À propos de l'entreprise

3. Torréfacteurs
  4. Magasin de café
  5. Grossiste en café
  6. Magasin de thé

Informations provenant de diverses sources externes

Sklep z włoską kawą i herbatą dla prawdziwych smakoszy Szeroki wybór włoskich kaw ziarnistych oraz mielonych a także ekspresy do kawy i akcesoria do kawy

Coordonnées de contact

2 étoiles
1 étoile

Nie polecam.

Nie polecam.
Problemy z ekspresem Nivona, od początku użytkowania. Zamiast realnej pomocy – zrzucanie winy na użytkownika, wodę, kawę. Reklamacje traktowane formalnie, bez próby trwałego rozwiązania problemu. Sprzęt po kilku „naprawach” wraca z tą samą usterką. Obsługa sprawia wrażenie uprzejmej, ale działania są nastawione na przeciąganie czasu. Zawiodłem się, zwłaszcza że sklep reklamuje się jako specjalistyczny.

5 juin 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Zdecydowanie odradzam - fatalne podejście do klienta

Zdecydowanie odradzam. Złożona reklamacja ekspresu premium z uwagi na niezgodność urządzenia z opisem opublikowanym na stronie Konesso.pl zamieniła się w wielotygodniową przepychankę słowną, z której nic nie wynika.

Specjalistka zajmująca się sprawą odpowiada na zasadzie "kopiuj-wklej" stwarzając iluzję pomocy.

Po sprzedaży sprzętu Ci "miłośnicy kawy" (jak się przedstawiają w internecie) umywają ręce i zostawiają Klienta z problemem.

Wynajdują dziesiątki powodów dlaczego coś nie działa przerzucając winę np. na temperaturę otoczenia.

Bardzo rozczarowujące, niekonsumenckie podejście.

Już wiem dlaczego w internecie, na google, działają jako kawiarnia, sklep internetowy miałby sporo negatywnych opinii z uwagi na podejście do Klienta i obsługę posprzedażową. Wystarczy poszukać w internecie. Ja żałuję, że nie sprawdziłem opinii przed zakupem o tym miejscu. Podkreślam, że jest to moja osobista opinia, zbudowana na bazie doświadczeń ze sklepem.

6 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Obsługa i podejście do Klienta koszmarne…

Reklamacja w tym sklepie to droga przez mękę. Ekspres reklamowany jako utrzymujący gorącą kawę w testach przeprowadzonych przez sam sklep wypadł bardzo słabo, a mimo tego reklamacja została odrzucona i uznano to za „prawidłowe działanie”. Zamiast rzetelnie rozwiązać problem klienta, sklep broni się interpretacją marketingowego opisu. Bardzo niekonsumenckie podejście i brak odpowiedzialności za sprzedawany produkt.

*** Warto też zwrócić uwagę na opinie dotyczące sprzedaży sprzętu online – są one wyraźnie słabsze niż oceny samej kawiarni. Przed zakupem zdecydowanie warto się z nimi zapoznać.

6 mars 2026

Czasami można

Kurier DPD okradł paczkę Napisałem na forum o tym a zarazem jako że zawsze było coś oświadczyłem że koniec zakupie Na drugi dzień miałem kontakt z przedstawicielem firmy który wziął wsio na klatę Firma wysłała utracony towar i dodała coś od siebie Jestem zadowolony i jak widać można Super i dziękuję

24 février 2026

Refuse refound

I have ordered 5146506 Kawa ziarnista Paloma Kolumbia Golden Huila x2. I expected it to be filter coffee beans, but the package says that it is for espresso. Previously I ordered the same product few times and it was "filter". I understood it when I unzip first pack. They refused to make refound for 2 packages that I ordered.

22 janvier 2026

Reklamacja

Reklamacja, oczywiście do dzisiaj nie załatwiona. Pracownicy tej firmy nadal nic w temacie nie robią a jedyne co im się udaje to przesyłanie kolejnych szablonów. Wczoraj -11.01.2026 r. doszło do eksplozji. Przy próbie spieniania mleka ekspres wybuchł. Uderzenie pary było tak duże, że dno grubego kubka zostało wyrwane. W kubku powstała dziara o wymiarach 4x4 cm. Było mnóstwo pary. Blat i kuchnia indukcyjna zostały zalane mlekiem. Sytuacja była bardzo, bardzo niebezpieczna i tylko dzięki natychmiastowemu działaniu nie doszło do poparzeń. Natychmiast przesłałem zdjecia.W dniu 11.01.2026 r. przesłałem oficjalne pismo do tej firmy, ale narazie odpowiedzi i reakcji brak.

