Trainplanet Avis

TrustScore 2 sur 5

2,0

Fick finfin hjälp av Filip på Trainplanet att boka en hel massa tågresor kors och tvärs genom europa. Det skulle vara ännu bättre om jag inte enbart fick biljetterna via pdf, utan att de även per aut... Voir plus

Jag har andvänt mig av Trainplanet för mina senaste tre bokningar. De har väldigt trevlig personal samt att jag har fått bra service varje gång. Det är ett smidigt sätt att boka och även få hjälp via... Voir plus

Fel på deras bokningssida. Bokade 2 biljetter men fick bara en. Kom inte fram någon översiktsbild vad jag bokat trots 2 försök. Priset som visades blev därför helt missvisande. Fick inget gehör hos k... Voir plus

Bas

TrustScore 2 sur 5

34 avis

Aucun historique récent de demande d’avis

N'a pas répondu aux avis négatifs

Tous les avis

1 avis reçu au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Personalen på Trainplanet är inte…

Personalen på Trainplanet är inte service minen när man pratar med dem på telefon och de har ingen kunskap alls hur man ska hantera kunder. De förklarar inte vilka möjligheter man har som kund när man har drabbats av problem på resan och förklarar inte heller vilket ansvar Trainplanet har för att hjälpa till.

1 juillet 2026

SJ - AVBRYT SAMARBETET MED TRAINSPLANET

SJ borde omgående avbryta samarbetet med Trainplanet, som är ett företag där etik och moral inte längre existerar.
Till alla presumtiva konsumenter: Välj ett annat företag, eftersom Trainsplanet kan komma att lura er på pengar.

1 mai 2025
Avis spontané

TrainPlanet har en DOLD bokningsavgift…

TrainPlanet har en DOLD bokningsavgift på för närvarande 274 kronor på ALLA bokningar, oavsett om du bokat själv eller inte. Den betalas inte tillbaka även om du har en avbokningsbar biljett. Om du anlitar dem för bokningen tillkommer ytterligare 169 kr i serviceavgift som inte heller återbetalas. Att ha _dolda_ bokningsavgifter som inte återbetalas på en avbokningsbar biljett är ett brott mot Konsumentköplagen. Tyvärr tar Allmänna Reklamationsnämnden bara upp fall som handlar om tvister om minst 1000 SEK så TrainPlanet kan fortsätta bryta mot lagen.

10 septembre 2024

Dolda avgifter

Dolda avgifter, krångliga återköp. Trots inställda tåg betalas inte hela biljetten tillbaka. Det är en bokningssvgift som inte redovisas vid köp. Så Trainplanet tjänar sina pengar på kunden oavsett. Det innebär att kunden betalar flera hundra kronor när hen inte kunnat resa pga flera inställda tåg. Köp inte något av mellanhänder! Det kommer inte ske av mig igen. Dryg person på kundtjänst som mansplainade istället för att lyssna klart. Obs samma företag som Tågresor.se

10 décembre 2023

Oseriöst företag, varning!

Beställde resa genom trainplanet, för att ta oss från amsterdam till prag. Det blev uppdelat på en resa till frankfurt med byte till ett nattåg till prag. Samma dag som avresan var blev tågen inställda pga storm. Inga tåg gick i nederländerna och delar av tyskland under hela dagen. Jag var i kontakt med tågbolaget som hävdade att ansvar låg hos återförsäljaren aka Trainplanet. Trainplanet hävdade att det var tågbolaget som var ansvariga för att lösa detta. Jag var i telefon med både Trainplanet och tågbolaget i flera timmar under denna dag, med ett bollande fram och tillbaka om vem som är ansvarig. Jag kunde inte kolla på min bokning hos tågbolaget, då Trainplanet inte kunde ge mig uppgifter om bokningskoden hos tågbolaget. Samtidigt ville trainplanet inte hjälpa mig boka om resan eller ta kontakt med tågbolaget för att lösa detta heller. Tillslut löste jag det på egen hand och fick veta av Trainplanet att jag kunde be om återbetalning via dem istället.
Efter att ha bett om en återbetalning fick jag enbart tillbaka pengarna för ena resan, som var på en lägre summa. Nattåget vägrar trainplanet reklamera mig för, en summa på över 1000kr. De hävdar att detta tåg fortfarande åkte, trots storm och att jag därmed inte får pengarna tillbaka för detta. Men tåget som skulle ta mig till nattåget blev inställt, så kunde ej ta mig dit. De hävdar att det kommit en ny lag (?) där de inte behöver reklamera eller återbetala mig för delar av resan, trots att det blev inställt. De kan ej säga vad det är för lag eller vart det står och slutade tillslut svara på mina mail kring detta ärende.
Otroligt oseriöst företag och lämnade mig i en väldigt knepig situation bollandes fram och tillbaka mellan tågbolaget. De tar inte ansvar för din bokning, så förstår inte poängen med att boka resor via dem. Råkade boka via Interrail appen som vidarebefodrade mig till Trainplanet. Men det kommer jag absolut inte göra igen, boka direkt via tågbolagen så har du möjlighet att få hjälp ifall något blir inställt/situationer uppstår!

3 juillet 2023

Okunnig och otrevlig kundservice

När jag ringde kundservice svarade någon och sa att anledningen att jag inte kunde boka nattåg (som stod som tillgängligt via deras hemsida) var pga tekniskt fel och att de skulle åtgärda det.
Jag väntade och det var samma sak, så jag mejlade och då svarade en otrevlig Joakim att det inte är något fel och att tågen var fullbokade och att det inte är deras jobb att söka resor åt mig skrev han vilket jag aldrig bad om. Så jag förklarade vad som hänt.
Pga av hans kollegas okunnighet suttit jag och slöst tiden medans jag väntade på att de skulle åtgärda "tekniska felet" som hans kollega sa och ännu fler tåg försvunnit.
En till medarbetare som heter Dennis var fett otrevlig och respektlös.

28 juin 2023
Avis spontané

Fick finfin hjälp av Filip på…

Det skulle vara ännu bättre om jag inte enbart fick biljetterna via pdf, utan att de även per automatik la sig i min app Rail planner (så att man kan få aviseringar om förseningar och förändringar under resan).

9 mai 2023

Det här var riktigt bra

Otroligt bra service. Hade en ganska komplex resplan (tycker jag själv iaf :) med tåg Sverige-Danmark-Tyskland-en dags uppehåll i Belgien för att hälsa på vänner-vidare till Paris och till Saint-Jean-Pied-de-Port i södra Frankrike. Vete sjutton om jag hade klarat/orkat/hunnit fixa detta själv. På kort varsel och mot en minimal administrativ avgift fick jag strålande hjälp av Camilla med att sy ihop det hela, med färd- och platsbiljetter, förpackad i ett Interrailkort-kort och med hela planen i appen Rail Planner. Kunde ringa tillbaka ett par gånger och fråga om ett par detaljer. Snabbt och trevligt! Kanonbra!

3 mai 2023