Nou vanaf de eerste contact het een goed gevoel gaf om in zee tegaan met qonsult.bv. Toen we als adviseur dhr Dani Gieling kregen klinkte gegelijk,hij wist gegelijk te overtuigen dat het goed zal... Voir plus
L'entreprise a répondu
Goed contact, snel antwoorden op vragen, zelfs na kantoortijden. Minder: er wordt de nadruk gelegd op belastingaftrek, maar je betaald natuurlijk eerst het brutobedrag! Verder vriendelijk, niet opdri... Voir plus
L'entreprise a répondu
Erg tevreden over dit bedrijf en met name David van Dun! Erg deskundig, prima communicatie en snelle reactie en hulp! Zo wordt een bureaucratisch en soms lastig traject gewoon bijna leuk :-)! Dankzij... Voir plus
L'entreprise a répondu
Dhr Ralf v.d. Hulst is een prettige gesprekspartner met kennis van zaken. Geduldig in zijn uitleg. In het algemeen vind ik dat de kosten erg hoog zijn voor bemiddeling. De procedures zijn ook wel ze... Voir plus
L'entreprise a répondu
Qonsult B.V. biedt sinds 2020 modern en transparant financieel advies op maat. Jouw situatie is uniek, en wij denken graag met je mee over je hypotheek, beleggingen of verzekeringen. Ons doel: lagere vaste lasten, de aankoop van je droomhuis of het optimaliseren van je financiële positie – altijd helder en begrijpelijk, online en efficiënt.
Bestevaerstraat 67P, 1812 PC, Alkmaar, Pays-Bas
Demande des avis aux clients
A répondu à 100 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai d'un mois
Daan heeft me erg goed geholpen en dacht ook goed mee voor mijn hypotheek!

Réponse de Qonsult B.V.
De consultant was accuraat, duidelijk en vasthoudend. Zijn informatie was to the point. Ook was hij geduldig

Réponse de Qonsult B.V.
De contacten met Quinten waren goed en duidelijk.
Het mailverkeer was wat rommelig omdat het van verschillende mensen kwam. Hier wordt aan gewerkt

Réponse de Qonsult B.V.
De gehele procedure voor de verkrijging van een hypotheek liep allemaal heel plezierig en soepel.
Ik ben hierover zeer tevreden.

Réponse de Qonsult B.V.
Duidelijke uitleg en goede begeleiding van begin tot het eind.

Réponse de Qonsult B.V.
Hypotheek was snel geregeld. De communicatie verliep ook altijd snel en prettig.

Réponse de Qonsult B.V.
Mijn tweede hypotheek is opgepakt door Robin Retz.
Een doorbijtertje.
Duidelijke communicatie en heldere afspraken.
Wij zijn blij met onze tweede hypotheek en komen hier zeker terug indien nodig.

Réponse de Qonsult B.V.
Onwijs goed geholpen door Harm! Hij heeft goed meegedacht waardoor ik mijn droomhuisje kon kopen! Voor hypotheek advies een echte aanrader!

Réponse de Qonsult B.V.
Communicatieve en sociale vaardigheden rechtstreeks met de adviseur (Cain) zijn prima.
Automatisch gegenereerde mails zijn irritant, slecht, dienen aangegeven te worden dat deze automatisch zijn gegeneerd. B.v. Ik krijg verzoek om data aan te leveren, na een half uur (sic!) opnieuw een dringend verzoek deze data in te voeren, na een paar uur weer. Wat een ongeduld. Ik krijg een memo dat de nota openstaat, met een dringend verzoek deze te voldoen, terwijl bekend is dat de notaris deze nota over een paar dagen voldoet. Zonder deze adviseur van vlees en bloed was ik allang afgehaakt.

Réponse de Qonsult B.V.
Great and professional. Daan is very reliable and guided us for the whole mortgage process.

Réponse de Qonsult B.V.
In het begin liep alles best goed, ondanks de hinderlijke herinnering mails.
Het bedrijf is gericht op efficiëntie en snelheid. Daar is niks mis mee, ook niet dat alles digitaal gaat.
Het is jammer dat de herinneringen niet stop gezet kunnen worden als je weken op een andere partij moet wachten, in dit geval was dat de lease maatschappij die onvriendelijk en weinig behulpzaam was.
Slordigheden:
Nadat we het laatste bankafschrift hadden geüpload, kregen we een bericht dat het dossier compleet was, enkele uren later kregen we een mail of we alsnog het bankafschrift wilden op sturen. Twee keer gemaild en gevraagd om teruggebeld te worden omdat we in de war waren. Volgens mij was dat mailtje een vergissing maar dat werd niet toegegeven.
Een herinneringsmail ontvangen met met het verzoek de offerte te tekenen, terwijl we nog geen offerte hadden.
In de offerte stond een te laag bedrag, ik vind dat toch een fout. Toen we belden zou de oorzaak zijn dat we het bedrag hadden verhoogd, wat de procedure vertraagd zou hebben. Het verzoek om te verhogen was vier weken eerder.
Deze slordigheden zijn korte tijd na elkaar gemaakt. Gaven ons veel stress en verwarring.
Daarboven op zijn we nog vier (4!) keer benaderd met het aanbod onze verzekeringen door te nemen. We hebben de eerste twee keer uitgelegd dat we dat niet wilden en waarom niet. En dan toch maar blijven proberen.
Advies: hou de procedures nogmaals tegen het licht.
Besef wat fouten en slordigheden bij klanten teweeg brengen.
Bel terug ook al is er een fout gemaakt.
Geef fouten en vergissingen toe in plaats van met smoezen te komen.

Réponse de Qonsult B.V.
Vakkundig, prettig en geduldig geholpen door Hugo. Hij dacht goed mee en was heel flexibel bij veranderingen enz. Het klantportaal is ook handig, alles kun je terugzien en inzien. Al met al ben ik blij met de diensten van Qonsult.
Klein nadeel vind ik dat ze ook allerlei andere diensten proberen te slijten (verzekeringen, pensioenvoorziening enz) dat had voor mij niet gehoeven.

Réponse de Qonsult B.V.
Mijn ervaring met Qonsult BV voor het opnemen van overwaarde is helaas niet positief.
Wat mij vooraf al opviel bij het lezen van de reviews, is de manier waarop Qonsult reageert op kritische beoordelingen. Bij reviews van drie sterren of minder lijkt de verantwoordelijkheid vrijwel steeds bij de klant te worden gelegd, soms met uitgebreide, bijna standaardmatige antwoorden waarin persoonlijke situaties publiekelijk worden aangehaald. Dat vind ik niet passend.
Ook mijn eigen traject voelde onvoldoende afgestemd op mijn situatie. Al tijdens het eerste gesprek moest ik de financiële verplichting aangaan, terwijl gezien mijn leeftijd vooraf beter onderzocht had kunnen worden welke gevolgen de toetsing op toekomstig pensioeninkomen zou hebben. Pas daarna begon een zeer intensief traject met tientallen mails, aanvullende vragen en steeds nieuwe stukken.
Op advies heb ik €175 betaald voor een online taxatie. Juist de daarbij vastgestelde woningwaarde bleek vervolgens een probleem: deze lag vele malen lager dan de werkelijke waarde van mijn woning. Gezien mijn situatie en het doel – het opnemen van overwaarde – had naar mijn mening vanaf het begin een reguliere taxatie geadviseerd moeten worden. Daarmee was direct een veel realistischer beeld ontstaan van de aanzienlijke overwaarde die al in de woning aanwezig was.
Het traject rondom mijn pensioeninkomen vond ik bijzonder belastend. Ik moest zelfs mijn ex-man benaderen over pensioensplitsing, terwijl dit naar mijn mening al uit de beschikbare pensioeninformatie bleek. Op een gegeven moment voelde het alsof ik voortdurend opnieuw mijn financiële situatie moest bewijzen.
Daar kwam bij dat tijdens het nog lopende traject meerdere keren werd aangedrongen op betaling van de bemiddelingskosten, terwijl was afgesproken deze mee te financieren. Daarbij werd verwezen naar voorwaarden en termijnen. Juist dat pushen om betaling terwijl het dossier nog volop liep, is mij zeer negatief bijgebleven.
Ook het portaal werkte voor mij niet prettig: documenten moesten meerdere keren worden aangeleverd en pas later werd duidelijk waarom bepaalde uploads niet goed werden verwerkt.
Over mijn bemiddelaar persoonlijk heb ik overigens geen klachten; die heeft juist ontzettend veel geduld getoond.
Uiteindelijk is de financiering geregeld, maar niet op een manier waar ik achteraf tevreden over ben. Mijn advies aan Qonsult zou zijn om vóórdat een klant financieel wordt gebonden veel grondiger te beoordelen of leeftijd, pensioeninkomen, woningwaarde en de eisen van banken het traject aanzienlijk ingewikkelder kunnen maken. Bereid een klant daarop vooraf eerlijk voor en kies vanaf het begin voor de instrumenten die bij die situatie passen.
Ik heb vaker een hypotheektraject doorlopen, maar dit heb ik als onnodig rommelig, belastend en pusherig ervaren. Ik zou op basis van deze ervaring niet opnieuw voor Qonsult kiezen. Het zal mij benieuwen welke kant de vinger opgaat met deze review.

Réponse de Qonsult B.V.
Vooral de snelle reacties bij onbegrip van onze kant werden door ons gewaardeerd!

Réponse de Qonsult B.V.
Dacht mee bij het zoeken naar financierings mogelijkheden. Heldere info

Réponse de Qonsult B.V.
Goed en snel geholpen, en een fijne communicatie!