Godt fagligt niveau - planlægning kunne være bedre
Jeg har gået på Aalborg Handelsskole de seneste måneder i et tillægsforløb (EUS5), så jeg kan gå i lære som handelselev.
Da jeg blev tilbudt forløbet (lige efter afslutningen af mit HGS-forløb til kontorelev), så fik jeg at vide at det ville tage 5 uger.
Efter at have gennemført knapt 4 uger, har jeg så fået at vide at eksamen pludselig ikke falder i den 5. uge, men i stedet skal finde sted i uge 26 (altså om halvanden måned) på en endnu ikke fastsat dato.
Det synes jeg er under al kritik, da årsagen til at jeg takkede ja til forløbet var den korte og overskuelige tidshorisont på 5 uger. Nu står jeg i den situation at forløbet af færdig i dag, midt i maj, men jeg kan først gå til eksamen i slutningen i juni.
Hvad skal jeg lave i mellemtiden?
Jeg er f.eks. ikke SU-berettiget, fordi uddannelsen officielt slutter den 23. maj, så nu skal jeg til at undersøge hvad a-kassen synes om det her. Og hvordan skal det gavne min jobsøgning efter lærepladser at jeg endnu ikke har afsluttet eksamen, pga. ekstremt upraktisk planlægning fra skolens side.
Jeg synes det er meget demotiverende at jeg efter 4 ugers selvstudier uden varsel bliver sat på pause. Så kan jeg så repetere det en gang til om 6 uger når jeg skal eksamen.
Aalborg Handelskole har hele tiden vidst at der ikke var mulighed for eksamen når mit "åben læringscenter" forløb var færdigt, men har først orienteret mig, da jeg selv spurgte ind om eksamensdatoen ved forløbets afslutning.
Hvorfor har Aalborg Handelsskole så ikke tilbudt mig at lade forløbet starte i starten af juni, sådan at det passer med eksamensdagen?
Jeg forstår godt at Aalborg Handelsskole kan have behov for nogen grad af fleksibilitet, for at kunne planlægge eksamener med censorer m.v., men når der er tale om et forløb på blot 5 uger, så er det efter mening MEGET MEGET RINGE at jeg ved forløbets afslutning pludselig opdager at der sørme går 6 uger oven i, før jeg kan gå til eksamen.
Det er et kæmpe svigt fra skolens side og det ødelægger mine egne sommerferieplaner.
Skolen kan ikke engang fastsætte en dato og et tidspunkt for eksamen. Den får jeg først 2 uger inden (dvs. i midten af juni) i min e-boks. Jeg skal altså holde en hel uges kalender ÅBEN fordi det er nemmest for skolen.
Jeg er så sur over dette.
Tænk at man vil være det bekendt over for sine elever.
--- UPDATE 2017-05-25 ---
Efter at have klaget over planlægningen, så valgte skolens ledelse at handle på klagen og finde en bedre løsning. Derfor fik jeg en ny eksamensdato til den 22. maj 2017 og nu er jeg færdig med forløbet. Jeg er meget glad for at underviserne og ledelsen fandt en løsning på problemet så hurtigt, så jeg nu er kommet videre. Jeg håber skolen vil have mere fokus på planlægning i fremtiden for andre EUS5-elever, så de ikke lander i samme situation.