Vrijmetselaarij maatkostuum
Moment schrijvend: 29-12-24
Omdat ik mogelijk lid zou worden van de Vrijmetselarij heb ik een maatpak laten maken bij MANDEMAKER MAATPAKKEN in Hoofddorp.
Kort gezegd, het verliep niet zoals je van een klerenmaker zou verwachten.
De zeer vriendelijke heer Piter Mandemaker, was bereid om bij mij thuis te komen om mij de maten te nemen van het te maken kostuum. Wat een service was mijn gedachte.
Hij dit zeer zorgvuldig en heeft zeer nauwkeurig al mijn maten genomen. Foto gemaakt van voren achteren en opzij. Ik denk dat hij minimaal 1,5 uur is bezig geweest. Alles ingevoerd op zijn laptop.
Vervolgens duurde en duurde maar. Er kwam van alles tussen. Uitstel op uitstel. Ik kreeg een goedmakertje en mocht gratig bretels krijgen. In rood graag. Deze blijk niet leverbaar. Maar ik ben geen zeurpiet. Dus maakt niet uit.
Toen het pak uiteindelijk geleverd werd, was ik super blij.
Maar wat een teleurstelling. Het pak was veel en veel te klein. Ik voelde me als een 'worst' in het pak.
Contact opgenomen met dhr Mandemaker.
Lang verhaal kort hij weer langskomen om opnieuw de maten te nemen. Dit was een zeer onaangename ervaring. Ik moest het pak weer aandoen en Piter Mandemaker ging weer meten en meten, het duurde en duurde. Ik kon het nauwelijks geloven. Mogelijk was ik 2 kilo aangekomen, maar daar kon het niet liggen.
Lang verhaal kort. In het bijzijn van mijn zus heb ik in zijn bedrijf in Hoofddorp het nieuw gemaakte pak gepast. Opperwezen dank, het paste. Weliswaar niet ruim en nog steeds redelijk krap, maar goed. Stukken beter. Ik heb het pak nu verschillende keren bij gelegenheden gedragen.
Krijg complimenten van alle kanten.
Edoch, de bretels zijn van dusdanige kwaliteit dat ze steeds losschieten. Ik kan me niet voorstellen dat Vrijmetselaars hier over te spreken zou zijn. Ik ook niet. Ondanks de behoorlijk commutatieve vaardigheden van dhr. Mandemaker . Terugkijkend, het geheel overziend mede gezien de prijs ben ik niet tevreden.
Ik heb wel een mooi pak, maar al het gedoe wat er bij kwam kijken . . . . Als ik dat had geweten, was ik er niet aan begonnen. Helaas dit negatieve edoch zo eerlijk mogelijk review.