3,2

Moyen

Advarer mot lureri.

Advarer mot lureri.
Jeg kjøpte en Lexus IS300h 2013 fra denne forhandleren, som på FINN.no ble annonsert som nylig EU-godkjent og nylig service. Det sto ingenting om feil, og da jeg fikk bilen opplyste de muntlig at den var i god stand.

Bare én time etter kjøp kom det varsellampe for hybridsystemet. Jeg tok kontakt med forhandleren, og vi ble enige om at om feilen var liten, skulle jeg ta den på min kappe, men om det var en større og dyrere feil, skulle han ta bilen tilbake. Han skulle sende meg en skriftlig bekreftelse på denne avtalen, men det skjedde aldri – han sa han ikke hadde PC tilgjengelig.

Etter verkstedsundersøkelse viste det seg at bilen hadde kast i bremseskivene, noe forhandleren først prøvde å avfeie som «normalt» for hybrider. I tillegg var dekkene på bilen ikke godkjente, og hybridbatteriet har trolig feil som nå må byttes – en kostbar reparasjon.

Forhandleren har ikke svart på e-post etter at jeg krevde at han skulle rydde opp. Jeg føler meg klart lurt. I kontrakten står det at det kort fortalt «kan være feil på bilen», men dette ble ikke kommunisert til meg før kjøp, og jeg opplever at forhandleren har prøvd å skyve ansvaret over på meg.

Jeg har også funnet ut at flere andre kunder har hatt lignende erfaringer med denne forhandleren. Dette gjør meg ekstra bekymret, fordi man bør kunne stole på at en registrert bilforhandler selger trygge biler.

Det krever en spesiell mangel på respekt og integritet å behandle kundene sine på denne måten. Forhandlere som driver slik er rett og slett ufyselige – og jeg håper ingen andre må oppleve det samme som meg. Velg heller en forhandler som faktisk bryr seg om kundene sine.

11 mai 2025

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit