Noté 5 sur 5 étoiles

Fibby is een ontzettend leuk en fijn zwemhulpmiddel, beide kinderen (2,5 en 5) willen maar al te graag hiermee het water in! Geen plakkende/knellende bandjes strak om de armen! Na wat vervelende e... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Con entusiasmo, libertà di movimento, gioco e supporto di mamma e papà i nostri 2 bambini più grandi hanno imparato a nuotare grazie a Fibby. Ora tocca alla piccola di 2 anni e a tutti i cuginetti... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Wir sind von Schwimmflügel auf Fibby umgestiegen. Es ist super gut für die Haltung im Wasser, und die Weste ist schnelltrocknend und der Verschluss sehr kindersicher ausgeführt. Lediglich der Auft... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Wir sind sehr zufrieden damit, haben mit 2 Jahren damit angefangen und jetzt mit 3 kann unser Sohn sich alleine damit über Wasser halten. Es schränkt beim Spielen nicht ein und ist für uns als Eltern... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Magasin d'équipements sportifs d'extérieur

Écrit par l'entreprise

Fibby is a swimming aid with an app, which guides parents and children through play, to develop essential water skills.

4,6

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Écrire un avis

Noté 2 sur 5 étoiles

Nicht zu empfehlen - Zu teuer

Nicht zu empfehlen.
Leider reibt der Schwimmkörper zu stark am Kopf, sodass die Kinder damit nicht schwimmen wollen.
Leider dafür überteuert. Eine normale Schwimmweste reicht völlig.

2 août 2025
Logo de Fibby

Réponse de Fibby

Lieber Benjamin,

vielen Dank für dein Feedback, es ist schade zu hören, dass eure Erfahrung mit Fibby nicht positiv war.

Du gibst an, dass die Schwimmboje scheinbar Reibung am Kopf deines Kindes verursacht. Zum Glück hören wir das nur sehr selten, aber wir verstehen natürlich, dass jedes Kind unterschiedlich reagiert. Obwohl Fibby am Nacken anliegt, drückt die orangefarbene Boje den Kopf nicht nach vorne. Im Gegenteil: Die Boje wirkt leicht abtreibend vom Körper. Diese schräge Position hilft Kindern gerade dabei, den Kopf zu heben, das Gleichgewicht zu halten und sich im Wasser fortzubewegen.

Was Fibby grundlegend von einer herkömmlichen Schwimmweste unterscheidet, ist, dass es Kinder nicht auf Auftrieb „ausruhen“ lässt, sondern sie dazu anregt, sich aktiv zu bewegen. Das fördert echte Selbstständigkeit. Anfangs erfordert das etwas Begleitung – genau deshalb haben wir auch eine umfangreiche Lern-App entwickelt. Mit etwas Unterstützung gelingt es fast jedem Kind, selbstständig mit Fibby zu schwimmen.

Von vielen Familien, und auch in anderen Erfahrungsberichten auf Trustpilot, hören wir, dass Kinder Fibby mit großer Freude und ganz ohne Beschwerden tragen. Durch die Bewegungsfreiheit fühlen sie sich im Wasser frei, und für viele Kinder wird Fibby sogar ein richtiger Freund, den sie überallhin mitnehmen möchten.

Zudem zeigt sich, dass Kinder, die mit Fibby üben, in regulären Schwimmkursen einen Vorsprung von bis zu drei Monaten erlangen. Und noch wichtiger: Wir haben Rückmeldungen erhalten von Kindern, die sich in unerwarteten Situationen, ganz ohne Hilfsmittel, selbst retten konnten, dank der Fähigkeiten, die sie spielerisch mit Fibby gelernt hatten.

Es tut uns leid, dass das bei euch anders verlaufen ist. Falls ihr offen für einen neuen Versuch seid oder Fragen zur Anwendung habt, unterstützen wir euch gerne.

Mit freundlichen Grüßen
Hugo, Gründer von Fibby

Fibby op vakantie

We hebben Fibby meegenomen op onze vakantie.
Al vanaf de eerste dag was het fantastisch om te zien hoeveel bewegingsvrijheid de Fibby biedt. Onze zoon van vier heeft er twee weken bijna elke dag mee gezwommen. In het begin met ons erbij, maar al snel ook met ons aan de waterkant. Spartelen en trappelen werd al na een paar dagen meer een zwembeweging. We gingen wedstrijdjes naar de overkant zwemmen (die hij natuurlijk won;)
Onze zoon was een beetje bang om water in zijn gezicht te krijgen, maar door het vertrouwen in de Fibby kwam hij daar ook steeds meer overheen.
Terug in Nederland was het eerste wat hij wilde doen... weer naar het zwembad om verder te oefenen!
Kortom, een groot succes.

1 août 2025

Top service

Mijn bestelling kwam jammer genoeg net te laat om Fibby mee te kunnen nemen op vakantie. Na contact te hebben opgenomen via WhatsApp heeft het bedrijf de volgende dag nog een nieuwe Fibby opgestuurd naar een afhaalpunt dichtbij onze vakantiebestemming. Ons zoontje heeft daardoor heerlijk kunnen spetteren met zijn nieuwe vriendje Fibby! Super service en een fantastisch product!

29 juillet 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

Amazing product – gave our daughter real independence in the water!

We’ve been using Fibby with our young daughter Emma, and it’s been a total game changer. Within just a couple of days in the pool, she became confidently independent (always under supervision, of course), with full control of her mobility.

Emma has taken swimming lessons from a very young age and is already comfortable with water and breath control – but Fibby has taken her confidence to another level. She’s now going underwater and using her arms much more freely, even with her head submerged.

It’s honestly one of the best purchases we’ve made – money very well spent. Huge congratulations to the Fibby team for creating such a thoughtful and empowering product for kids!

14 juillet 2025

Wir lieben unsere Fibby

Meine 3-jährige Tochter und wir lieben unsere Fibby. Sie hatte von Anfang an viel Spaß damit im Wasser und auch an Land stört sie nicht beim spielen. Wir haben schon einige neugierige Blicke im Schwimmbad bemerkt und können sie auf jeden Fall weiterempfehlen.

13 juillet 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

Fantastische zwemvest – veilig, doordacht en effectief

We kochten de Fibby zwemvest voor onze 3-jarige dochter na een Instagram-advertentie, op zoek naar iets betrouwbaars voor op reis. Binnen drie dagen sprong ze zelfstandig in het zwembad en trappelde zonder hulp de hele lengte!

De bijgeleverde instructie-app is echt een meerwaarde: duidelijke stappen voor zowel ouder als kind om veilig en zelfverzekerd te leren zwemmen. Aanvankelijk waren we wat sceptisch over de prijs, maar het is elke euro waard.

Ook de klantenservice is top – onze code voor de app ontbrak, maar dat werd binnen het uur opgelost.

Kortom: een uitstekende investering en absoluut een aanrader!

9 juillet 2025

Fibby ons nieuwe zwemvriendje

Wat zijn wij blij met Fibby onze nieuwe zwemvriend. Tijdens de zwemles mag onze dochter geen zwemhulpmiddel gebruiken. Hierdoor moesten we voor op vakantie opzoek naar een oplossing.
Zwembandjes vind ze verschrikkelijk en vertikt ze om aan te trekken en een zwemvest zorgt ervoor dat ze alleen maar voorover kantelt in het water.

Na lang twijfelen zijn we toch overstag gegaan en hebben we Fibby aangeschaft. Ze vind het fijn zitten en is helemaal trots op haar zwemvriendje Fibby.
Ze springt in het water en kan zelfs vooruitkomen met Fibby. Ook het op haar rug zwemmen en drijven gaat steeds beter.

Het was een dure aanschaf, maar we zijn er mega blij mee. Hopelijk gaat onze jongste dochter ook zoveel plezier beleven met Fibby! Wij zijn fan!

10 juillet 2025

Fibby ist toll

Bringt noch mehr Spaß und Sicherheit im Wasser. Unser Kleiner will jetzt immer „alleine“ schwimmen.

28 juin 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

De Fibby is een dikke hit!

De Fibby is een dikke hit!

Via Instagram kwam ik het tegen en daarna op de website onderzoek gedaan. Het feit dat de KNZB en andere instituten zich schaarden achter het product, gaf mij gevoel van veiligheid.

De prijs was wel een echte horde, de alternatieven zijn allemaal een stuk goedkoper, tot wel 4 a 5 keer minder.

Uiteindelijk ben ik er voor gegaan, het gemak dat mijn dochter hem altijd kan dragen, geen vervelende bandjes om de armen wat toch beperkt in de beweging, irritant om het om te doen en ook krassen geeft om mijn lijf als ik haar eens enthousiast op til. Het oog wilde ook wat en daar voldoet het aan.

Mijn dochter noemt het al de haai, die moet vaak mee. Ze kan er lekker mee rond rennen en zwemmen (onder toezicht).

Mijn vrouw is inmiddels ook overstag en veel mensen vragen er naar, wat heeft je dochter om. De marketing gaat vanzelf op deze manier.

Inmiddels gebruiken we de Fibby al 2 jaar en hebben er nog steeds vertrouwen in. Komende zomer (2025) ook nog en dan gaat ze op zwemles, benieuwd of dat Fibby zich dan uitbetaald :)

Wij zijn zeer blij met haar Fibby en kunnen het iedereen aanraden.

25 février 2025

Absolute Herzensempfehlung

Absolut empfehlenswert! Erstens schneller Versand, absolut problemlos.

Die Qualität des Fibby‘s ist für mein Empfinden wirklich sehr gut. Ich war zuerst total skeptisch wo er ankam, dachte nur, das Teil soll meine 4 jährige Tochter halten? Aber, das anlegen der Weste war einfach, sie passt wie angegossen. Dann ging unsere Tochter in den Pool und ich dachte nur, wow was ein geiles Teil! Sie hat keinerlei Einschränkungen ( was sie mit jeder anderen schwimm Hilfe hat, sei es die Arme bewegen oä. ). Sie lässt Fibby den ganzen Tag am Wasser an, da brauche ich keinerlei Angst zu haben wenn sie zu nah am Wasser ist das sie rein fällt. Sie hat dadurch ihre natürliche Position die man beim schwimmen hat. Wirkliche Herzens Empfehlung von uns!!!

29 juin 2025

Obsessed with Fibby!

I bought Fibby for my 2.5 years old daughter. She always loved to swim with floaters on and was never scared of water but now thanks to Fibby she is more confident than ever and learned how to use her little legs and arms. In 30 minutes, she was confident enough to swim by herself in the pool and in day in the sea. Thank you so much!

28 juin 2025

Trotse peuter!

Nadat ik Fibby al een paar keer tegen was gekomen op social media kwamen we op vakantie een gezin tegen die de fibby al een tijdje gebruikte en erg positief waren. We hebben zodra onze zoon 2 was direct een Fibby aangeschaft. Aan het begin moest hij wennen maar na de 4e keer oefenen bleef hij goed in t water liggen en kon hij zelf stukjes zwemmen! Wij trots en hij trots ;). We zijn fan en bevelen het product in onze omgeving al aan!

27 juin 2025

Geweldig!

Lang hebben wij rond gezocht voor onze zoon Oliver. Oliver is tijdens onze laatste vakantie bijna verdronken. De nachtmerrie van elke ouder. Wij dachten altijd dit overkomt ons nooit. Binnen 1 seconde was het gepiept. Onze lieve Oliver lag in het diepe water, blauw en slap. Na wat speurwerk kwamen wij Fibby tegen. Een hulpmiddel dat je kind op een LEUKE en spelende manier veilig met water leert omgaan. Wij zochten geen hulpmiddel wat Oliver gewoon boven water zou houden. We waren echt opzoek naar iets waarmee hij zelfredzaamheid zou leren. Waar hij zelf moet leren om boven water te blijven. De app die erbij zit is erg leuk. Het vestje is fijn kort waardoor het niet vervelend zit en warm wordt. Uiteraard ziet het er ook nog eens heel erg leuk uit. Voor Oliver zeker een pluspunt om het aan te willen hebben en houden. Oliver doet het super goed met Fibby en wat vind hij het leuk. Wij zijn er erg blij mee. Dankjulliewel! 🐡

25 juin 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

Fibby lieben alle!!!Den erste Fibby hat mein 4-jähriger…

Den erste Fibby hat mein 4-jähriger Enkel von Anfang an so ins Herz geschlossen, dass er ihn gar nicht mehr ausziehen wollte und er auch bei ihm schlafen wollte! Das tolle an Fibby ist, dass er die Kinder überhaupt nicht in ihrer Bewegungsfreiheit einschränkt und sie ihn grne tragen! Nun habe ich den Fibby auch für zwei weitere Enkel gekauft und sie sind jetzt der „Fibby-Club“!
Nun werden sie sicher auch bald schwimmen lernen, was für die ganze große Familie eine enorme Erleichterung wäre, da wir gerne am Wasser sind, sei es das Meer, der Badesee oder der kleine Bach. Im Meer sieht man die Kinder immer mit dem leuchtenden Fibby!
Ich bin echt begeistert!
Oma Ruth 74 Jahre alt

20 juin 2025
Avis spontané

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus