Tack Martin G,servicetekniker på Liljas bil Kalmar. Det är precis därför man köper en bil på ett seriöst ställe,då förväntar man sig seriös service,och det har jag fått 2 gånger nu av Martin G.... Voir plus
Bokade en tid för byta glasrutan hos dom i Nybro. Ringer idag och frågar vad priset blir då jag önskade offert. Ville att jag skulle komma in idag istället och skriva på fullmakt och skadebla... Voir plus
Betalade 5090 kr för en krånglande handbroms. det är en känd åtgärd..byta ett lite kablage vb vid bakaxel,1700kr ok programvarauppdatering 685 kr och en uppdatering på det 2,80 kr.när man ifrågasätter... Voir plus
- Concessionnaire automobile
- Marché automobile
- Concessionnaire de véhicules à moteur
- Vendeur de voitures d'occasion
Informations provenant de diverses sources externes
Liljas Bil är återförsäljare av Volvo, Dacia och Renault. Både nytt och begagnad på lager. Vi har allt för ett enkelt och glädjefyllt bilägande - Välkommen in!
Kalmar, Suède
- www.liljasbil.se
Aucune trace de demande d’avis
Köpte en bil hos Liljas bil i Tingsryd.
Köpte en bil hos Liljas bil i Tingsryd.
Väldigt bra service och väldigt bra kontakt med Adam som smidigt levererade en toppenbil till Stockholm.
Ett stort tack till Börje som körde upp bilen! Kan rekommenderas!
Köpte en bil hos lilja i Växjö
Köpte en bil hos lilja i Växjö. Såg att många hade ett bra mottagande av Jesper så jag kontaktade honom angående bilen jag ville ha. Väldigt hjälpsam och förklarade hur vi skulle gå till väga på bästa sätt. Vi löste problemen med en bra kontakt som gynnade oss båda. Nu blir bilen levererad till Stockholm imorgon där jag jobbar.
Rekommenderar starkt att ta kontakt med Jesper om ni ska köpa bil i Växjö!
Att måla en kofangere tog 5 dagar
Att måla en kofangere tog 5 dagar, vilket normalt kan göras på 1-2 dagar. På grund av detta kunde jag inte hålla många möten. När jag frågade varför det tog så lång tid fick jag ett ovänligt svar att det är så att det tar så lång tid. Inte professionel.
Hittade en bil jag ville ha på Liljas…
Hittade en bil jag ville ha på Liljas och kom överens med säljaren Anton om ett skäligt inbytespris på min gamla bil. Han satte ett lägsta pris på bilen innan jag åkte som jag accepterade efter att ett par bucklor skulle värderas. Men lägre skulle priset inte kunna bli enligt Anton. Reste från Sölvesborg till Kalmar med sommardäck, reservnycklar och papper på min bil och trodde jag skulle köpa ny bil samma dag. Det var svårt att komma överens med Anton för det var inbokade kontrolltider på värderingen som en annan avd skötte. Bilen skulle saneras innan försäljningen för jag har hund och därför behövde den nödvändigtvis inte städas vilket jag heller inte hann. Jag har aldrig varit med om att få vänta 1,5 timme på en värdering. Har bytt bil många ggr förr och fått ett pris direkt av bilhandlare när de tittat på bilen. Har åkt dit när det passar mig och ingen bilhandlare har haft krav på att jag ska passa en tid eller infinna mig som till en inbokad tandläkartid för en värdering av inbytesbil. Kom in när vi har öppet typ. Har aldrig varit med om en särskild avd där man måste boka tid för att få byta in en bil. Bilen har gått mindre än 8000 mil och är en 2018 KIA Niro hybrid med ett par mindre bucklor. De hade jag redan informerat om. Sen var den smutsig. Finns full servicebok.
Efter lite över en timme kom ett Mail med fotografier från värderingsavd på skadorna som jag redan berättat om som är fullt synliga. Anton tittade på dataskärmen och sade att han ville nog inte ens köpa in bilen för den var i ett sååå dåligt skick. Samma bucklor han haft inför ögonen var nu fotograferade efter över en timme. Kunde fotat dem själv på mindre än 2 minuter. Sen var två sommardäck slitna också. Fy så allvarligt! Ja men då åker jag hem då sa jag men jag åkte till en annan bilfirma som var beredd att köpa min bil för 145.000 på en gång oavsett om jag ville byta in den eller inte. Bilhandlaren tittade på bucklorna och sade att det där fixar vi i ordning innan försäljningen. Dessutom sa han att sommardäcken kan rulla en sommar till. Så slitna var de inte. Så tyvärr blev det ingen ny bil denna dag för den bilhandlaren hade ingen bil jag ville ha tyvärr. Men jag ska hålla ögonen öppna på vad han får in och byta in min bil där i stället. Fick bättre pris än Anton erbjudit och mycket trevligare bemötande med både prat kaffe och godis. Jag är dessutom välkommen när jag vill och kan. Där behöver jag inte passa några tider utan ringer när jag ser något jag vill ha och åker dit på deras öppet tider!
Oskäliga avdrag på min inbytesbil skrev en annan skribent här i recensionerna och jag håller fullständigt med föregående skribent.
Blev en resa till Kalmar helt i onödan i dag för att en bilförsäljare ville pressa mig att ge bort min bil så billigt som möjligt.
Aldrig mera Liljas bil säger jag med!!! Stort, opersonligt, dåligt bemötande och stöld av min tid att sitta där med min hund medan de nedvärderade min bil till sopor. 4 timmars bilresa i onödan och lastande av däck. Undrar hur många de lurar? Fick höra av andra bilhandlaren att de är kända på Liljas för att nedvärdera inbytesbilar.
När jag skulle åka hem hade de ställt bilen till vänster om dörren jag skulle
gå ut genom sa en nonchalant värderingsman som kom och lämnade nyckeln, men bilden stod till höger. Jag gick och letade och hittade inte min bil. Fick lov att ringa och då svor jag förbannad högt till dem och en man kom ut och visade var bilen stod. De tror de är någon slags myndighet dessa vidriga bilförsäljare. Har de inte förstått att sätta kunden i fokus och få den att känna sig trevligt bemött och omhändertagen ska de inte sälja. De behöver gå om sin försäljnings utbildning samtliga avarter i denna nonchalanta firma.
Mycket bra bilförsäljare på Liljas Bil i Växjö
Vi letade bil och hittade två bra alternativ hos Liljas Bil i Växjö. Eftersom vi behövde göra en fyra timmars enkel resa för att komma dit ringde vi dagen innan för att försäkra oss om att bilarna skulle finnas på plats när vi kom fram. Den säljare som vi kom i kontakt med, som heter Jesper Alklid, sa att han skulle fixa det. Väl framme köpte vi en av dessa två bilar och fick den dessutom hemkörd några dagar senare. Vi är jättenöjda och kan varmt rekommendera Jesper, och kommer gärna tillbaks för en ny bilaffär med honom när det blir dags nästa gång.
Cecilia och Jörgen
Trevlig säljare.
Den 29 September åkte vi ifrån Falkenberg till Växjö för att titta på en bil hos en annan bilhandlare . Det var inte mycket som stämde med den bilen . Blev väldigt besvikna och åkte därifrån . Såg att Liljas låg inte långt därifrån så vi åkte in till dom . Träffade en väldigt trevlig säljare Jesper Alklid som föreslog några bilar . Den killen ska ni vara rädd om så serviceminde . Vi åkte hem igen och ringde några dagar senare då vi bestämt oss för köp . Bilen blev hemlevererad den 10/10-2023 till oss . Det kallar jag för service . Tack än en gång vi så nöjda .
Ingela o Lennart / Falkenberg
Misstro och tvivelaktiga uppgifter
Förutom ett par REJÄLA FADÄSER genom åren som kostat mig, och min sambo, mycket onödig tid och en hel del besvär så var ändå sista besöket; "droppen".
Nu senaste besöket 2023-05-25 fick jag uppgifter om att ett större verkstadsbesök var tvunget att göras, förutom årlig Service: BAS. Då jag motsade mig denna extra kostnad på 7000:- på grund av att de inte ens gjort en förundersökning på bilen. (Den har bara rullat 1100 mil på 2, 5 år.)
Dessutom skulle de låsa vår checkkredit trots att vi skulle ta det på Räntefritt i 12 månader.
I min värld så innebär räntefritt att man betalar en delsumma per månad utan att behöva låsa totalsumman på ett kreditkort. Faktura, per månad, kunde vi heller inte få, påstods det i Kundtjänst.
Nu blir det annan auktoriserad verkstad istället efter 30+-år på LILJAS BIL AB f d Davidssons Bil AB.
Tummen nedåt för Liljas i Kalmar
Köpte en bil som jag är nöjd med men själva affären var under all kritik, de gjorde inget för att få en nöjd kund.
Oskäliga avdrag på min inbytesbil, fick svaret på min protest att godta priset eller åka hem i min gamla.
Blev en dyrköpt upplevelse.
Aldrig mera Liljas bil !!
Don't judge a firm to fast....
Sometimes it is not good to judge a firm after two bad experiences.
The first one was when I tried to buy a second hand car in Växjö, but two times they sold the car while after they promised me that I coulod take a look to see if I would buy it. Later I just had a bad experience with Liljas in Nybro when my (10 year old) car stopped working. The car (including me) was brought to the dealer (Liljas). When I was there, there was no car for me to go home. I did not count on that. My former dealer in Värnamo always had a rental car. Just after long time someone brought me home. That was nice, but it just should not happen after I already was rather depressed of course because of the broken car. Also I simply did not have a car until the car was repaired. So I thought: 2 stars not more.
But then: the repair was done well, they called me when it was ready. Later also I just had some good experiences. The last experience was today, when I brought my car for a reparation after I made damage. I got a rental car, but I was not really looking forward to it: with minus 7 degrees in a car that I don't know! But no problem, when I brought my car, the rental car was preheated by them. It was nice to start driving in a warm car! THEN I thought: NOW I must write something on Trustpilot.
5 stars because I do not want to judge about the far past.
Vår bil har nu stått på Liljas bil i…
Vår bil har nu stått på Liljas bil i Växjö i 9 veckor och vi har ännu inte fått något besked när den ska bli färdig..
För dåligt för en märkesverkstad.
5 minus på den... 😞
Liljas Bil i Växjö, rädddaren i nöden
En fredag i maj havererade vår Volvo XC70 i Småland på väg mellan Gbg-Öland. Bilen bärgades till Liljas i Växjö. Vi fick ett positivt bemötande redan i kundmottagningen där man meddelade att vi stod på akutlistan. Efter en stund kom en tekniker som meddelade att vår EGR-ventil hängt sig och att han i samarbete med Volvo kunde meddela att det kunde åtgärdas på måndag som ett garantiärende. Vi förklarade att det skulle innebära mycket logistik att vänta då bilen var handikappanpassad. Vi kom överens om att de fick försöka smörja upp ventilen så vi kunde återvända till Gbg efter vår Ölandsvistelse. Servicecoachen följde sedan upp ärendet så att vi fick lagat det hela i Göteborg. Det var en mycket trevlig upplevelse att för första gången komma i kontakt med Liljas och deras mycket hjälpsamma personal i Växjö. Nästa bil får man nog provköra i Växjö.
Sten-Åke & Lena, Göteborg
Kan man lita på Liljasbil i Kalmar?
Jag hittade en bil av intresse på liljasbil.se och den fanns i Kalmar. Ringde dit och fick besked om att bilen var till salu men på omlackning av motorhuven så den kunde inte ses än. Onsdag nästa vecka skulle den vara på plats. Jag sa att jag var intresserad och gjorde upp en affär om den var så fin som de sa. Fick ett pris och bads återkomma, då den inte kunde reserveras. När jag sedan ringde Kalmar så sa de att den reserverats av Växjö och var såld?? Men jag var ju på hugget och hade fått ett erbjudande. Säljaren sa, ja jo men nu är det så! Blev klart besviken och undrar hur jag kan lita på dem nästa gång? Köpte bil av annan handlare :(
2 stjärnor för de gav mig ett bra pris per telefon,men tyvärr hölls det inte.