Arvelige sygdomme og dårlig behandling
To syge hunde med kronisk arvelig sygdom - Chiari malformation. Avler vil ikke tage ansvar og refundere noget af købsprisen, selvom vi henvendte os langt før reklamationsfrist. I stedet har de forhalet tiden og stillet krav om dokumentation, som de ikke var berettigede til. Desuden prøver de at omgå købeloven i deres kontrakt, hvor de kræver, at vi skal betale deres dyrlæge til at dobbelt tjekke hunden. Dette kan de ikke, da de selv skal betale. Vi har attest fra vores dyrlæge samt mr scanninger, der viser sygdommen. Den ene hund er aflivet - 4 år gammel. Nu afviser de sagen, da de mener den er ovre reklamationsfristen. Det er jo let, når man bare stiller nye urimelige krav, når vi sender dokumentation til dem. Vi klagede til Center for Klageløsning. Avler vil stadig ikke i dialog, så nu ruller sagen videre. Vi er målløse over behandlingen. Vi har familiemedlemmer der netop også har købt hund som viste sig at være syg. Ingen problemer med avler. De fik halvdelen af købsprisen refunderet og avler beklagede meget. Men avlerne (sælger) fra Cavalierfamilien/cf hundehotel er desværre ikke der i deres behandling af kunder.
Svar på jeres besked den 10.dec.:
Med mindre I har mange syge hunde med CM og utilfredse kunder ved I udmærket godt hvem vi er. Men dit svar bekræfter os bare i den totale arrogance I udviser overfor kunder med syge hunde fra jer. Da jeg i sin tid hentede nummer to hund fra jer underholdt sælger mig med, på arrogant og latterliggørende vis, om en kunde som havde henvendt sig til jer med en syg hund, som havde store maveproblemer. I havde blankt afvist kunden. Jeg studsede noget over hendes grove og ensidige udlægning af sagen, men tænkte at min hund jo nok var rask. Det skulle så vise sig, at begge hunde var kronisk syge af en sygdom, som entydigt er en arvelig sygdom.
Det er som om I ikke er bevidste om, at det ikke er et stueopdræt I holder. I avler rigtig mange hunde(!), I har en CVR-nummer og er derfor erhvervsdrivende, og skal derfor følge købeloven. I bør derfor vide, at når en kunde har reklameret over deres hund FØR de to år er gået kan I IKKE afvise sagen, selvom vi ikke er nået til enighed om en løsning indenfor de to år. Jeres strategi havde ellers været smart, da I blev ved med at bede om urimelige former for dokumentation og da vi langt om længe sætter bremsen i og beder om en løsning og ikke flere krav I ikke har ret til at stille, svarer I at nu er der gået to år, så nu afviser I sagen!!!! Det er jo fuldstændig grotesk og i direkte modstrid med købeloven! Så hvis du kommer med et defekt fjernsyn dagen før reklamationen udløber og producenten ikke løser problemet første gang, så mister du reklamationsretten, når du kommer med det igen? Nej, sådan foregår det ikke - og det ved I udmærket godt - men går den så går den.
Den anden undgåelse af købeloven er, at I i jeres købskontrakter får jeres kunder til at skrive under på, at i tilfælde af, at hunden er syg og man vil benytte sig af reklamationsretten, skal ejer betale jeres dyrlæge og transportere den til jer. Dette er i direkte modstrid, og det stiller kunden dårligere end købeloven, hvor det er avler, der skal bekoste denne del, hvis I sår tvivl om ejerens dyrlæges vurdering. Dele af købskontrakter, der stiller kunden dårligere end købeloven er ikke gyldige - så til andre ulykkelige hundeejere fra Cavalierfamilien: "Find jer ikke i dette krav".
Vores råd til folk, der overvejer at købe hunde hos jer er: Hold jer langt væk! Det er godt så længe hunden er rask, men de løber fra ansvaret, når avlen slår fejl. Og det har vi ét dødt og ét (endnu) levende bevis på. Og beviset er bl.a. MR scanninger fra Universitetshospitalet i København, der entydigt viser CM.
Vores hund, der endnu lever, får to slags medicin dagligt for at dæmpe symptomerne (kløe og smerter) samt smertebehandlinger (massage og varme laserbehandling) af en specialiseret dyrlæge. Men det er ikke bevis nok for Cavalierfamilien...

Réponse de Cavalierfamilien