17 novembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Co się porobiło z tym sklepem...

Edytuję opinie z dniem odebrania paczki. Myślałam, ze sklep trzyma najwyższą jakość obsługi ale to chyba i mnie przerosło. Filtry kupiłam w zestawie - rozwalone 3 sztuki w kartonie. Każdy osobno. Kubek Kambukka przyszedł bez opakowania w rozerwanej, wymiętolonej folii. No już raczej nie wrócę. Tylko pani z obsługi pomocna.

12 décembre 2025

Zdecydowanie odradzam

Zdecydowanie odradzam.
Po zakupie ekspresu totalnie umywają ręce od jakiejkolwiek odpowiedzialności.
Gdy dostarczyli niedziałający ekspres, odesłali mnie do producenta.
Nie chcą uznać odstąpienia od umowy i zwrotu towaru.

25 novembre 2025

Odradzam

Odradzam komukolwiek korzystanie z konesso. W lipcu kupiliśmy za klika tysięcy złotych ekspres do kawy, który po 3 miesiącach zaczął szwankować. Ponieważ był na gwarancji, a sprzęt może się przecież zepsuć wysłaliśmy ekspres do serwisu. Uzyskaliśmy odpowiedź, że gwarancja nie obejmuje uszkodzenia i naprawa wyniesie nas prawie 900 złotych. Powodem awarii był osad z kamienia, ale wytłumaczenie było mistrzowskie. Po tym jak zgodnie z zaleceniami producenta korzystaliśmy z filtru dedykowanego dla ekspresu oraz wykonywaliśmy wszystkie czynności konserwacyjne tak jak są one opisane w instrukcji z użyciem oryginalnych akcesoriów w momencie kiedy zasygnalizował taka potrzebę serwis stwierdził, że to za mało - trzeba było zrobić testy paskowe na twardość wody bo może trzeba było zmienić wcześniej filtr. Czas życia filtra to 3 miesiące, wody używaliśmy przefiltrowanej przez dzbanek z filtrem BRITA, czynności konserwacyjne wykonywane wg instrukcji i na czas. Po 3 miesiącach robienia 5-6 kaw dziennie ekspres się zepsuł a my jesteśmy jak się okazuje sami sobie winni. Czujemy się OSZUKANI przez firmę KONESSO. Autentycznie chcieliśmy kupić ekspres w polskiej firmie, żeby pieniądze zostały w kraju i skutecznie nas pokarało. Nie pozdrawiam.

24 octobre 2025

Unika odpowiedzialności

W lutym tego roku moja żona kupiła mi w prezencie ekspres Melitta za pośrednictwem sklepu Konesso.pl. Ekspres zepsuł się po kilku dniach (zaczął się samoczynnie wyłączać i restartować). W marcu Konesso przyjęło go do naprawy i wymieniło moduł zaparzacza. Ekspres powrócił z serwisu porysowany z powodu resztek kawy które nie zostały należycie wyczyszczone. Firma nie poczuwała się do odpowiedzialności. Po kilkunastu tygodniach pojawiły się ponownie dokładnie te same objawy co za pierwszym razem. Tym razem reklamacja została przyjęta z tytułu niezgodności towaru z zamówieniem ale ku memu zaskoczeniu zamiast wymiany firma Konesso arbitralnie (pomimo moich protestów) podjęła decyzję o naprawie zamiast wymiany. Zgodnie z prawem zarządzałem rozwiązania umowy i zwrotu kosztów ale Helpdesk przeciąga komunikację. Firma, gdy zaczyna dziać się coś złego próbuje unikać odpowiedzialności. Proszę się jej wystrzegać.

5 août 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

Świetne doświadczenia podczas zakupu…

Świetne doświadczenia podczas zakupu ekspresu AVX. Dodatkowa zniżka na kawę od razu przy zakupie dodatkowo utwierdziła mnie w przekonaniu gdzie będę zamawiać kawę do mojego nowego ekspresu. Świetne doświadczenia w obsłudze. Paczką po 2 dniach była już u mnie. Serdecznie polecam zakupy w tym miejscu.

7 mai 2024

Jest super!

Zwykle mają niższe ceny na sprzęt, zawsze znajdę kawę dla siebie, a jak składałem reklamację, to poszło sprawnie, a obsługa była pomocna! To od roku sklep do którego zaglądam w pierwszej kolejności, jeżeli chodzi o kawę <3

14 août 2023
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus