de buitenkant niet zo warm, waardoor hij ook heel kindvriendelijk is. De Vonken Academy is zeker in het begin een heel handig hulpmiddel, de filmpjes geven een snelle en heldere uitleg.
Mijn aankoop van een Vonken Original…
Mijn aankoop van een Vonken Original oven was een zeer goede beslissing. Ondertussen heb ik ervaring met diverse barbecues zoals een kamado, gasbarbecue, etc. Niets kan echter aan het bakken met hout. De veelzijdigheid van de Vonken Oven is uniek. Je bakt er heerlijke pizza’s en brood mee, maar dankzij de accessoires kan je ook perfecte vlees- en visbereidingen en andere gerechten klaarmaken met authentieke smaken. De Vonken ovens hebben het allemaal : zeer goeie isolatie waardoor temperatuur zeer constant en lang behouden blijft, bakken op steen, perfect regelbaar met de regelschuiven boven en onder, gemakkelijk te onderhouden met de aslade, gemakkelijk te verplaatsen met het Vonken onderstel, weinig rookvorming, zeer kwalitatieve materialen, mooi design, …. Ik kan zo wel even doorgaan. Ook de service is ongezien. Een bedrijf dat er is voor de klant bij problemen of vragen. Zo ga ik binnenkort mijn Vonken Oven integreren in een poolhouse en heeft Vonken mij daar perfect mee bijgestaan. Top ervaring waar ik nog lang van zal genieten en verder mee experimenteren!
Years of Vonken/ amazing durable oven, smart design, and a joy to use
I’ve had a Vonken oven for years now — started with one of the minis (lasted me 4 years without a hitch) and recently upgraded to a larger model.
What I love most is how easy it is to use — from lighting it up to getting the fire going, the design just makes sense. It heats up fast, and once you get the hang of managing the wood and temperature, you can really do everything: pizza, bread, veggies, even slow roasts. I care about both functionality but also style, and this hits both.
The build feels solid and well thought out — not just in how it looks (which is beautiful), but in the details. It’s easy to move around thanks to the wheels (on larger models) and the handles stay cool enough to adjust when needed. Cleaning isn’t a chore either; ash clears out without a big mess.
It feels like they designed it with actual people and cooking in mind. We’ve had plenty of friends over, events and it always turns into a moment — cooking together, everyone trying their hand at it. It makes outdoor cooking fun, exciting , not stressful.
also love their workshop! If you get a chance super fun to do and you learn a lot about Vonken usage and also how to cook outdoors which is really interesting! My friends and co workers all loved it.
Cooking turned into an experience
Finally, cooking has been completely rethought and turned into a full experience. Vonken is not only very easy to use, but it also creates a super cosy atmosphere with the fire. The design is absolutely beautiful, both functional and inspiring. It makes every meal feel special.
Top notch outdoor ovens!
A few years ago, I built my own wood-fired oven. But after trying Vonken, I was instantly sold. The top-notch engineering ensures the best air circulation and control over the fire. The low ceiling also creates the ideal “rolling flames,” a must for making a true Neapolitan pizza!
Vonken, een topoven van Belgische makelij!
Eens je een Vonkenoven in je tuin hebt staan wil je op niets anders meer koken. Ze houden uitstekend hun warmte en zijn van oerdegelijke Belgische makelij. De ondersteuning is van hetzelfde niveau en de recepten online zijn zeker de moeite om eens te bekijken. Indien ik later nog een klein mobiel pizzaoventje nodig heb, weet ik ook direct welke ik zal aanschaffen!
Top ovens
Top ovens! Erg mobiel en betrouwbaar zowel voor thuis als professioneel gebruik. Onze Vonkens draaien al jaren mee.
Fantastische ovens én mensen!
Fantastische ovens én mensen!
Wij geven regelmatig workshops met de Vonken pizzaovens en zijn enorme fans van zowel de toestellen als de mensen erachter. De ovens leveren keer op keer geweldige resultaten: perfect gebakken pizza’s en een authentieke beleving. Maar wat deze ovens echt bijzonder maakt, is hun veelzijdigheid – je kan er niet alleen pizza’s in bakken, maar ook perfect gegrilde steaks, smaakvolle ovenschotels en zelfs cake of brood mee bereiden. Bovendien zijn ze stevig, stijlvol én op en top Belgisch – iets waar we bijzonder trots op zijn. Het is een plezier om met deze ovens te werken en we raden ze met overtuiging aan iedereen aan!
En savoir plus sur les différents types d'avis.