Ik werd gebeld door iemand die zich zogezegd voordeed als iemand van onze energieleverancier Engie. Gezellig vlot praatje waar werd verteld dat de energierekening per 2027 met wel €80 in de maand ve... Voir plus
Lisez les avis des autres
Oplichters. Onder dit keer de naam Zon Zeker Plan (Voltrum BV) hebben ze mijn ouders proberen op te lichten. Telefonisch hebben ze een handtekening weten te regelen, waarbij je meteen tekent voor het... Voir plus
Ik kreeg te maken met Tom kuiper die mij misleid heeft. Hij gaf telefonisch aan dat we ik een vrijblijvend gesprek kon krijgen aan tafel. Ik moest hierdoor wel akkoord met bepaalde voorwaarden. Nogm... Voir plus
Ik werd gebeld door iemand die zich zogezegd voordeed als iemand van onze energieleverancier Eneco. Gezellig vlot praatje waar werd verteld dat de energierekening per 2027 met wel €80 in de maand verh... Voir plus
Aucune trace de demande d’avis
Trap er niet in! Scam van Duurzaamheidsconsult, Zonnepaneel Consult of Nationaal Verduurzamingsbureau - GELD TERUG
UPDATE: Herroepingsformulier dus ingevuld en gemaild, officiële opzegbrief ‘ontbinding overeenkomst tijdens bedenktijd’ erbij (voorbeeld te vinden op ACM Consuwijzer) én aangifte bij de politie gedaan. Resultaat: geld terug! 💰
Hier precies hetzelfde als bij Jan uit Ermelo. Ze bellen ivm het failliet gaan van je zonnepanelenleverancier. Klopt, is idd failliet. Ze hebben je een paar x gemaild, (nooit gehad!), maar omdat jij niet reageert, bellen ze nu als extra service die paar klanten van die failliete leverancier nog na. Zodat je niet in de problemen komt als je panelen het niet meer doen.
Ze weten alles, het merk van je panelen, van je omvormer, je hele systeem, het aantal op je dak, precieze datum wanneer ze zijn geïnstalleerd enz. Heel gehaaid. Tot 1 april doet je omvormer het nog of zoiets, je hebt geen garantie meer, geen uitlezing, de boel kan worden uitgezet, maar zij nemen het over zodat alles gegarandeerd blijft oa ook de monitoring. Zelfs iets van onderhoud werd genoemd, eens in de zoveel tijd schoonmaken van je panelen en oh ja, je moet wel even 299,- betalen, slechts eenmalig; verder geen kosten meer maar dan krijg je ook nog een coupon twv 500,-. Korting op verduurzaming, bijv laadpaal, airco, thuisbatterij whatever. Maar dat hoef je natuurlijk niet af te nemen, zeggen ze...
Meteen volgt een betaallink, helaas geen mail maar per sms. Je vinkt iets aan, kleine lettertjes niet te lezen en ze zijn heel dwingend want ze wacht aan de telefoon tot je je paraaf hebt gezet en dus betaalt via Ideal. Ook heel slim, want Ideal kun je niet via je bank terugvorderen. Vervolgens krijg je een of ander vaag contract over 'Strategisch Advies en Bemiddeling'. Daarin staat dat je 100 euro betaalt voor een virtuele schouw van een uur en 199,- voor inspectie aan huis, advies, technische mogelijkheden, data-analyse, energieovereenkomst, meterstanden bla bla. Ook de kortingsactie van 500 euro bij productafname via een geselecteerde leverancier staat erin.
Je wordt ook meteen gebeld door afdeling Planning om die afspraak te maken en goh toevallig morgen is er nog een plekje vrij. Men vraagt dan ook nog naar je inkomen, of je een partner hebt, want misschien kom je anders wel in aanmerking voor subsidie en of je bij de afspraak je jaarafrekening van energieleverancier gereed wil houden. Pardon, WtF? Helemaal niks nada over het genoemde onderhoud, de panelen, de overname ivm faillissement, het schoonmaken of de monitoringdienst die zij zullen uitvoeren, kortom foute boel!
Een grote scam en pure misleiding aan de telefoon. Direct binnen het uur weer herroepingsformulier ingevuld, 14 dagen bedenktijd bij koop op afstand tenslotte, maar ja, of dat zoden aan de dijk zet. Dat hebben ze in de kleine lettertjes wel weer zo geformuleerd dat je afstand doet van dat recht. Maar we blijven het gewoon proberen. En oh ja, mag de naam niet noemen maar achterliggende firma sinds januari 2026 pas ingeschreven bij de KvK. Zegt ook genoeg. Andere naam ipv dat Duurzaamheidsconsult is Zonnepaneel Consult of Nationaal Verduurzamingsbureau.
Wees gewaarschuwd!
Duurzaamheidsconsult
Ik ben vandaag gebeld door duurzaamheidsconsult met nummer 085-8892189 over mijn zonnepanelen. Ze zeggen te werken in opdracht van het garantiefonds in verband met het faillissement van de oorspronkelijke leverancier (klopt, bestaat niet meer). Ze hebben beschikking over de gegevens van de oorspronkelijke offerte, want het aantal en merk panelen en het bedrag dat ik ervoor heb betaald weten ze. Voor het in kaart brengen van de situatie om recht te houden op garantie komt er iemand langs. Het gaat erg snel allemaal en plotseling had ik een aanbod voor een onderzoek in mijn mailbox dat 299 kost en gelijk ondertekend moet worden vanwege de planning. Het voelde niet goed en daarom heb ik het gesprek afgekapt om eerst even te googlen. Ik kom veel meldingen over oplichting tegen… Waar rook is, is vuur.
Oplichting!!
Komt verbaal agressief over, sturen professionele offerte en vragen direct te betalen via betaallink. Informatie die ze delen komt adequaat over. Niet mee in zee gaan.
Oplichters.!!
Oplichters
Dit bedrijf belde mijn moeder.
Zette haar enorm onder druk om een online contract te tekenen voor een digitale schouw en een locatie bezoek. Beweerden voor Enexis te werken, maar hier is geen bewijs voor te vinden. De aangeboden diensten zijn lege woorden.
299,- betalen om 1.200,- te besparen.
Via KvK blijken er meerdere BVs bij dit kvk nummer te horen met allemaal dezelfde pusherige telemarketing.
De man begon te ratelen met allerlei info en gaf me geen tijd na te denken. OPLICHTERS
De man begon te ratelen met allerlei info. Prijst me de hemel in met het contract wat ik al heb en over de vragen die ik had. Als ik uberhaubt de kans kreeg die te stellen.
Ik was op mijn achterhoofd gevallen als ik NIET met hem in ze ging. Heel mijn woonplaats was al met hen in zee gegaan.
Ik kreeg een voorstel wat ik meteen moest ondertekenen voor eenmalig slechts 299 euro!! Als ik zou wachten zou me dat minimaal 1800 euro gaan kosten want de monteurs (????) waren nu in mijn woonplaats. Op mijn opmerking dat ik niets meteen ging tekenen werd de man gewoon geïrriteerd..
Hij zou meteen de aantekening 'niet geïnteresseerd' maken en zou het voor mij alleen maar moeilijker worden alsnog mee te doen...
Dat was voor mij genoeg juist helemaal NIET mee te doen.
Oplichterij en illegaal verkregen persoongegevens
Oplichterij. Maakt gebruik van op illegaal verkregen persoonsgegevens om je te contacteren.
Ik werd gebeld door Duurzaamheidsconsult
Ik werd gebeld door Duurzaamheidsconsult en zij wilden advies geven betreffende de solderingsregeling etc.
In dit gesprek werd er direct gepusht om EUR 299,00 over te maken middels een betalingsverzoek. Hier ben ik akkoord mee gegaan.
Tijdens een gesprek met een andere werknemer van hen bleek dat mijn woning (een appartement) niet in aanmerking kwam voor het advies. Daarom heb ik (binnen een kwartier) alles geannuleerd.
Ik ontving EUR 199,00 retour. Dus EUR 100,00 werd achter gehouden voor een voor analyse. Hier is in het eerste gesprek met geen woord over gerept.
Na aandringen blijven zij volharden.
Ik kan niet anders zeggen dan: oplichters
Dit tuig is onkruid van de maatschappij
Net als al die andere oplichterij van thuisbatterij tot consult! Trap er nooit in! Stelletje boeven! Hier zou de staat iets mee moeten doen.. lijkt wel onkruid wat niet weg gaat zonder te bestrijden!! Je kan natuurlijk naar geld fluiten als je hiermee in zee gaat!!
L’expérience Trustpilot