undvik denna platform, dom har samarbete.med placera forum som är så toxic och inga som har koll på forumet. all typ av manipulation pågår och ohälsosamt för många små sparare. ett skämt att dom tog... Voir plus

Stoploss triggas aldrig… säljorder och köporder går aldrig igenom direkt.. går man först plus och ska sälja till en specifik kurs så går inte säljordern igenom och man har gått minus. stopploss är sto... Voir plus

Varit kund under många år och noterat hur stabiliteten på webbsidan och appen bara blir sämre. Nu ska Avanza dela ut 50% mer till ägarna medan vi kunder ska nöja oss med en undermålig produkt som for... Voir plus

1. Argent & assurance

Informations provenant de diverses sources externes

Hög säkerhet, låga priser och hundratusentals nöjda kunder gör oss till ett självklart val för sparande i aktier, fonder och pension. Välkommen till Avanza!

2,0

Bas

TrustScore 2 sur 5

327 avis

N'a pas répondu aux avis négatifs

Nöjd

Nöjd med Avanza som bank för investeringar. Smidigt och bra system. Överväger inte att byta.

2 octobre 2025

Nöjd med Avanza

Har alltid varit nöjd med Avanza, både för mitt ISK och fondkonto. Appen är lite buggig ibland men annars är allt topp.

26 septembre 2025
Avis spontané

Dags att se över användbarheten

Jag hoppas att bolaget försöker arbeta med användbarheten, tar onödigt lång tid att göra förändringar i sitt innehav. Känns som ett lätt beslut att prova någon annan aktör för sämre kan det knappast bli

4 septembre 2025

Utnyttja sorg för pengar

Min dotter haft konto hos Avanza. Hon dog i somras o vid kontakt med Avanza för att ordna med dödsbo har Avanzas fokus legat på att få mig som kund. Förstår att ungdomarna i telefon följer manus, men något av det värsta jag upplevt.

21 août 2025

Strul och oseriösa

Oseriös mäklare och samarbetspartners. Missade ett viktigt köptillfälle som kostat mig mycket pengar då deras funktion för direktinsättning inte fungerade, enligt Avanza själva. Fått en rad ursäkter men ingen har tagit ansvar för det inträffade. Handläggare smålog under samtalet och tog inte ärendet seriöst.

5 août 2025

Avanza vs Savr

Jag har testat Savr drygt ett halvår nu och det var katastrof, speciellt som de har buggar som gör att saldot på kontot inte stämmer + att man ibland får vänta flera dagar på att pengar ska bli tillgängliga för nytt köp efter en försäljning, det är riktigt dåligt. Hos Avansa har jag varit kund i flera år och tycker att deras app är kanon. De har bra översikter enkelt att lägga order och man har bra koll på nyemissioner m.m. Det enda jag tycker är dåligt är att man måste välja Courtageklass, det borde Avanza fixa med automatik beroende på hur stor ordern är. Allt annat är klockrent.

8 août 2025
Avis spontané

Jag har försökt att flytta mitt IPS…

Jag har försökt att flytta mitt IPS sparande (privat pensions sparandet) från Avanza i snart en månad nu men Avanza har inte hanterat flytten med flit och jag väntar fortfarandet på att mina pengar ska flyttas.
För er som vill spara tjänstepension hos Avanza , ni borde avstå att öppna tjänstepension konto hos denna bank.
Avanza är den sämsta bank som jag haft att göra med.

5 août 2025

Skönt att avsluta

Det var skönt att äntligen kunna avsluta, det har varit krångligt att göra det pga att två bolag hade gott i konkurs så mina värdepapper var värdelösa och där blev det krångligt

30 juin 2025

Systemfel

Bra för övrigt men så mycket systemfel som är återkommande, börjar bli väldigt irriterande

30 juillet 2025

Dyrt, dåligt och tidsslöseri

Fungerar väldigt dåligt.

Dubbelt så dyra avgifter som min bank.

Deras skitapp är svårtydd. Jag har vid tre olika tillfällen råkat göra fel utan att förstå hur och sålt och köpt aktier till kurser som inte varit min mening. Prata med andra som haft samma upplevelse.

När man försöker komma åt sina pengar som jag haft på deras sparkonto så går det inte att komma åt pengarna och möjligheten till bra investering försvann vid två tillfällen.

Skitdålig kundtjänst som varken förstår eller vill hjälpa.

Tyckte min bank var dålig men det är ju rena drömmen mot det här skräpet

23 juillet 2025
Avis spontané

Skulle lägga till en tilläggstjänst som…

Skulle lägga till en tilläggstjänst som heter Simply Wall street. Man fick klicka i ett par rutor hos Avanza och sen var det upp till en själv att gå till hemsidan simplywall.st för att fixa resten. Där hittar jag inget sätt att registrera mig som betalande via Avanza till Simply Wall st. Vänder mig till Avanza kundsupport som säger att "vi har ingen möjlighet att hjälpa till med detta, det är en sak mellan dig och Simply Wall st. Ett kritiskt perspektiv på Avanzas integrering med Simply Wall St.
Din upplevelse av att försöka aktivera Simply Wall Street via Avanza belyser tyvärr en brist i hur Avanza hanterar integrationer med externa tjänster. Att som kund bli hänvisad till att själv slutföra registreringen på en tredjeparts webbplats, utan tydliga instruktioner eller en smidig övergång, skapar en onödigt krånglig process.

Problemet förstärks av Avanzas kundsupport. Deras svar att "vi har ingen möjlighet att hjälpa till med detta, det är en sak mellan dig och Simply Wall St" är minst sagt otillfredsställande. När Avanza marknadsför och erbjuder en tilläggstjänst som Simply Wall St via sin plattform, tar de också på sig ett ansvar att säkerställa att aktiveringsprocessen är fungerande och att kunden får adekvat support om problem uppstår. Att helt frånsäga sig ansvaret och hänvisa kunden till en extern part, trots att tjänsten initierades via Avanza, är inte bara dålig kundservice utan också ett tecken på att integrationen inte är tillräckligt genomtänkt ur ett användarperspektiv.

Denna typ av upplevelse kan underminera förtroendet för Avanza som en helhetsleverantör av finansiella tjänster. Kunder förväntar sig en smidig och integrerad upplevelse när de använder en plattform som Avanza, särskilt när det gäller tilläggstjänster som erbjuds direkt via dem. Att behöva navigera en "här slutar vårt ansvar"-attityd när en funktion inte fungerar som den ska är frustrerande och kan leda till att man som kund ifrågasätter värdet av att använda Avanza för den typen av tjänster.

Det vore önskvärt att Avanza:

Säkerställer en sömlös aktivering: Om en tjänst erbjuds via Avanza, bör aktiveringen kunna ske helt inom Avanzas miljö eller åtminstone med mycket tydliga, steg-för-steg-instruktioner som garanterar en problemfri övergång till den externa tjänsten.

Tar ansvar för sina integrationer: Om Avanza väljer att integrera med en extern tjänst, bör de också ta ett aktivt ansvar för att den integrationen fungerar som utlovat och kunna erbjuda support om problem uppstår. Att helt delegera ansvaret till den externa parten är inte acceptabelt.

Förbättrar kundsupportens kompetens: Kundsupporten bör vara informerad om de integrerade tjänsterna och kunna erbjuda relevant hjälp, eller åtminstone en tydlig vägledning, istället för att bara hänvisa bort problemet.

Din erfarenhet belyser en viktig aspekt av användarvänlighet och kundansvar som Avanza bör adressera för att bibehålla sitt starka varumärke och kundförtroende.

7 juillet 2025
Avis spontané

Obehaglig bank vara kund i där dina…

Obehaglig bank vara kund i där dina pengar uträknande försvinner. 9 april 2025 under tull tumult när börserna rasade, fick jag som många andra meddelande att uppstådd över belåning på min handelskredit måste regleras. Bara 13 minuter efter meddelandet som jag inte hunnit se tvångsförsäljs min SAAB depås aktier av Avanza som man tog 800:- i avgift för. Samma dag efter integritets kränkningen, meddelas att min kredit depå även blivit uppsagd. Kunde man inte sagt upp krediten utan tvångsförsälja min depå först för att tjäna 800:-. I bankens avtal står att tvångsförsäljning av pant skall ske med "omsorg". Här fanns ingen omsorg man förbundit sig efterleva när man inte tillät mig få tid reglera den tillfälliga över belåningen. En anställd vid namn Joakim ringer samma dag fräckt upp mig hem privat för att meddela att mina reaktioner på hanterandet inte kommer beaktas, han är asocial och otrevlig med obalanserat tonläge nästan hotfull. Jag kunde knapp förstå detta samtal var verklighet. Att detta skall förställa en bank är så långt ifrån en normalt agerande bank man kan komma. På Nordnet som ger ett helt annat positivt bemötande till sina kunder uppstår aldrig problem. Man har helt annan professionell attityd, dina pengar är trygga. Du är respekterad som kund. Rekommenderar Nordnet 100% bättre

9 avril 2025
Avis spontané

Saknar grundläggande funktion – Avanza tvingar kunder leka IT-support"

Avanza erbjuder ingen lösning för avnoterade eller konkursade aktier. Trots upprepade förfrågningar föreslår kundservice bara orealistiska alternativ som:
"Flytta till ett nytt ISK" (krångligt och onödigt).
"Hitta en privat köpare" (omöjligt för konkursade bolag).*

Detta är oacceptabelt för en modern plattform. Andra banker hanterar sådana fall smidigt – varför inte Avanza? Tills funktionen finns, rekommenderar jag att undvika Avanza om du handlar småbolag eller utländska aktier – risken att fastna med ostoppbart skräp är hög.
En frustrerad kund,

13 mai 2025