Ik had voorafgaand aan de shoot…
Ik had voorafgaand aan de shoot via de mail contact met de eigenaar. Helaas viel mij tijdens dit contact al op dat er regelmatig gebruik werd gemaakt van ChatGPT. Sommige zinnen waren duidelijk niet goed nagelezen, waren niet correct geformuleerd of waren door het kopiëren en plakken zelfs half afgemaakt. Dat gaf mij vooraf al geen heel professionele indruk.
Tijdens de shoot werd mijn gevoel helaas bevestigd. De eigenaar kwam aan met vier tassen en een rugzak, waardoor ik aanvankelijk dacht dat ze veel professionele apparatuur bij zich had. Voor de prijs die je betaalt, mag je dat ook verwachten. Tot mijn verbazing bleken meerdere tassen gevuld te zijn met pakketjes die nog verstuurd moesten worden. De professionele apparatuur zat grotendeels in een tote bag, samen met onder andere babyvoeding. Dat vond ik eerlijk gezegd een opmerkelijke combinatie voor iemand die zich professioneel presenteert.
Ook de communicatie tijdens de shoot vond ik erg matig. Ze was moeilijk te verstaan en hield haar koptelefoon op tijdens de shoot. Ik had gehoopt dat de shoot een bijzondere en persoonlijke ervaring zou zijn, maar dat gevoel kreeg ik helaas niet. Het gesprek ging regelmatig over haar eigen ervaringen, waaronder een fietsongeval in Amsterdam, terwijl ik juist verwachtte dat de aandacht tijdens mijn shoot bij mij zou liggen.
Daarnaast vond ik de staat van de apparatuur erg teleurstellend. Wanneer je jezelf als professional presenteert en daar professionele prijzen voor vraagt, verwacht ik dat de apparatuur schoon en verzorgd is. Dat was hier helaas niet het geval. Ook haar kleding maakte een onverzorgde indruk; zo zat er een zichtbare vlek van babyvoeding op haar shirt. In combinatie met de rommelige indruk van de spullen vond ik dit erg onprofessioneel overkomen.
Het meest teleurstellende was echter wat er daarna gebeurde met het beeldmateriaal. De gratis SD-kaart die gebruikt werd, bleek corrupt te zijn, waardoor alle gemaakte beelden verloren zijn gegaan. Helaas konden deze beelden niet worden hersteld. Ik had verwacht dat hier op zijn minst een passende tegemoetkoming tegenover zou staan, maar de eigenaar vond dat niet nodig en reageerde hier naar mijn mening erg kortaf op.
Achteraf vind ik de prijzen die voor deze diensten worden gevraagd dan ook absoluut niet in verhouding staan tot de ervaring en de kwaliteit die ik heb gekregen. Ik vind het vooral ontzettend zonde dat ik hier zoveel geld aan kwijt ben geraakt, terwijl het eindresultaat uiteindelijk helemaal niet is geworden wat ik ervan had verwacht.
Op basis van mijn ervaring zou ik deze dienst helaas niet opnieuw boeken en kan ik het daarom niet aanraden.
18 septembre 2026
Avis spontané