À propos de l'entreprise

1. Magasin d'accessoires automobiles

Écrit par l'entreprise

Tuningonline sells cars parts compatible with Mercedes-Benz and BMW. We offer exclusive quality car parts for very competitive prices.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

N'a pas répondu aux avis négatifs

Worst seller ever.

I bought a grill for a MW F40 and it wasn´t compatible. I sent them back the item and they refused to return the money. They were also very unrespectful and mean to me.
Worst seller ever. Do not buy there.

26 juin 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Perfectly suutable grill sold for 2017…

Perfectly suutable grill sold for 2017 C43 AMG As a result of the installation, two official M-B dealerships could not solve a front camera calibration but « it’s the installer’s fault » The owner does not want to hear anything because I would somehow trying to « get money from his business » To escape as much as possible

5 février 2023

Ware war nicht zu 100% in Ordnung

Ware war nicht zu 100% in Ordnung. In dem Fall handelt es sich um Trittbretter. Die Verarbeitung ist gerade so OK. Kunststoff überreste werden wohl in China manuell entfernt und dabei wurden sichtbare Bauteile beschädigt.
Das, was mich aber wirklich stört ist jenes, dass keine Antwort auf meine Mail inkl Bilder retour kam.
Man könnte sich wenigstens für die Qualität entschuldigen oder ähnliches.
KEINE RÜCKMELDUNG
ich bestelle die Trittbretter für den Nachbarn sicher nicht mehr dort!

15 mai 2022
Noté 1 sur 5 étoiles

Koop hier als je AliExpress kwaliteit zoekt

Gewoon een heel slecht bedrijf op diverse vlakken gebleken helaas.

Op de eerste plaats verkopen ze simpelweg ook overduidelijk slechte kwaliteit AliExpress bumpers of diffusers zonder deze zelf vooraf als sample test te beoordelen. En ik kan het weten, ik kocht er een die na levering van een slechte kwaliteit materiaal was. Het spuitwerk was evengoed slecht (bobbels) en de pasvorm was niet juist op diverse hoeken. Installatie door professioneel auto tuning bedrijf met veel ervaring met dergelijke producten. De CLA118 diffuser was duidelijk ander materiaal dan gewenst en heb het verschil helaas met eigen ogen mogen zien. Ook erg was dat bleek dat de onderlijst van de diffuser gewoon af fabriek vervormd bleek. Te lang naast de oven laten staan?

Nog erger dan dit alles vond ik de wijze waarop de eigenaar van dit bedrijf zich na aangeven van de constateringen schuil hield achter zijn eigen geloof van kwaliteit en dat het nooit eerder gebeurde met zijn spullen dat het slecht was. Sterker nog, het lag aan de inbouwers...ja schuif het maar af. De foto's spraken boekdelen. Het werd een hele lelijke discussie waarbij ik mijn recht heb gebruikt via de Paypall een claim in te dienen. Logisch je hebt immers een zeker termijn voor aankoopbescherming etc. Maar meneer werd nu helemaal boos en vond het allemaal maar advocaten taal. Ik denk dat zijn Belgisch vocabulaire zelf niet zo bijster groot meer was nadien want de mailconversatie was tamelijk vingerwijzend tot het moment hij eieren voor zijn geld koos.

Het liefste was ik vanuit NL nog even langs gereden en de bumper aan zijn eigen reet gemonteerd om hem daarmee de straat op te trappen. Maar dat is ook weer zo wat... Een meer rechtdoenende oplossing paste beter. Geld terug via Paypall, maar helaas de 250 euro kosten voor montage was ik wel gewoon kwijt en dat was helemaal eigen pech volgens meneer (die zelf aanraadde op de site montage door professionele inbouwers te laten verrichten) speltip1: Koop hier nooit zonder aankoopbescherming. Er zullen vast goede producten bij zijn, maar de CLA bumper was dus een presale. Hoe kon de eigenaar er zoals hij deed dan voor in staan zonder het eerst zelf te hebben gezien, getest en beoordeeld? De beste kwaliteit pretenderen ze te verkopen...ja...my ass.

Nooit meer dit bedrijf voor mij.

17 décembre 2021
Logo de tuningonline.eu

Réponse de tuningonline.eu

Beste

Een goeie basis om een bedrijf te beoordelen op onder meer eerlijkheid is door zelf eerlijk te blijven.
Buiten de aankoop van een diffuser bij ons, bent u totaal niet op de hoogte van onze zaken of hoe dingen verder bij ons in zijn werk gaan. Doe dan ook niet alsof u jaren bij ons heeft gewerkt.
Er was inderdaad een onderdeel dat vervormd was aangekomen.
Geen idee waarom u opnieuw zo zeker denkt te weten wat de oorzaak is, maar nee, dit was gewoon transportschade.
Dat onderdeel zouden we perfect kunnen vervangen hebben als u dat voordien gemeld had.

We zijn intussen 4 maanden verder, de voorraad van dit product is al 2 maal opnieuw aangevuld.
Er zijn producten genoeg om te verkopen, ik zie geen reden waarom we dit product nog zouden verkopen mocht het ons veel problemen opleveren.
De onvermijdelijke uitzondering weegt niet op tegenover het totaal aan tevreden klanten.
Montage van dit soort producten vraagt precisie en vakmanschap, laksheid maakt het enkel moeilijker dan meteen te werken zoals het hoort.

Misschien kunnen we als ‘spelregels’ gewoon de wettelijke verkoopsvoorwaarden er bij nemen.
Ik raad steeds aan die te combineren met enkele handige tips die u veel tijd sparen en overigens ook eindeloze discussies al deze vermijden.
1. Controleer uw bestelling meteen als die geleverd is, meld schade of fouten meteen
2. Zorg dat u binnen de wettelijke retourperiode volledige zekerheid heeft of u het product al dan niet wenst te houden. Indien u wenst te retourneren, geen probleem, graag op tijd terugsturen met respect en zonder schade.
3. Eens een product is aangepast, veranderd, beschadigd of gebruikt, is er geen weg terug. Op deze manier gaat u ermee akkoord het product te houden.

Als u deze tips nauwkeurig en eerlijk opvolgt kan er niets fout gaan.
In het slechtste scenario stuur u uw product terug en storten we u het totaalbedrag terug.
Hierbij gaan enkel wat transportkosten verloren, de retourkosten betaalt u, de verzendkosten naar de klant nemen wij voor onze rekening.

Over de vakmannen die deze diffuser monteerden volgens de klant alleen maar lof!
Mijn definitie van een vakman is niet enkel een goeie monteur.
Eerst en vooral moet de monteur er zelf in geloven dat het gemonteerd zal raken.
Wie bij de eerste moeilijkheid opgeeft raakt echter nergens.
Het gaat hier om exterieuronderdelen die op zich weinig ‘verborgen’ gebreken kunnen hebben.
Na het controleren van de onderdelen en de stappen in gedachten te overlopen, beslist deze persoon om de opdracht aan te nemen of niet.
Voor iemand die ‘nee’ zegt heb ik veel meer respect dan voor iemand die ‘ja’ zonder denken.
Vaak krijgen we de vraag of een diffuser kan gemonteerd worden zonder de bumper af te nemen.
Dat kan, maar ik kan niet garanderen dat dit de vlotste manier is.
Dat is heel waarschijnlijk ook wat hier is fout gelopen.
Dit veronderstel ik, omdat ik anders totaal niet snap waarmee het bedrijf bezig was.
Ik kreeg foto’s toegestuurd waarop een wagen op een brug te zien is, bijna alles was al gemonteerd, zo goed als compleet.
De diffuser zat op de bumper, de bumper op de auto. Alle toebehoren zaten er al op, op het sleepoogkapje na.
Toch zat de diffuser nog niet eens deftig in de bumper geklikt.
Het vastklikken moet erg precies gedaan worden door op de juiste plaats de delen samen te klikken.
Dit moet wat stroef gaan, want speling mag hier uiteraard niet op zitten.

De oplossing om dit vlot te doen is erg simpel, haal de bumper af, dan zie je ten minste wat je doet en is alles beter bereikbaar.
Als de basis al niet goed zit, is er geen enkele reden om deze stap over te slaan en verder te doen alsof dit niet belangrijk is.
Als je akkoord gaat om iets te monteren, dan stelt je als vakman alles in het werk om dit tot een goed einde te brengen, verantwoordelijkheid heet dat.

Het bedrijf was volgens de klant specialist in dergelijke montages.
Ondanks al deze ervaring konden ze pas helemaal op het einde concluderen dat de diffuser niet vanzelf in de bumper zou klikken.

Deze teleurstelling volstond om het helemaal op te geven en de klant als echte vakmannen met veel irrelevante redenen wijs te maken waarom het hen niet gelukt was…
De diffuser kan perfect in de bumper geklikt worden. Als dit toch als reden gebruikt wordt, dan zouden ze na de poging deze vast te klikken meteen moeten stoppen. Haast volledig afwerken en aanrekenen zoals ze hier deden is compleet onlogisch.

MVG Olivier

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus