Tak for “anmeldelsen” Teddy.
Vi har jo også haft en telefonisk diskussion om sagen. Og vi er enige om at være uenige.
Du bad os i telefonen om at stå for bisættelsen. Derfor kørte bedemanden ud til dig. Da du ved ankomsten meddelte bedemanden at han alligevel ikke skulle forestå andet end kørsel, var han overrasket, og spurgte ”hvorfor skulle jeg så komme”. Vi har indimellem kunder der ønsker at stå for det administrative selv, og i de tilfælde, kører vi ikke ud til kunden, men sørger for at aftale det hele pr. telefon.
Efter overraskelsen hjalp bedemanden dig så alligevel med at finde frem til hvilke offentlige instanser du skulle have fat i. Han brugte ca. 30 minutter på at forklare dig det, og det fik du ingen faktura for.
Du mener tilsyneladende at udfyldelsen af dokumentet på borger.dk er den eneste handling der dækkes af den administrative udgift. Det er naturligvis helt forkert. Vi har beskrevet helt klart hvad du får for det administrative beløb på vores hjemmeside.
Du fik beskrevet hvad det ville koste at køre afdøde. På bekræftelsesdokumentet har du skrevet under på at der er 4 kørsler. Da du efterfølgende argumenterede i telefonen for at du kun ville betale for 3 kørsler ændrer det ikke ved at du har skrevet under på 4. Vi kører altid både ud og hjem, så 3 kørsler er ikke muligt. At du skal betale for 1 ekstra mand til afhentning af afdøde giver sig selv for at undgå arbejdsskader. Det har du også accepteret. Når du pinder det ud som du gør i anmeldelsen, får du det til at se urimeligt ud. Du fik endda fri kilometer på alle kørsler til en god fast pris.
Du pointerer at bedemanden ikke svarer på mails. Du fik kontakt med denfribedemand pr. mail efterfølgende. Det har vi kopi af.
Du pointerer at fakturaen kommer fra Den Fri Bedemand Allerød. Det gør den fordi vi gennem mere end 20 år har samarbejdet med Jyllinge begravelsesforretning, og nu har overtaget den.
Du skriver at beløbet ikke er det samme på faktura som på prisoverslag. Det er rigtigt at der manglede et momsbeløb på kr. 125 som bedemanden ikke fik med, da du underskrev prisoverslaget.
Ud af ovenstående punkter er det kun det sidste der er korrekt beskrevet. Det er altid trist at miste et familiemedlem, men der er ingen grund til at lade din dårlige stemning smitte af på bedemanden. Han har givet dig meget mere end du har betalt for, og alligevel er du utilfreds.
Den Fri Bedemand