Smart Woningbeheer Avis

4. Bureau d'immatriculation
  5. Conseiller fiscal
  6. Service de médiation

Écrit par l'entreprise

Smart Woningbeheer is een Nederlandstalige Gestoría & Makelaar in Spanje voor Nederlanders en Belgen. Sinds 2010 bieden wij professionele fiscale, juridische, administratieve en vastgoedgerelateerde dienstverlening. Met meer dan 15 jaar ervaring en uitgebreide kennis van de Spaanse wet- en regelgeving verzorgen wij aanvragen en procedures bij uiteenlopende overheidsinstanties. Onze services zijn gericht op particulieren, ondernemers en vastgoedeigenaren in heel Spanje. Onze expertise is breed en omvat onder meer fiscale en juridische vraagstukken, Spaanse belastingaangiften, administratieve procedures, NIE, NIF en residencia, vergunningen en registraties, verhuurlicenties, sociale zekerheid, emigratie, voertuigen en rijbewijzen en uiteenlopende vastgoedgerelateerde werkzaamheden. Ook voor complexere situaties waarbij meerdere Spaanse instanties of verschillende soorten regelgeving betrokken zijn, kunnen klanten bij ons terecht. Als Nederlandstalige makelaar ondersteunen wij klanten bij de aankoop van vastgoed in Spanje. Daarbij combineren we kennis van de Spaanse vastgoedmarkt met juridische, fiscale en administratieve expertise. Zo kunnen verschillende aspecten rondom de aankoop van Spaans vastgoed vanuit één vertrouwd aanspreekpunt worden verzorgd. Smart Woningbeheer is actief in heel Spanje. Wij werken in alle autonome regio’s en zijn bekend met de verschillen tussen landelijke, regionale en gemeentelijke regelgeving. Persoonlijk contact, heldere communicatie, discretie en aandacht voor detail kenmerken onze werkwijze. Iedere opdracht wordt individueel beoordeeld en professioneel uitgevoerd, met oog voor de persoonlijke situatie en de toepasselijke regelgeving.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

Tous les avis

8 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Nous vérifions les avis

Noté 5 sur 5 étoiles

Zeer deskundige en klantgerichte hulp

Zeer deskundige, snelle en klantgerichte hulp bij Spaanse fiscale en juridische zaken.

7 octobre 2026

Beste Rob,
Hartelijk dank voor uw mooie woorden en het vertrouwen in Smart Woningbeheer. Het was prettig om u te kunnen helpen en duidelijkheid te kunnen geven over uw fiscale situatie in Spanje. Fijn dat u onze snelle en persoonlijke manier van werken zo heeft gewaardeerd. Uiteraard staan we ook in de toekomst graag voor u klaar.

Onze vaste gestoría in Spanje, alles in het Nederlands

Wij zijn Smart Woningbeheer enorm dankbaar voor alle hulp bij ons verhuis- en ondernemersavontuur in Spanje. Al een tijd geleden regelden ze onze NIE-nummers (identificatienummers voor buitenlanders), en sindsdien zijn we steeds bij hen terug blijven komen. Het regelen van de officiële zaken was voor ons een grote hobbel, maar dat is volledig uit handen genomen.

Inmiddels hebben ze ook onze residencia (verblijfsvergunning) aangevraagd, onze Sociale Zekerheidsnummers (NUSS) geregeld zodat we verzekerd zijn in Spanje, en het NIF-nummer (fiscaal nummer) voor ons nieuwe bedrijf aangevraagd. Alles verliep duidelijk, snel en in het Nederlands, wat het voor ons een stuk makkelijker maakte.

Communicatie was prettig en we wisten altijd waar we aan toe waren. Wij kunnen Smart Woningbeheer van harte aanbevelen aan iedereen die naar Spanje verhuist of hier een bedrijf wil starten.

29 septembre 2026

Beste Hans,
Hartelijk dank voor deze mooie woorden en vooral voor het vertrouwen dat u al zo lang in ons stelt! Het is heel leuk om te zien hoe uw avontuur in Spanje zich heeft ontwikkeld en dat wij daar vanaf de aanvraag van uw NIE-nummers bij betrokken mochten zijn.

Inmiddels mogen we u als vaste Nederlandstalige gestoría in Spanje bij steeds meer zaken ondersteunen, zowel privé als voor uw nieuwe bedrijf. Dat u daarbij vooral onze duidelijke communicatie, snelheid en Nederlandstalige begeleiding waardeert, horen we natuurlijk graag.

We wensen u heel veel succes met deze nieuwe fase in Spanje en blijven u graag ondersteunen bij alles wat er op administratief en fiscaal gebied nog op uw pad komt. Dank voor de fijne samenwerking en uw aanbeveling!

1 aanspreekpunt voor alles

Toen we besloten om ons huis in Spanje te gaan verhuren, hadden we eerlijk gezegd geen idee waar we moesten beginnen. Wetten, formulieren, loketten, allemaal in een taal die wij niet spreken. Gelukkig kwamen we bij Smart Woningbeheer terecht, en dat is achteraf echt de beste keuze geweest.

Onze verhuurlicentie hebben ze destijds voor ons aangevraagd. Het ging soepel en we wisten steeds waar we aan toe waren. Daarna is onze samenwerking alleen maar verder gegroeid. SES Hospedajes hebben ze ook voor ons geregeld, dus daar hoeven we ons nooit meer druk over te maken. Onze belastingaangifte doen ze elk jaar voor ons, en we weten dat het netjes en op tijd gebeurt. Dat geeft ons zoveel rust.

Jarenlang hebben ze daarnaast de verhuur van ons huis verzorgd. Onze gasten ontvangen, hun vragen beantwoorden, alles wat erbij komt kijken: wij hoefden er zelf niets voor te doen. Een tijdje geleden zijn ze daarmee gestopt, simpelweg omdat hun gestoría zo goed loopt en al hun tijd opeist. Dat vonden we jammer, maar eigenlijk ook een groot compliment. Wie het zo druk heeft met het regelen van andermans zaken, doet het blijkbaar goed. Gelukkig kunnen wij er voor al het andere gewoon terecht.

Onlangs hebben ze ook onze auto van Nederland naar Spanje ingevoerd. Daar hadden wij zelf nooit aan durven beginnen, maar ze hielden ons de hele tijd op de hoogte en namen het werk volledig uit handen. Op een gegeven moment stond onze auto gewoon op Spaans kenteken, zonder dat wij er een zweetdruppel aan kwijt waren.

Wat ons het meest aanspreekt is dat alles in het Nederlands gaat. Wij leggen uit wat we nodig hebben, krijgen een duidelijk antwoord en weten waar we aan toe zijn. Geen vaag gedoe, geen verrassingen achteraf en geen eindeloos zoeken naar de juiste persoon. Je merkt dat ze de Spaanse regels door en door kennen en dat ze met ons meedenken, ook over dingen waar wij zelf nog niet aan hadden gedacht.

Kortom: wij zijn ontzettend blij dat we ze hebben, en hopen dat ze ons nog heel lang willen helpen.

17 septembre 2026

Beste Tom,
Wat ontzettend leuk om dit te lezen, heel erg bedankt! Zeker omdat we inmiddels al zoveel verschillende zaken voor u hebben mogen verzorgen, doet het ons goed om te horen dat u onze samenwerking op deze manier ervaart.

Dat u weet dat u bij ons terechtkunt wanneer er in Spanje iets speelt en daar zelf geen zorgen over hoeft te hebben, is precies wat we willen bereiken. Van uw verhuurlicentie en belastingaangifte in Spanje tot de invoer van uw auto: het vertrouwen dat u ons iedere keer opnieuw geeft, waarderen we zeer.

We hebben in de afgelopen jaren met veel plezier voor u gewerkt en blijven dat natuurlijk graag doen. Dus wat ons betreft: op naar nog heel veel jaren!

Betrouwbaar & Kundig

Smart Woningbeheer heeft voor onze twee woningen, één in Murcia en één in Andalusië, de verhuurlicenties aangevraagd. We zijn erg tevreden over de deskundige begeleiding, goede adviezen en duidelijke communicatie. Je merkt dat ze veel ervaring hebben en goed op de hoogte zijn van de verschillende regels die per regio gelden.

Ook onze belastingaangiften in Spanje laten we door hen verzorgen. Voor ons een betrouwbare en kundige partij waar we inmiddels voor verschillende zaken met veel vertrouwen gebruik van maken.

2 octobre 2026

Beste Jack,
Hartelijk dank voor deze mooie review! Heel fijn om te lezen dat u zo tevreden bent over onze adviezen en ondersteuning bij de verhuurlicenties voor uw woningen in Murcia en Andalusië. Juist omdat de regelgeving per regio verschilt, vinden we het belangrijk dat u daarbij kunt rekenen op duidelijke communicatie en kennis van de lokale regels.

Dat u inmiddels ook uw belastingaangiften in Spanje aan ons toevertrouwt, stellen we zeer op prijs. We helpen u graag met deze verschillende zaken en hopen dat nog lange tijd te mogen blijven doen. Dank voor het vertrouwen en de fijne samenwerking!

100% Aanbevolen

Vanaf het eerste contact al een goed gevoel gehad en dat is uitsluitend steeds beter geworden. Onze NIE-aanvragen ging en super snel. Ook de begeleiding bij de aankoop van onze woning in Spanje valt niets anders samen te vatten als ge-wel-dig! Wij bevelen Smart Woningbeheer 100% aan!

1 octobre 2026

Beste Deni,
Ontzettend bedankt voor deze mooie woorden en uw 100% aanbeveling! Fijn dat u vanaf het eerste contact een goed gevoel had en dat zowel de snelle NIE-aanvraag als onze begeleiding bij de aankoop van uw woning in Spanje zo goed is bevallen. Wij wensen u heel veel geluk en plezier met uw nieuwe woning in Spanje!

Ontzettend tevreden

Wij zijn ontzettend tevreden met de service! Ze hebben ons op een professionele en vlotte manier geholpen bij het aanvragen van ons NIE-nummer en begeleid bij de aankoop van ons droomhuis in Spanje. Het team is deskundig, betrouwbaar en altijd bereid om mee te denken. Dankzij hun ondersteuning verliep alles soepel en zonder stress. Wij raden Smart Woningbeheer aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare partner bij het kopen van een woning in Spanje.

1 octobre 2026

Beste George,
Hartelijk dank voor deze uitgebreide en mooie review! Geweldig om te horen dat zowel de aanvraag van uw NIE-nummer als de begeleiding bij de aankoop van uw woning in Spanje zo goed is bevallen. Wij wensen u ontzettend veel geluk en woonplezier in uw droomhuis in Spanje. Bedankt voor het vertrouwen in Smart Woningbeheer!

Top bedrijf!

Goede service en vlotte communicatie. Erg tevreden met hun dienstverlening. Zeker een aanrader!

30 septembre 2026

Beste Antonia,
Hartelijk dank voor deze mooie review! Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze service en communicatie. Bedankt voor het vertrouwen in Smart Woningbeheer en natuurlijk voor uw aanbeveling!

Noté 1 sur 5 étoiles

Pas op met deze partij

Pas op met deze partij. Wij hadden vragen t.a.v. aanvraag NRA, voor seizoensverhuur in Comunidad Valenciana. Ze komen snel met hun dienst én (forse) factuur.
Als je verder via de mail juridisch inhoudelijke vragen stelt over de (soms sterk wisselende) regionale noodzaak van NRA t.a.v. seizoensverhuur, komen ze al snel met de conclusie dat er geen wederzijds vertrouwen is én dat ze de "samenwerking" per direct stoppen. Dit vind ik vreemd. Doe ermee wat je wilt.

12 février 2026
Avis spontané

Beste Stef,
Jammer dat u onze beslissing om de samenwerking niet voort te zetten op deze manier heeft ervaren.

Voorafgaand aan de factuur hebben wij uw situatie en de betreffende dienstverlening uitgebreid telefonisch met u besproken. Nadat u hiermee akkoord was gegaan, hebben wij de opdracht bevestigd en de factuur verzonden.

Deze factuur is echter niet voldaan.

Naar aanleiding van uw daaropvolgende correspondentie hebben wij geconcludeerd dat er onvoldoende basis was om de opdracht voort te zetten. Wij vinden het belangrijk dat er bij aanvang van onze dienstverlening wederzijds vertrouwen bestaat en hebben er daarom voor gekozen de samenwerking te beëindigen.

Uiteraard stond het u vrij om daarna een andere partij te benaderen.

Noté 1 sur 5 étoiles

Review Smart woonbeheer

Review Smart woonbeheer: Zeer teleurstellend
1 ster: Smart woonbeheer belooft veel, maar maakt weinig waar.
Mijn ervaring met Smart woonbeheer is ronduit slecht. De communicatie was onduidelijk en ze gaven me verkeerde informatie over de benodigde machtiging. Ondanks dat ze geen dienst hebben geleverd en zelfs geen gegevens van me hebben ontvangen, weigeren ze mijn geld terug te geven. Als klap op de vuurpijl ontving ik een document met privégegevens van iemand anders – een grove schending van de privacy.
Pluspunten:
* Geen
Minpunten:
* Slechte communicatie
* Onjuiste informatie
* Weigeren geld terug te geven ondanks het niet leveren van de dienst
* Schending van de privacy
Conclusie:
Ik raad Smart woonbeheer ten zeerste af. Ze zijn onprofessioneel, onbetrouwbaar en gaan onzorgvuldig om met klantgegevens.
Tip: Kies voor een ander bedrijf dat wel betrouwbaar is en klantgericht werkt.

16 décembre 2024
Avis spontané

Beste Bryan,
Jammer dat u onze dienstverlening op deze manier heeft ervaren. Wij herkennen ons echter niet in een aantal feitelijke beweringen in uw review.

Uw opdracht was na ontvangst van de betaling reeds in behandeling genomen. Dat u later besloot de opdracht niet voort te zetten, betekent daarom niet dat er geen werkzaamheden waren verricht.

Ook de door u gestelde privacyschending herkennen wij niet. Het document waarop u doelt bevatte geen zichtbare persoonsgegevens die deze beschuldiging onderbouwen.

Uiteraard respecteren wij dat u uw ervaring anders heeft beleefd. Omdat uw review echter ook concrete uitspraken bevat over onze werkwijze en omgang met persoonsgegevens, vinden wij het belangrijk bovenstaande feiten voor andere lezers te verduidelijken.

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus