Er zijn voldoende projecten die in aanmerking komen om in te investeren. Het aantal projecten die niet aan de verplichtingen kan voldoen zijn relatief laag. Er is wel een grote onvrede bij mij persoon... Voir plus
Lisez les avis des autres
L'entreprise a répondu
Mooie spreiding van projecten. Kleinere projecten, die aantrekkelijk zijn, zijn relatief snel vol. Communicatie kan beter als een project niet volgens planning loopt. Ik hoor liever iedere wee... Voir plus
À propos de l'entreprise
Écrit par l'entreprise
Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.
Collin Crowdfund
Écrit par l'entreprise
- Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!
- Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.
Coordonnées de contact
Schijfstraat 6E, 5061 KB, Oisterwijk, Pays-Bas
- 085 401 6546
- info@collincrowdfund.nl
- collincrowdfund.nl
Demande des avis aux clients
A répondu à 85 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai de 2 semaines
Professioneel platform, maar risico-analyse en transparantie schieten tekort
Mijn ervaring laat zien dat de kwaliteit van risico-analyse en transparantie tekort schiet. De pitches ogen professioneel, maar bij meerdere financieringen blijkt dat essentiële risico-informatie ontbreekt of te positief wordt gepresenteerd. Risicokwalificaties blijken regelmatig gebaseerd op aannames, rekenbladen of toekomstige waardes in plaats van harde, verifieerbare zekerheden. Bewust wordt een vertekend beeld geschetst van de werkelijke risico's door complexe financieringsstructuren en materiële risico's onvoldoende te benoemen.
Tot slot, de wijze waarop risico visueel wordt weergegeven (de risicowaardemeters) zijn niet neutraal. De huidige groene kleurcodering suggereert visueel een lager risico dan de onderliggende classificaties feitelijk aangeven. Ook hier word je als investeerder bewust op het verkeerde been gezet. In de praktijk wordt groen immers sterk geassocieerd met veiligheid en beperkte risico’s, terwijl classificaties als “gemiddeld risico”, “verhoogd risico” en “aanzienlijk risico” juist vragen om een duidelijke en onderscheidende visuele (kleur)weergave.
te hoog percentage betalings- en aflossings achterstanden
gezien op dit moment zo'n 25% van mijn projecten een betalings- of aflossings achterstand hebben vind ik de gemiddelde rente na aftrek van 1,25% kosten van rond 6% veel te laag.
Due Dilligence moet beter, ook is er bij vastgoedprojecten vaak een zekerheid van 1e Hypotheek.
Goede informatie mbt werkwijze Collin
Goede informatie mbt werkwijze Collin
Alert via email.
Wel ervaring dat project dan vaak al volgeschreven is

Réponse de Collin Crowdfund
Toch veel posten die in de problemen…
Toch veel posten die in de problemen komen met achterstand in betalingen.

Réponse de Collin Crowdfund
Al jaren participeer ik in MKB leningen…
Al jaren participeer ik in MKB leningen via CollinCrowdfund. Heldere omschrijving van de leendoelstellingen van de aanvragers, goede communicatie, en duidelijke overzichten.

Réponse de Collin Crowdfund
Te duur, betere research nodig
Beter kan: minder commissie (is echt veel), betere research (teveel bedrijven halen het niet), betere voorwaarde voor vaste klanten

Réponse de Collin Crowdfund
Ik heb goede ervaringen met Collin…
Ik heb goede ervaringen met Collin Crowdfund. Alles wordt keurig netjes bijgehouden en is inzichtelijk op de app. Fijn dat er op 2 manieren getoetst wordt op risico. Als er betalingsachterstanden bij de aanvragers zijn, wordt er bovenop gezeten. Zo weet je dat er het beste resultaat uit gehaald wordt.

Gemengde gevoelens
Ik heb toch wat gemengde gevoelens bij Collin Crowdfund.
Het eerste jaar gaat alles geweldig, langzaam maar zeker komen er steeds meer betalingsproblemen.
Ik heb ruim 160 investeringen lopen.
Vooral de Duitse investeringen doen het bij mij heel slecht (ruim 5 keer vaker betalingsachterstand). Het merendeel daarvan komt binnen een jaar in de betalingsproblemen en juridische procedures lopen heel lang. Die sla ik nu per definitie over voor nieuwe investeringen. Het zijn allemaal grote investeringen en lopen veelal via dezelfde accountmanager.
Daarnaast zijn alle oorspronkelijke waarderingen van investeringen met betalingsachterstand goed of ruim voldoende, en D&B waardering ook meestal laag risico. Daar kan je dus niet teveel waarde aan ontlenen.
Andere opvallende punten van investeringen met achterstand:
- allemaal een hoger rentepercentage dan 8% (meestal boven de 9%)
- bijna 9% van de investeringen heeft nu een achterstand
- vooral investeringsjaar 2025 loopt slecht
- 21% van mijn investeringen is succesvol afgelost
De rendementen van nieuwe investeringen liggen momenteel wel een procent lager dan 1 a 2 jaar geleden. Heel lang moest je er heel snel bij zijn, tegenwoordig duurt het een tijdje voordat nieuwe investeringen zijn volgeschreven.
Eerste 2 jaar netto rendementen van ruim 8%, inmiddels wordt deze steeds lager (ruim onder de 7% na aftrek van voorzieningen). Nog geen werkelijke afwaarderingen gezien.

Fijn platform
Fijn platform, werkt goed met update in app en e-mail. Ook betalingen doen en ontvangen werkt goed.

Zakelijke leningen
Collin vervult een behoefte in financiering van veel bedrijven. Vind ik persoonlijk een goede zaak. Maar de beoordeling van financiële draagkracht van afzonderlijke bedrijven kan beter in mijn beleving.
Ik heb nu een paar leningen uitstaan met de kwalificatie laag risico waarbij na een paar maanden al financiële achterstand ontstaat door achterwege blijven van de maandelijkse rente en afgesproken aflossing termijnen.

Réponse de Collin Crowdfund
Zelf investeren met eigen methode en…
Zelf investeren met eigen methode en strategie, zelf bepalen waar en hoeveel jd wil investeren. Helemaal prima

Duidelijk investeringsaanbod
Duidelijk investeringsaanbod met een goede duiding van de opbrengsten en de risico’s. Uiteindelijk heb ik een afgewogen oordeel kunnen vellen over mijn investering.

Réponse de Collin Crowdfund
Prima voor geld dat je echt niet nodig hebt
We investeren al jaren via Collin Crowdfunding, en dat gaat prima. Je moet er wel rekening mee houden dat iedere investering het risico inhoudt dat het een keer misgaat. Maar je kunt kleine bedragen beleggen, meestal minimaal 500, maar bij een deel minimaal 100 euro, en door je beleggingen te spreiden, beperk je het risico uiteraard.
Twee dingen om echt rekening mee te houden: je moet er vaak snel bij zijn om te kunnen investeren in een nieuwe kans, soms zijn nieuwe kansen binnen minuten volgeschreven. En je geld ligt echt vast, het wordt langzaam met rente afgelost, maar in de tussentijd kun je er echt niet bij.

Zaken goed op orde
Zaken goed op orde. Duidelijke communicatie over projecten en zeer net rendement

Betrouwbaar platform
Investeringsmogelijkheden worden goed gepresenteerd qua risico en zekerheden. Goede communicatie vanuit dit platform. Ik gebruik verschillende crowdfund platformen, maar Collin staat bij nummer 1

Transparant en betrouwbaar
Transparant, duidelijk, overzichtelijk, tijdige aankondiging van toekomstige investeringen, makkelijk in gebruik. Betrouwbaar.

L’expérience Trustpilot