Hold jer langt væk!
Min kone og jeg entrerede med Byens Arkitekter og en entreprenør som tegnestuen foreslog for ca. 3 år siden, og det har været en lang, opslidende proces, som i første omgang var tidsat til 3 måneder!
Kenneth Berger er ganske vist sød og venlig men ……
Problemerne opstod allerede i starten af byggeprocessen, da Kenneth Berger slet ikke førte de tilsyn, som vi havde betalt mere end 50.000 kr for - der var del af et samlet honorar inkl mons på 172.500 kr.
Første graverende fejl opstod, da vores 13 meter lange terrassemur blev opbygget i “løse” levablokke i stedet for beton-fundablokke
Det ønskede glasværn kræver beton-fundablokke, så hele muren måtte rives ned og opbygges påny.
Hvis “arkitekten” havde ført tilsyn havde vi undgået dette.
Andet store problem kom da det yderste pudslag på murene viste sig at være alt for tyndt, hvilket betød at alle husets mure skulle pudses yderligere op. Det blev først opdaget, da arbejdet var færdigt.
Hvis “arkitekten” havde ført sit tilsyn, havde vi undgået dette.
Tredje fejl var underdimensionerede loftsspær i vores nye garage. Fejlen blev først opdaget, da arbejdet var færdigt.
Entreprenøren måtte derfor nedtage loftet og forstærke det med ekstra limtræsspær.
Hvis “arkitekten” havde udført sit tilsyn, havde vi undgået dette.
Det frygtelige er, at hvis min broder (pensioneret arkitekt) ikke havde opdaget fejlene, var vi som lægmænd aldrig blevet opmærksomme på dem, og vi kunne have set frem til alvorlige skader, når disse ville viser sig senere - uden at kunne få hverken arkitekt eller entreprenør til at udbedre.
Vores projekt er aldrig blevet færdiggjort og på trods af flere henvendelser til Byens Arkitekter om kompensation for det arkitektarbejde de ikke har udført, har de nu åbenbart valgt fuldstændig radiotavshed.
Vi har derfor nu besluttet os til at anlægge sag mod tegnestuen Byens Arkitekter. Vores krav vil gå på, at vi kræver tilbagebetaling af den del af arkitektens honorar som repræsenterer det tilsyn, som overhovedet ikke er udført.
15 octobre 2024
Avis spontané