Attempted to open small business checking account. Headache from the start. Third party ID verification crashed and locked me out so I had to deal with calling them next business day. Finally got an i... Voir plus

For the first time ever I tried to use the AMEX insurance, after a long struggle I finally managed to get less than 10% of the item value that I lost. Probably the worst insurance ever (Europe Assis... Voir plus

Amex ist eine Kreditkarte wo man Kein Karteninhaber ist sondern eine Mitgliedschaft. Da gibt's nicht viel zu sagen. Ich habe die Goldcard und die Platinum Card. Beide aus Metal. Selber Mitgli... Voir plus

Amex Eurobonus Prremium´s reseförsäkring får närmast betecknas som lurendrejeri. Åtta veckor efter skadeanmälan får jag avslag med motiveringen att jag inte skickat in resehandlingar som styrker flyg... Voir plus

1. Service de transfert d'argent
  2. Bureau de change
  3. Conseiller financier
  4. Institution financière

Informations provenant de diverses sources externes

The American Express Company, also known as Amex, is an American multinational financial services corporation headquartered in Three World Financial Center in New York City.

1,6

Mauvais

TrustScore 1.5 sur 5

71 avis

Aucune trace de demande d’avis

1,6

Tous les avis

29 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Falsk markandsföring

På flera platser på hemsidan står det att extrakortet har priority pass access. Men när man ansökt om kortet så säger de nu att de tagit bort denna förmån, trotts att de alltid fortfarande marknadsför den. Fördelen va vital för oss för att skaffa kortet. Har skickat in en klagomål, kommer anmäla till ARN om de inte ändrar sig.

26 février 2025

Krångligt

Mycket ineffektivt och bökigt
Går inte att komma åt fakturor på enkelt sätt
Kundtjänst i utlandet

4 novembre 2024

Undvik American Express - saknar kundförståelse

Det är trist när bra företag blir dåliga företag. För ett antal år sedan hade jag ett SAS-AmEx kort och allt fungerade bra. Efter några års uppehåll beslutade jag mig för att skaffa detta kort igen.
Den 9 september ansökte jag om kortet, den 10 september startade AmEx en kampanj med förmånliga villkor. Jag trodde i min enfald att dom lätt kunde fixa att ändra min ansökningsdag EN dag - men det gick inte. Jag frågade då om jag kunde ändra min ansökan till ett "dyrare" kort för att dra nytta av kampanjen för det kortet - men det gick inte.
Snacka om att sakna flexibilitet och kundförståelse.
Jag har också märkt att på vissa ställen där man tidigare kunde använda AmEx så går inte detta längre.
Dessutom är AmEx inte anslutet till Kivras kvittotjänst - skrattretande gammalmodigt.
Jag har nu, efter mindre än en månad, beslutat att avsluta mitt samröre med AmEx.

3 octobre 2024

TI LASCIANO SCOPERTI ALL'IMPROVVISO

Qui di seguito la mia avventura :

- Cambio il cc lavoro e comunico loro correttamente l'iban del nuovo.

Purtroppo per un'errore tecnico di sistema il mio iban non viene agganciato.
Seguendo loro indicazioni provvedo immediatamente con bonifico bancario a regolarizzare le posizioni aperte ampiamente prima dell scadenza in maniera tale da prevenire in nprimis qualsiasi crif in secundis da poter agevolmente riattivare la mia carta .

Finalmente riescono ad allineare l'iban .

PECCATO CHE: LASCIANO ATTIVO UN PLAFOUND A 650 € MENSILI CHE A LORO DETTA RIMANE ATTIVO PER SEI MESI SENZA POSSIBILITA DI SBLOCCO.

Chiamare in assistenza è stato inutile . In pratica per un loro errore la carta mi è stata autolimitata .

Questo è quanto . Inutile starvi a dire di come non sia già piu loro cliente .

18 mars 2024
Avis spontané

Kom räkning(årsavgift) på kort jag ej…

Kom räkning(årsavgift) på kort jag ej använt eller godkänt villkoren på. Finns ingen mail kontakt och går ej att chatta i appen pga att man ej godkänt villkoren. Räkningen kom med snigelpost, nu måste man bestrida via snigelpost när jag kommer tillbaka från utlandsresan. SUCK säger jag. Noll kommunikation från dom utöver räkningen.

9 novembre 2023

SAS Amex Elite's reseförsäkring

Jag har SAS Amex Elitekort sedan 5 år tillbaka och behövde nu för första gången utnyttja reseförsärkingens sjukdomsmoment. Tyvärr är uppleveslen att Amex via dess försärkingsgivare AXA gör allt de kan för att undvika någon som helst ersättning. Då syftar jag främst på en kafkaliknande process där jag får lägga timmar efter timmar på att ge samma information upprepade gånger via onlineformulär och epost till deras handläggare. Detta på ett case som kan anses närapå solklart, min son blev sjuk och inlagd på sjukhus under en veckas tid vilket innebar att vi blev tvungna att justera flygets utresa.

Ett exempel är att man inte bara kräver ett intyg som visar på att resan är betald med AMEX, såsom kvittot på bokningen, utan först när AXA fått detta flera gånger via både mejl och hemsidan, då kommer de på att de istället vill ha en bokgningsbekräftelse, för att sedan tycka att en skrämdump från Amex-kortsidan.

Totalt har jag nu samlat ihop och delat närmare 30 olika dokument samt ringt in till dem och mejlat flertalet gånger utan att de lyckas lösa problemet.

Jag har aldrig varit med om något liknande och överväger nu seriöst att säga upp mitt kort hos Amex, som jag för närvande betalar 400kr per månad för. Man kan tycka att på den prisnivån för ett kreditkort så bör saker fungera, men här är det tyvärr istället ett totalt haveri.

22 septembre 2023

Bra kundservice

Bra kundservice, alltid fått hjälp påengång utan väntetid. Och de har alltid löst mina problem.

Lite omständigt att betala fakturan. Dyrt om man inte betalar allt påengång.

30 juillet 2023
Avis spontané

Tre dagar sen betalning ==> 74% ränta.

Bluffbolag.
En faktura på 2185 sek betalas tre dagar för sent. Vad leder detta till? Jo:
Påminnelseavgift 60 sek
Förseningsavgift 200 sek
Ränta på förseningen 749 sek
Ränta månaden efter ("trailing interest") på förseningen på 602 sek
Total kostnad för att betalningen på 2185 sek betalas 3 dagar för sent: 1611 sek, dvs 74% av ursprungsbeloppet. När väl betalningsdatumet är överskridet går det inte att göra något för att hindra räntekostnaderna, hur mycket man än betalar in.
Till saken hör att sista betalningsdag för Amex fakturor är 27 i varje månad - det är alltså upplagt för att man ska luras.
Dessutom är deras site och app helt usel, går inte att tydligt se sina transaktioner och kostnader utan måste gå in i PDF-fakturor, kundtjänsten svarar extremt långsamt (måste chatta via appen), etc... det är bara en så genomusel upplevelse från början till slut.

24 février 2023

SCAM

SCAM! Ljuger om att det är 55 dagars räntefritt vilket det absolut inte är, de sätter ränta på hela fakturan ifall man råkat betala in 1 krona för lite. Säger att man får gratis access till lounger på flygplatser vilket man absolut inte får. Det finns så många andra bra kreditkort där man får saker tillbaka, dessa snor i princip bara dina pengar.

25 janvier 2023

De söker data på 2 år gammal historik

De söker data på 2 år gammal historik. Inte nöjd med detta och de säger 6 månader. Om det nu behöver komplettera så får dem göra det direkt.

Har en kollega i samma sits som fick genom sitt då de sökt på 2 år gammal kredit.

Inte nöjd med bemötande från kundtjänst. TRÖTT

21 juin 2022

Keep away from Amex Sweden

I can safely say that I have NEVER in all my life had anything to do with such an incompetent and chaotic financial service provider as Amex Sweden. It was a true nightmare from start to finish. Getting through to the help-desk after the Amex robot saw the light of a day, was a nightmare. The employees seemed not to know what they were talking about. Trying to get back money from a cancelled airflight (Pandemic) was impossible. The money just sat in my Amex account and they refused point blank to transfer money back to my bank account. Travel insurance - they new everything the insurance would NOT cover and they new nothing about what the insurance would cover. Their card in Norway functions only at a select few shopping outlets. Their benefit scheme is actually insulting it is so bad. Their points-to-frequent flyer conversion functions for exactly 3 airlines. They keep on telling you this will improve with time. I assumed that once my Amex account was closed, they would also close my Priority Pass account automatically. They didn't. I had to spend time talking to Priority Pass myself. And after my Amex account was closed they kept on sending me bills in the post for Kr Zero! Best bit of advice I could give anyone in Scandinavia wanting to join Amex through Sweden?? Do not do it!!

17 avril 2022
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit