Samen met een groep van 14 personen…
Samen met een groep van 14 personen verbleven wij onlangs enkele dagen in deze villa. Hoewel we tijdens het verblijf een leuke tijd hebben gehad, eindigde onze vakantie helaas met een bittere nasmaak door de manier waarop met de borg is omgegaan.
Bij het uitchecken kregen we te horen dat een aanzienlijk deel van onze borg niet zou worden teruggegeven. De onderbouwing hiervoor bestond uit een aantal handgeschreven prijsberekeningen die nogal willekeurig overkwamen. Zo kregen we bijvoorbeeld extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van handdoeken die al in de villa aanwezig waren, onder het mom dat we ‘meer dan voldoende’ handdoeken hadden ontvangen. Duidelijke richtlijnen hierover ontbraken echter compleet.
Daarnaast moesten we bijbetalen voor stroomverbruik, met de uitleg dat ons verbruik hoger was dan dat van eerdere gasten. Er werd zelfs gesuggereerd dat dit kwam doordat we zouden zijn gekomen om te feesten, wat een onterechte aanname is. We waren op vakantie, ja, maar hebben ons keurig gedragen. Onze activiteiten bestonden uit rustige, gezellige momenten samen.
Wat echt verbazingwekkend was, is dat we een boete van 500 euro kregen vanwege het aantreffen van een slinger en een paar verkleedaccessoires in de vuilniszakken. Deze spullen hadden we gebruikt voor een pubquiz onder vrienden — niets wilds of luidruchtigs. Daarnaast werd er geld ingehouden vanwege tandpastavlekken op de spiegel, een kapotte vliegenmepper van nog geen euro, en zelfs een luchtverfrisser, omdat het naar verluidt niet fris zou ruiken.
Ook werden we belast met 240 euro aan ‘extra schoonmaakkosten’, hoewel er stond dat eindschoonmaak inbegrepen was. Blijkbaar werd verwacht dat we het hele huis zelf grondig schoonmaakten, anders zouden zulke bedragen dus alsnog van de borg worden gehaald.
In totaal zijn we meer dan 1000 euro aan borg kwijtgeraakt. Dit bedrag lijkt niet in verhouding te staan tot wat er daadwerkelijk is voorgevallen, en eerlijk gezegd voelt het alsof er winst wordt gemaakt op deze manier van afrekenen.
Los hiervan hebben we samen een gezellige week gehad. Maar hoe leuk het verblijf verder ook was, de manier waarop het is afgesloten heeft toch een flinke domper gezet op onze ervaring. Wat ons betreft dan ook geen herhaling.