Banner for Fortum Sverige

Fortum Sverige Avis

TrustScore 2.5 sur 5

2,7

Jag använde Fortum i ett par år. Sedan valde jag att stänga mitt bolag och därmed glömde jag av att säga upp mitt abonnemang hos Fortum. När jag fick min årsfaktura så blev det en smärre chock. Men ja... Voir plus

1. Fournisseur d'énergie
  2. Fournisseur d'électricité
  3. Solutions et équipement énergétiques
  4. Compagnie gazière
  5. Fournisseur d'énergie verte
  6. Société d'énergie solaire

Fortums vision är att vara föregångare inom ren energi och förbättra livet idag och för framtiden.

Bas

TrustScore 2.5 sur 5

841 avis

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 48 heures

Tous les avis

183 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

I got a better deal by asking … that’s…

I got a better deal by asking … that’s always nice. Truth is I’ve felt safe with your services so I’m happy

14 septembre 2026

Hi!

Thank you so much for your great review! We’re really happy to hear that everything is working well and that you’re satisfied with our service.

Best regards,

Funkar toppen

Funkar toppen, elen kommer och vi är nöjda. Priserna är hunna, det är ju nätavgifterna som kostar från Elevio.

11 septembre 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din fina recension! 😊 Vad roligt att höra att allt fungerar bra och att ni är nöjda med oss. Vi uppskattar att du delar med dig av din upplevelse!

Fortum

Att använda aggressiva och oseriösa…

Att använda aggressiva och oseriösa försäljningsmetoder, där era anställda ger sig på intet ont anande människor och försöker lura dem att teckna avtal med er, är inte acceptabelt. Om ni faktiskt hade något värdefullt att erbjuda kunderna skulle ni inte behöva använda sådana simpla metoder för att pracka på dem er tjänst. Ni skapar bara irritation och misstro bland kunderna, vilket sannolikt inte kommer att gynna företaget på lång sikt.

11 septembre 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för att du delar med dig av din feedback. Vi beklagar att du har upplevt vår försäljning som aggressiv och oseriös. Det är självklart inte den upplevelse vi vill ge våra kunder.

Vi tar synpunkter på våra försäljningsmetoder på stort allvar och arbetar kontinuerligt med att säkerställa att våra kunder får tydlig information och känner sig trygga när de är i kontakt med oss.

Usel marknadsföring och kundservice

Usel marknadsföring med många obesvarade frågor. Då man går vidare på hemsidan når man AI-kundservice som repeterar det som redan framgår och inte kan koppla till levande personal.

8 septembre 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din feedback. Vi beklagar att du upplevt att det varit svårt att få svar på dina frågor och komma i kontakt med oss. Vi tar med oss din feedback i vårt fortsatta arbete med att förbättra både hemsidan och kundservicen.

Bra service

Bra service

7 septembre 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack så mycket för ditt fina omdöme! Vi är glada att höra att du är nöjd med vår service.

Good service.

Good service. Easy to understand information from Fortum.

7 septembre 2026

Hi,
Thank you for your kind review! We’re happy to hear that you found the information from Fortum clear and easy to understand. We really appreciate your feedback!

Best regards,

Mkt bra tillägg

Mkt bra tillägg. Man känner sig trygg och sedd. Dessutom en liten slant i välkomstbonus. Finns nog inget elbolag som matchar det. Dessutom billigare el och en mkt lättfattlig och enkel app där man kan följa allt och ändra enkelt vid behov. Full support vid behov.

3 septembre 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din fina feedback! Det gläder oss att du känner dig trygg som kund och uppskattar våra elpriser, appen och vår support. Tack för att du valde Fortum!

Nöjd kund

Jag fick fin kontakt med en kommunikatör som tryggt förklarade fördelen med Fortum som ger billigare el-räkning!

20 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din fina feedback! Vad roligt att höra att du fick ett tryggt och tydligt bemötande. Vi uppskattar att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse.

Fortum

Bristande information vid uppsägning av avtal.

Trots uppsägning av avtal fortsatte räkningarna komma från Fortum. Då jag ringde och frågade varför, svarade de att jag när jag tecknade avtalet även ville ha skyddad identitet (vilket jag inte ens minns att vi har pratat om, och har svårt att tro att jag har uttryckt önskan om). Detta skydd kostar 71 kronor/ månad.
Jag tycker det är mycket dåligt av Fortum att de inte när man säger upp avtalet frågar kunden om den också vill att abbonnemanget av "skyddad identitet" ska upphöra.

6 février 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din feedback. Vi vill förtydliga att ID-skyddet inte är detsamma som skyddad identitet, utan är en försäkring som ger skydd vid exempelvis ID-kapning. Tjänsten kan fortsätta även efter att elavtalet hos Fortum har avslutats.

Vi beklagar att detta inte har varit tillräckligt tydligt och tar självklart med oss din feedback i vårt fortsatta arbete.

Fortum

Bra service och bra elpriser.

Bra service och bra elpriser.

19 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din fina feedback! Vi är glada att höra att du är nöjd med både vår service och våra elpriser.

bedrägeri

Vi sa upp vårt elavtal för några månader sedan, men märkte att det fortfarande dras pengar från Fortum. När vi kollade upp det visade det sig att vi hade ett ID-skydd som tilläggstjänst, som vi inte hade någon aning om att vi hade. och eftersom beloppet för tjänsten är under 100 kr, vilket tydligen är det lägsta man kan betala, läggs det dessutom på 100 kr till i avgift.
Tycker att det är bedrägeri att inte informera kunden tydligt om en sådan tilläggstjänst, varken när man tecknar avtalet eller när man säger upp det.

18 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår att situationen har varit frustrerande och beklagar att informationen kring tilläggstjänsten inte upplevdes som tydlig. Din feedback är viktig för oss och vi tar den vidare i vårt förbättringsarbete.

Jag tycker det var OK

Jag tycker det var OK, men rekommenderaraldrig vänner eller släktingar att göra något!

17 août 2026

Tack för er feedback.

Fortum

God stämning vid kundkontakt.

God stämning vid kundkontakt.
Tar ej långt tid få prata med kundtjänst.
Avtal bra efter önskemål.

17 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för er fina feedback.

Fortum

Bra förklaringen och bemötande så får…

Bra förklaringen och bemötande så får vi avvakta tills abonnemanget startar 1/10

14 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack så mycket för din fina feedback! Vad roligt att höra att du uppskattade både förklaringen och bemötandet. Vi hoppas att allt fungerar bra när abonnemanget startar den 1/10.

Uselt bemötande kundtjänst

Har blivit pålurad tjänster jag inte vill ha. Avtalet vi kommit överens om stämmer inte överens med överenskommelsen. Kundtjänst bemötande är otrevligt och tyket. Tråkigt slut på ett långt samarbete. Uppenbarligen inte intresserade av att behålla sina trogna kunder.

13 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din feedback. Vi beklagar att du upplevt både avtalet och bemötandet som bristande. Det är inte den kundupplevelse vi vill ge, och vi tar din upplevelse på allvar.

Direkt otrevligt bemötande

Blev kontaktad gång efter gång efter jag tackat nej till att teckna avtal, dem blev otrevligare och otrevligare och sa att jag aldrig kommer hitta något lika bra, och att jag har fel uppgifter, torts jag precis tecknat ett billigare avtal.
Direkt otrevligt sälj strategi

5 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din feedback. Vi beklagar att du upplevde kontakten som påträngande och otrevlig. Det är inte den kundupplevelse vi vill ge, och vi tar din feedback vidare internt.

Fortum

De har nu ändrat betalningsperiod och…

De har nu ändrat betalningsperiod och vill inte tillåta 2 eller 3 månaders faktura...vilket är en katastrof!
Kanske vill de dölja de höga elpriserna på det sättet, med det är ett slag i ansiktet på kunderna, som ville ha längre betalningperioder.

11 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för att du delar med dig av din feedback. Vi förstår att förändringen av betalningsperioderna kan upplevas som frustrerande, särskilt om du tidigare har uppskattat möjligheten att samla fakturorna över en längre period.

Förändringen har inte gjorts för att dölja våra elpriser, utan handlar om våra nuvarande faktureringsrutiner. Vi tar självklart till oss av dina synpunkter och för dem vidare i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Fungerar bra

Fungerar bra. Men skulle få en blankett om autogiro men kommer inte!

11 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack för din recension och för att du uppmärksammar oss på detta! Vad bra att det fungerar bra i övrigt. Vi beklagar att blanketten för autogiro ännu inte har kommit fram. Vi hoppas att du får den så snart som möjligt och tackar för ditt tålamod.

Lugn och tydlig information

Mycket tydlig information och jag fick i lugn och ro ställa mina frågor.

6 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack så mycket för din fina recension! Det gläder oss att höra att du fick tydlig information och möjlighet att ställa dina frågor i lugn och ro. Det är precis så vi vill att våra kunder ska uppleva kontakten med oss.

Fortum

Väldigt bra service av kunnig personal

Kunnig och engagerad personal. Tack!

6 août 2026

Réponse de Fortum Sverige

Tack så mycket för din fina recension! Det gläder oss att höra att du är nöjd med servicen och att vår personal upplevdes som kunnig och engagerad. Vi uppskattar verkligen att du tog dig tid att lämna din feedback!