Lämnade min bil för en reparation då de skulle laga plåten, bilen hade fått vatten in och det skulle torkas. Mechanum-verkstaden i Tagene skulle göra det, när jag fick bilen tittar jag om det blivit t... Voir plus

Jag lämnade in min bil för bromsservice och byte av vindrutan på Mechanum Mölndal. Detta jobb löstes bra. Dock lyckades verkstaden slarva bort nyckelhylsan till de låsbara hjulbultarna. Ett problem s... Voir plus

Tror aldrig jag har lämnat en review tidigare men servicen var så träffsäker och smidig att jag är tvungen att rekommendera Mechanum med Jussi Broholm i spetsen. Tydligt, proffsigt & pedagogisk geno... Voir plus

Katastrof redan från början där dom fick ett enkelt jobb (klotter sanering) på två av mina bilar, 2 veckor tog den ena bilen och den andra tog en månad båda bilarna fick lämnas in igen pga. Att färgen... Voir plus

1. Garage automobile
  2. Fournisseur de pièces de carrosserie
  3. Prestataire de transport automobile privé

Mechanum är en auktoriserad bilverkstad för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar, Saab, Opel, Volvo, Ford, BMW, MINI och Mercedes-Benz. Vi startade vår verksamhet år 2008 och finns i dag som service- och skadeverkstad i både Göteborg och Malmö. Som auktoriserade är vi specialutbildade av våra bilmärken och är även elbilsexperter, redo att ta hand om din elbil. Hos oss har kunden alltid fri lånebil samt auktoriserad hjälp med bilglas, däck och tvätt. Dessutom erbjuder vi grossistförsäljning av reservdelar till andra verkstäder. Vårt motto är ”Vi älskar service”, och som ISO-certifierade arbetar vi aktivt för att förändra bilägares syn på verkstadsbranschen.

1,7

Mauvais

TrustScore 1.5 sur 5

386 avis

A répondu à 66 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'un mois

Lämnade in företagets bil för en…

Lämnade in företagets bil för en lagning av en krockskada fram på bilen. När jag skulle hämta den hade bilen punktering (va inte det när jag lämnade in bilen). När jag sedan frågar om dom kunde laga det ringer dom tillbaka och säger att jag skulle få betala det då dom va tvungna att byta däcket. Gick inte att laga enligt deras verkstad och jag som kund skulle betala det dom gjort sönder? Sista gången Ardins trafikskola anlitar er!

30 septembre 2025
Avis spontané

Jag skrev ett omdöme här tidigare om…

Jag skrev ett omdöme här tidigare om brister i utfört arbete som mechanum gjort.
Mechanum svarar här på Trustpilot att om jag skickar ett mail till dom så ska dom titta på detta. Jag gjorde just det, men precis som tidigare så svarar inte mechanum på kontaktförsök från missnöjda kunder.

28 septembre 2025

Hej igen Thomas,
Tack för att du hörde av dig till oss igen!
Jag skickade det vidare till mina kollegor som var ansvariga för ditt ärende, och efter att ha varit i kontakt med dom förstår jag att ditt ärende ska vara löst.
Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
Mvh Kundtjänst Mechanum

Lämna aldrig någonsin din bil här

Lämna aldrig någonsin din bil här! Ingen kundservice, inga fungerade rutiner och totalt inkompetenta. De skulle fixa en karossskada på försäkringsärende. Först och främst är det lång väntetid på att få lämna in den. Efter att ha fått tillbaka bilen flera veckor försent fungerar inte blinkers och parkeringsljus och inget ljus i automatiskt läge. Efter att återigen fått vänta på att lämna in den och reparationen tagit mycket längre tid än de sagt igen så fungerar fortfarande inte ljuset i automatisk läge. Visar sig att felet på mannens bredvids bil inte heller blivit fixat så verkar vara mer regel än undantag. När jag kommer för att lämna in den igen enligt tid och plats på sms så möts jag av en mycket otrevlig kvinna som hävdar att det inte finns någon information om min bil och när hon väl hittar den anklagar hon mig för att vara på fel verkstad fast mitt sms säger annorlunda. Väl inlämnad får jag sms samma dag att den är klar. Åker dit, finns återigen ingen information om min bil, papprena jag skrev på är borta, får skriva på nya. Felet kvarstår. Denna gång vägrar jag ta med mig bilen så får en lånebil som jag inte ska behöva betala för. Nästa morgon ringer samma otrevliga kvinna som tidigare och hävdar att bilen är klar och hotar med avgifter om jag inte lämnar in "hennes" lånebil på stört, och hämtar ut min bil, som de inte gjort något med sen jag var där dagen innan. Hon hävdar återigen att jag varit på fel verkstad, så inte deras fel att de inte vet något, och att serviceverkstaden sagt att det inte finns några felkoder, viket tydligen betyder att ljuset fungerar fast det inte lyser. Tre månader, otaliga inlämningar och inga åtgärder. Ingen vet något, de skyller på mig eller andra. Nu väntar jag på att serviceverkstaden ska ringa och berätta att det inte är något fel fast ljuset inte lyser, och imorgon ska jag hämta ut en bil som inte fungerar. Förmodligen tänker de inte fixa felet de orsakade när de lagade vagnskadan.

16 septembre 2025
Avis spontané

Gave me the wrong service and refuse to fix

Gave me the wrong service even after multiple mails back and forth, forcing me to pay twice because I have to get another service. Multiple mistakes on the service report such as checking rear windshield wipers when the car model doesn't even have those. Claiming the car is dirty when it was handwashed the day before. Claiming leakage but no report what is leaking. At least the toilets were top notch clean.

1 août 2025

Partille skadeverkstad

Min bil blev bärgad till skadeverkstaden i Partille och skulle skadebesiktigas på tisdage "vi hör av oss när det är gjort", jag ringer tillbaka på torsdagen "vi har den inbokad kl 14 idag och hör av oss efteråt". Jag får sedan ett sms om att bilen är ibokad "i början av nästa vecka". Efter skadebesiktningen fick jag veta att de skulle börja med min bil 3 veckor senare men "jag beställer hem allt här nu direkr så finns allt hemma när jag börjar med din bil", dvs 10 juli och vara färdig 16 juli, ringde tillbaka och får som svar att "bilen är stoppad igår och vi har behövt beställa hem en del till". Har efter detta kontaktat dem ett par ggr och får samma svar varje gång: "jag kollar upp vad som hänt och ringer tillbaka i eftermiddag". Försökt få reda på vad det är för del som de inte får tag i men det vet de inte!!? Har lust att åka och kolla om de ens börjat med bilen men jag bor tyvärr 15 mil bort....

29 juillet 2025

Absoluter Fehlschlag

Als Urlauber frisch von der Fähre gekommen, ging die Antriebswelle unseres VW T5 defekt. Vom Abschleppdienst zu Mechanum gebracht.
1. Kein Diagnosetermin innerhalb der nächsten 3 Tage, obwohl wir mit unserem Wohnwagen mitten im Industriegebiet standen. Im Gegenteil, ein Mitarbeiter wies us darauf hin, dass wir dort nicht stehen bleiben könnten. Wie wir den Wohnwagen dort hätten wegziehen sollen, war ihm egal.
2. Nachdem dann 3 Tage später die Diagnose gestellt wurde, hieß es, die Antriebswelle sei in Ordnung, aber das Getriebe defekt. Kostenvoranschlag 7000,-€!
3. Den T5 nach Deutschland zu unserer Werkstatt bringen lassen: Antriebswelle defekt, repariert für 650,-€.
Entweder sollten hier Touristen ausgenommen werden oder - was wahrscheinlicher ist, wenn man sich hier manche Rezensionen durchliest - hat sich hier eine Betrugsmasche etabliert.
Ein Stern ist zuviel, - 10 wäre angebracht.

19 mai 2025
Avis spontané

Mycket dåligt bemötande av kund.

Mycket dåligt bemötande av kund.
1. Kan inte hålla tider som utlovat.
2. En gång fick jag åka hem i dåligt väder pga personalbris.
3. En vanlig service med bromsar tog 3 dagar, första dagen bytt olja, andra dagen titta på bromsar, tredje dagen åtgärdat.
Mycket missnöjd hur dessa bemöter sina kunder. Kan absolut ej rekommendera Mechanum Mölndal.
Med vänlig hälsning, Rolf

30 mai 2025

Hej Rolf,
Tråkigt att höra att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss.
Skicka gärna ditt registreringsnummer till kontakt@mechanum, så kan vi titta närmare på ditt ärende.

Vilket dåligt företag, undvik

Vilket dåligt företag, aldrig mer Mechanum. Brister totalt i sin kommunikation så det blir väldigt svårplanerat för familjen. Återkopplar inte i tid och skyller på sina underleverantörer att de gjort fel... tar ni emot en bil för reparation får ni väl ta ansvar.
Mvh
Mathias

22 mai 2025

Hej Mathias!
Beklagar att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss.
Tack för din feedback, vi tar med oss den i vårt fortsatta arbete.
Skicka gärna ett mail med ditt registreringsnummer till kontakt@mechanum, så ska vi se över ditt ärende.
Önskar dig en fin helg!

Aldrig mer Mechnum.

Aldrig mer Mechnum.
Bokat in servic med oljebyte. Lämnar kl 7:30 och 15:40 ringer de och säger att de inte hinner bli klara och behöver ha bilen lite till. Ser på GPS:en att de inte rört bilen. Dagen efter är det klart på 2,5 timme. Frågan är om de gjort något överhuvudtaget?

21 mai 2025

Hej Jonas!
Beklagar att du inte är nöjd med din upplevelse hos oss.
Skicka gärna ett mail med ditt registreringsnummer till kontakt@mechanum.com, så ska vi se till att din feedback skickas vidare.

Pris garanti

Efter att ha gjort en felsökning hos Mechanum och fått ett prisförslag på det arbete som behövde utföras, fick jag ett erbjudande från en annan auktoriserad verkstad som var minst 1800 kr billigare. Jag begärde då prismatchning enligt Mechanums egna prisgaranti, eftersom offerten uppfyllde alla krav (auktoriserad verkstad, originaldelar, giltig offert, specificerat arbete, inom 2 mils radie).

Trots detta avslogs min begäran utan en tydlig förklaring. När jag senare frågade varför prisgarantin inte tillämpades, fick jag inget svar alls.

Vi har fyra bilar i familjen och har alltid varit lojala kunder hos Mechanum – men detta kommer att bli sista gången jag vänder mig dit. Om garantin inte gäller i praktiken, bör den inte marknadsföras. Väldigt besviken på bristen på transparens och konsekvens.

14 mai 2025

Hej Amin,
Tack för att du tagit dig tiden att lämna ett omdöme.
Jag har efter kontakt med mina kollegor förstått att du har blivit kontaktad.
Önskar dig en fortsatt fin dag.
Mvh Kundtjänst Mechanum

Jag kontaktade Mechanum i Partille för att boka en **motoroljebyte** och uppgav tydligt det aktuella miltalet vid bokningen. Jag fick ett bekräftelsemail där kostnaden angavs till **3 204 kr**, vilket jag accepterade.

När jag senare hämtade bilen fick jag besked om att **oljebytet inte hade genomförts**, med hänvisning till att bilen endast hade gått 10 000 km och att byte först skulle ske vid 15 000 km. Då betalade jag 2204 kr för ingen ting. Detta var dock ett beslut som togs **utan att jag informerades eller tillfrågades**, trots att det var **jag som beställde och godkände tjänsten**. Det är enligt mig oacceptabelt.

Därtill har jag upptäckt att min bil har körts **3,6 km** av verkstaden, **utan mitt tillstånd** och utan att jag informerats om syftet med detta. Jag ser mycket allvarligt på att mitt fordon används utan mitt samtycke.

Vidare har jag också uppmärksammat att Mechanum numera rekommenderar:

* Oljebyte för Haldex-koppling vid 25 000 km istället för tidigare 50 000 km,
* Bromsvätskebyte vid 25 000 km istället för 50 000 km,
* En "inspektion" till en kostnad av 1 500 kr, samt ytterligare en "utökad inspektion" för 500 kr.

Dessa intervaller och tillägg verkar inte stämma överens med biltillverkarens rekommendationer, och jag uppfattar det som ett sätt att driva upp kostnader utan tydlig teknisk motivering.

Efter **över 20 år som kund hos Mechanum** känner jag nu ett starkt missnöje med hur jag blivit bemött och hur mitt ärende hanterats. Jag har alltid varit lojal, men detta var tyvärr den **sämsta kundupplevelse jag någonsin haft hos er**, och jag kommer inte att återvända.

Jag vill gärna ha:

1. En förklaring till varför oljebytet inte genomfördes trots min tydliga beställning.
2. Ett klargörande kring varför mitt fordon kördes och i vilket syfte.
3. En kommentar kring de förändrade serviceintervallerna jämfört med tillverkarens riktlinjer.

Vänligen återkom så snart som möjligt.

Med vänlig hälsning,
Hessam Mazhari
15 maj 2025

---

Vill du att jag också hjälper dig hitta rätt e-postadress att skicka detta till, eller skapa en version som kan skickas via ARN eller Konsumentverket?

15 mai 2025

Hej Hessam,
Tack för att du tagit dig tiden att lämna ett omdöme!
Jag har pratat med mina kollegor i Partille, som kontaktar dig för att reda ut ditt ärende.
Jag önskar dig en fortsatt fin dag och en trevlig helg.

Fantast service 💯

Fantastiskt service 💯

12 mai 2025

Hej Muhyidin,
Stort tack för de fem stjärnorna, det gläder oss!
Önskar dig och din bil varmt välkomna åter.
Trevlig helg!

Sämsta stället

Sämsta stället. Inte konstigt att den har fått dåligt betyg!

1 avril 2025

Hej Taha,
Tack för ditt omdöme!
Skicka gärna ett mail med ditt registreringsnummer och feedback till kontakt@mechanum.com, så ska vi titta närmare på ditt ärende.
Mvh Kundtjänst Mechanum

Ren plunderi och fräcka medarbetare

Jag bokad tid och åkte till dom då min bil varnad för låg kylvätska. Jag berättade på plats att jag får en varning om låg kylvätska och att kylarvätskan som jag fyllde i under färden dit är nästan tom igen. Mekaniken som heter H G hävdade att det behövs två fel sökningar för att enligt honom "utesluta att det är inte oljeläckage " och han ville ha 1800 för varje sökning. Så han ville ha 3600 för att bara gå ut och titta på bilen och se om det är kylvätska eller olja som läckte.
Han gick ut till bilen och tittade i mindre än 30 sekunder och sa du att det är kylvätskan som läcker, precis som jag sa.
Jag påtalade att 3600 för en titt som tog mindre än en minut är absolut inget rimligt pris och då sa han att jag ska få lite rabatt och då blir det 2000.
Jag fick direkt en dålig känsla efter detta och ville inte laga min bil där men han skrämma mig om att motorn kan skadas om jag åker någon annan stans.

Jag bad om att få ett offert för att laga bilen och då fick jag ett offert på 8000 kronor där man bl.a vill ha 350 för en "skruv" och 480 för kylvätska som kostar 60 spänn på macken. Jag kontaktade Bilia volvo och bad om kostnadsförslag för samma problem och fick då kostnadsförslag på 3500 och då pratade jag igen med mekaniken H G och påpekade den avsevärda skillnaden på priset. Han bad mig då att skicka skriftligt kostnadsförslag från Bilia och då kommer han att prismatcha det. Jag bad honom att inte laga bilen tills jag får det och skicka det vidare och han sa absolut och detta var en fredag kl 15:30. På måndag kl08:00 fick jag skriftliga kostnadsförslaget från Bilia och skickade det vidare till mekaniken H G men då påstod han att bilen är klar och att det ett felaktigt kostnadsförslag.
Jag har ägt olika bilar under 20 år och aldrig har haft eller bevittnat något sådant bedrägeri under dags ljuset.
Jag åkte dit idag och pratade med chefen som var helt ovillig att samarbeta eller lyssna. Jag påpekade att fastan jag inte godkände lagningen så är jag beredd att betala 5000 kronor. Dvs 1500 mer än det kostnadsförslaget jag skickade från Bilia men 3000 mindre än vad de hävder och detta i min mening är en bra kompromiss men chefen sa att det endast dom som bestämmer och började hota mig med "retentionsrätt" dvs att de låser in min bil i en månad och om jag fortsätt vägra betala så förverkar kommunen bilen.

Jag tänker några tusen kronor kommer inte göra mig fattigare eller rikare men jag kommer absolut inte att låta de plundra och lura mig på det sättet och kommer att både polisanmäla dom och har även fått en tid för intervju med Sydsvenskan för att berätta om min upplevelse

29 avril 2025

Hej Daniel!
Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar att du känner dig missnöjd efter ditt besök hos oss.
Vi har skickat ditt omdöme vidare till ansvariga på anläggningen i Malmö, som känner till ditt ärende.
Önskar dig en fin Valborgsmässoafton!
Mvh Kundtjänst Mechanum

Extremt besviken på Mechanum.

Extremt besviken på Mechanum.

Lämnade in bilen för service och blev erbjuden att laga ett mindre stenskott i vindrutan för 200 kr. Vad som skulle vara en enkel lagning slutade med att hela rutan sprack under deras arbete. Ingen tydlig information gavs innan om risken för detta, och jag fick inte heller möjlighet att fatta ett informerat beslut.

När jag ifrågasatte deras ansvar hänvisade de till ett digitalt verktyg (Fleetback), där informationen tydligen funnits – men ingen tog sig tid att muntligen informera mig eller säkerställa att jag förstått risken. Sånt här får inte ske när det handlar om dyra skador. Att luta sig mot digitala system utan tydlig kommunikation med kunden är extremt oseriöst.

Jag har dessutom tagit en second opinion hos andra verkstäder som bekräftat att:

En korrekt lagning inte ska orsaka en spricka över hela rutan.

Arbetet som utfördes hos Mechanum ser amatörmässigt ut.

Det är inte branschpraxis att lägga över ansvaret på kunden när en skada uppstår under verkstadens arbete.

Istället för att ta ansvar för sin miss, blev jag hänvisad till att göra en glasskadeanmälan och själv stå för självrisken på 1 900 kr. Ett företag som agerar så här brister både i kompetens och kundbemötande.

Rekommenderar starkt att undvika Mechanum.

16 avril 2025

Réponse de Mechanum

Beklagar att du inte är nöjd med ditt besök hos oss. Jag tittar gärna närmare på ditt ärende, så skicka gärna in ditt registreringsnummer till kontakt@mechanum.com.
Mvh Kundtjänst Mechanum

VARNING Lämna inte in er bil katastrof…

VARNING Lämna inte in er bil katastrof bilverkstad de enda dom gör är lurar en på pengar

1 avril 2025

Hej Nicklas,
Beklagar att du inte är nöjd med ditt besök hos oss.
Skicka gärna ditt registreringsnummer till kontakt@mechanum.com, så tittar vi närmare på ditt ärende.
Önskar dig en fortsatt fin dag.

Undvik Mechanum

Lämnade in bil då motorlampan lös och bilen hackade. De ringer aldrig tillbaka, åtgärdar inte bilen i den tid de sagt. Svarar inte i telefon och då måste man ändå ringa över växeln i Göteborg varje gång. Får en känsla att de ljuger kring status för att undanförklara att de inte är klara / har börjat. Det tog 31 dagar från inlämning till den var klar. Undvik denna verkstad.

14 avril 2025

Réponse de Mechanum

Tack för att du tagit dig tiden att lämna ett omdöme.
Mvh Kundtjänst Mechanum

Fick tillbaka min bil med urladdat…

Fick tillbaka min bil med urladdat batteri. Frågade om de inte sett varnings meddelandet som stod över hela skärmen. De svarade att de inte har någon batteriladdare. Märkligt på en stor bilverkstad. Bad deras ansvariga som gått hem att kontakta mig när han var tillbaka vilket inte skett en vecka senare. Fegt och undanflyende beteende. Lägsta betyg.

28 mars 2025

Hej Magnus,
Tack så mycket för att du lämnat ett omdöme.
Skicka gärna in ett mail till kontakt@mechanum.com med vilken anläggning du besökte samt ditt registreringsnummer, så ska jag skicka ditt ärenden vidare till ansvarig.
Önskar dig en fortsatt fin onsdag!
Mvh Kundtjänst Mechanum

En savoir plus sur les différents types d'avis.