reacties van school op reviews
aan de reacties van de school op de reviews is al weer te zien hoe ontzettend onprofessioneel deze school is 👍👍👍👍
Het Christelijk Lyceum Veenendaal bereidt leerlingen voor op hun leven als betekenisvol lid van de samenleving. We begeleiden onze leerlingen vanuit een christelijke levensvisie bij het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkeling. Dit doen we door Samen Leren Ontdekken.
Kerkewijk 149, 3904 JC, Veenendaal, Pays-Bas
A répondu à 40 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai d'une semaine
Ik zit zelf op het Christelijk Lyceum Veenendaal en dit is echt absurd hoe alles gaat. Ze denken blijkbaar dat je een betere school wordt door leerlingen constant te straffen en te controleren, maar het werkt juist averechts. Over de jaren is alles alleen maar strenger en minder menselijk geworden. Regels zijn er niet om je te helpen, maar alleen om controle te hebben en te laten lijken dat alle slechte dingen door leerlingen zelf komen.
Voor bijna alles krijg je nablijven(wat zij dan kantelpunt noemen) en of loslokaal : te laat komen, huiswerk vergeten, boek niet bij je, laptop niet opgeladen of geen pen. Vaak moet dan terugkomen om een uur lang zinloze zinnen te schrijven, zoals “ik ga dit niet meer doen”, ongeacht wanneer je uit bent, meestal in het laatste uur van de dag. En als je te laat bent moet je je de volgende keer om 7:45 melden. Het doet helemaal niks voor je leren, het is gewoon frustrerend.
Het telefoonbeleid is belachelijk en wordt zonder enig gezond verstand gehandhaafd, Als ze je telefoon zien, ook in een tussenuur of pauze, krijg je direct een uur nablijven(ze staan allemaal als een stelletje gieren te kijken of ze ergens een telefoon spotten) Zelfs kort je agenda checken op het schoolplein mag niet.
De school is ook slecht georganiseerd. Voor 2000 leerlingen zijn er maar drie bordjes voor je rooster checken (3 verschillende gebouwen) , waardoor iedereen in de war is. Ze hebben ook een verplicht zelfwerkuur systeem, waarbij je een aantal uur per week moet inschrijven en dan dat je huiswerk gaat maken. Maar bijna niemand doet dat echt, dus het is vooral voor de show en helpt niks.
Er zijn een paar docenten en conciërges die aardig en redelijk zijn, maar veel leraren lijken het niks uit te maken wat je leert. Sommige lijken er alleen voor hun salaris te zitten. Lessen zijn slechter geworden: bijna geen interactie, alleen theorie en gepraat dat niemand onthoudt, gevolgd door nog meer huiswerk. Sommige docenten en zelfs de afdelingsleider van de brugklas maken vage opmerkingen die ongemakkelijk of discriminerend zijn. Ze overdrijven ook vaak.
Als je een onvoldoende hebt, wordt er automatisch een extra les ingepland, zonder overleg of uitleg. De school is slecht beoordeeld en de Onderwijsinspectie was ook niet tevreden. Daarbovenop zijn de financiën niet op orde. Ouders worden zogenaamd “vrijwillig” gevraagd om bij te dragen voor schoolreisjes, maar in praktijk krijgen kinderen het reisje waarschijnlijk niet als je niet betaalt.
Alles bij elkaar voelt het alsof de school denkt dat streng zijn je beter maakt, maar het maakt leerlingen alleen maar gefrustreerd, gestrest en demotiverend. Het is geen onderwijs meer, het is een regel en straforganisatie. Alles draait om controle, regels en straffen, zonder oog voor motivatie, menselijkheid of echt leren. Ik overdrijf oprecht niet met 1 ster en raad elke ouder aan om goed na te denken over zijn kind hierheen te sturen.
Wat een leuke school!
Ik heb 4 botten van mijn vingers gebroken, omdat ik helemaal niks snap van wiskunde B!
daarnaast heb ik mijn ouders vermoord om een 5,5 te krijgen voor scheikunde!
Ik lig nu in het ziekenhuis en ik de gevangenis door deze prachtige school, Dankjewel CLV!
Ik raad deze school echt aan voor mensen die geragd willen worden en geslagen willen worden door hun vader
Sinds het brandincident van 5 jaar terug moest ik de kelder in. Ik heb deze laptop weten te bemachtigen van een leerling die recent is heen gegaan. De kelder heeft geen roomservice, geen goede isolatie en het is niet all inclusive. In mijn tijd hadden kelder tenminste nog fijn liggende martelstoelen. Ik werkte hier voor vele jaren als docent met geforceerd plezier, maar ik overleef een brand en ineens zit ik hier mijn niet bestaande pensioen uit. Leeft mijn vrouw Gerda nog? Heb ik kleinkinderen? Is mijn drugsdealder opgepakt? Ik zal het nooit weten. Ik heb al 5 jaar geen gras aangeraakt.
Huib van der Hogeboom vanuit de kelder

Réponse de Christelijk Lyceum Veenendaal
zeer teleur gesteld dat alle brandalarmen oefeningen waren en niet echt want nu moet ik hier elke dag heen om 7:45

Réponse de Christelijk Lyceum Veenendaal
Hardest escaperoom i have ever played, keep on failing.

Réponse de Christelijk Lyceum Veenendaal
1. School is administratief een puinhoop. Docenten hebben vrijwel alle controle en er is nauwelijks sprake van een centrale administratie die docenten en hun werk regelmatig controleert. Docenten kijken dezelfde antwoord op dezelfde vraag van een toets afhankelijk van wat zij persoonlijk vinden van een student. Je kan dus precies hetzelfde antwoord hebben als een vriend en hij krijgt alle punten ervoor terwijl jij geen enkele punten ontvangt. Docenten hebben deze macht die ze misbruiken en wat er nog over is van een "centrale" administratie weigert om zulke problemen te voorkomen, zelfs wanneer leerlingen duidelijk klachten indienen.
2. Hoe ze lessen geven is ook weer een puinhoop. Docenten zitten voorin de klas de hele uur te babbelen over alles en nog wat waarvan alleen maar 20-30% van hun uitleg echt relevant is voor het maken van de huiswerk en toetsen. Ook geven ze telkens relatief makkelijk huiswerk op dat prima te snappen is en je makkelijk de theorie bij aan kan passen, maar op de toets krijg je ineens geavanceerde Harvard-niveau vragen (en de "centrale" administratie boeit dit soort dingen ook weer niet). En wanneer je wel een vraag hebt komen ze met een erg sterke koffieadem aanlopen en gaan ze nog een 10 minuten over alles en nog wat babbelen. Onzin allemaal.
Disclaimer: er zijn wel echt hele goeie en relaxte docenten tussenin die prima hun baan kunnen uitvoeren. Maar helaas zijn ze in de flinke minderheid.
3. Met het invoeren van de urenrooster en flexlessen is het ook weer flink fout gegaan, vooral door de desorganisatie van wat er over is van een "centrale" administratie. Van alle medewerkers die de orde op de leerplein handhaven zijn is er in totaal maar liefst 1 die zijn taak op niveau kan uitvoeren. De rest doet maar wat. Ze sturen mensen weg, zetten ze uit elkaar of spreken zomaar de verkeerde mensen aan terwijl ze compleet onschuldig waren. Onschuldige studenten worden zomaar slachtoffer van straffen die helemaal niet zomaar moeten worden uitgedeeld. En hiervoor aanklacht indienen helpt ook niet, de administratie negeert zulk soort klachten.
4. Er staat nergens in de regelement over hoe laat een docent kan zijn. Sommige docenten zijn 30 minuten te laat en nog gaat de les door. De mensen die dan al na 25 minuten weg zijn gelopen worden absent gemeld terwijl het compleet tot hun recht moet zijn om weg te gaan. Door de verschrikkelijke regulatie van de "centrale" administratie komen deze docenten onderuit zonder enkele problemen of verbeteringen in de toekomst.
5. Communicatie op deze school is ook echt een puinhoop. Komt ook weer doordat de centrale administratie geen bagger doet, terwijl ze in de tussentijd nepleerlingen wel oké vinden en denken dat het toegestaan moet zijn. Prioriteiten worden hier niet goed bij gezet ten koste van de communicatie met zijn studenten.
Disclaimer (2): ga ook niet naar het Rembrandt of zoiets. Alle middelbare scholen in Veenendaal zijn bagger. Het CLV is ietsjes minder slecht dan alle andere middelbare scholen die VMBO-TL/HAVO/VWO aanbieden en in Veenendaal zitten. Maar dat maakt het zeker geen goede school. Ze zijn gewoon allemaal verschrikkelijk. Kies gewoon een middelbare in een andere stad, veel beter dan wat dit is.

Réponse de Christelijk Lyceum Veenendaal
Totaal geen fijne school, bruggers moeten in de pauzes altijd buiten zijn maar tijdens tussenuren altijd binnen. Heel onduidelijk, docenten zijn altijd ziek, sommige heb ik in al geen 6 weken meer gezien. Vaak ook heel onduidelijk over uitval en magister wordt niet altijd bijgewerkt. Geen school om aan te raden.

Réponse de Christelijk Lyceum Veenendaal
En savoir plus sur les différents types d'avis.