CeX/Webuy - Polska Avis

4 362
TrustScore 4.5 sur 5

Noté 5 sur 5 étoiles

Jestem bardzo zadowolony z zakupu smartwatcha. Zegarek wygląda świetnie, działa płynnie i spełnia wszystkie moje oczekiwania. Bateria trzyma długo, funkcje zdrowotne i sportowe są bardzo przydatne, a... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Sprzedaż telefonu przebiegła bardzo sprawnie i bezproblemowo. Obsługa była miła, profesjonalna i wszystko zostało jasno wyjaśnione. Szybka wycena, uczciwa oferta oraz sprawna realizacja całego procesu... Voir plus

Noté 3 sur 5 étoiles

Obsługa sklepu byla niestosownie ubrana. Mowia jak naćpani. Stan produktu jak nowy, ale wycena na niższą kategorie. Same opóźnienia. W sobote bylem z telefonem, a cały proces z wyplata pieniedzy zakoń... Voir plus

À propos de l'entreprise

5. Magasin d'accessoires informatiques
  6. Ordinateur et accessoires
  7. Magasin d'informatique

Écrit par l'entreprise

CeX to ponad 10 sklepów w Polsce i 600 na świecie — skupionych na wymianie używanej elektroniki i gier. Kupuj, sprzedawaj i wymieniaj telefony, gry, konsole, laptopy, tablety, komputery, elektronikę i gadżety za gotówkę lub vouchery CeX. Większość produktów objęta jest darmową 5-letnią gwarancją, a CeX od dekad dostarcza miłośnikom technologii najnowsze i najlepsze rozwiązania ze świata elektroniki. Dodatkowo możesz również przekazać swoje niepotrzebne gry i gadżety na cele charytatywne. Aby zapoznać się z naszą pełną polityką zwrotów online, odwiedź webuy.com, a jeśli potrzebujesz pomocy, skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta na webuy.com/support.

Écrit par l'entreprise

Bezpieczne zakupy w CeX

5 lat gwarancji na wszystko!

5 lat gwarancji na wszystko!
Komfort zakupów z 5-letnią gwarancją na największy wybór gier, telefonów, konsol, elektroniki, komputerów i wiele więcej.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

Tous les avis

(4 362)

1 147 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Polowanie na RAM

W czasie "szalejących" cen pamięci rzadko się zdarza, aby w sensownej cenie rozbudować RAM komputera czy laptopa. Zakup nowej pamięci w połowie 2026 jest kompletnie nieopłacalny. Używany SODIMM 8GB DDR4 za 65 zł z 5-letnią gwarancją był chwilową wysepką normalności wśród masy przepłaconych ofert.

9 juin 2026

Szybką pomoc

Dostałem prawidłową grę, ale w złym pudełku. Po zgłoszeniu tej sytuacji , od razu została nadana przesyłka z prawidłowym pudełkiem. Cex nie czekał do czasu aż zwrócę błędnie wysłane pudełko, tylko wysłał etykietę zwrotu z prośbą o odesłanie błędnego. Z tego powodu całość trwała bardzo szybko, a błędne oczywiście odesłałem.

10 juin 2026
Noté 2 sur 5 étoiles

Na pewno nie zakupię nic więcej

Na pewno nie zakupię nic więcej. Problemy z komunikacją elektroniczną przy zamówieniu, problem z otrzymaniem faktury. Człowiek się czuje jak by musiał o wszystko żebrać. Oszczędności nie warte czasu straconego.

25 mai 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Bardzo zanirzyliscie cene kupna

Bardzo zanirzyliscie cene kupna. Dużo przedmiotów odrzuciliscie. Jednym słowem tragedia . Kupujecie rzeczy używane a wymagacie stan jak nowe.

12 juin 2026
Logo de CeX/Webuy - Polska

Réponse de CeX/Webuy - Polska

Witaj Dominik,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy rozczarowanie, jakie pojawiło się przy okazji wyceny produktów, jednak chcielibyśmy wyjaśnić nasze zasady skupu.

Firma CeX zajmuje się profesjonalnym obrotem sprzętem używanym od 1992 roku, dlatego przyjmujemy wyłącznie produkty w pełni sprawne, pozbawione uszkodzeń mechanicznych. Każdy przedmiot trafiający do naszego skupu musi przejść rygorystyczną kontrolę techniczną, aby mógł zostać zaoferowany kolejnemu klientowi z gwarancją jakości.

W przypadku Twoich produktów, niestety stwierdziliśmy usterki, które dyskwalifikują sprzęt z dalszej odsprzedaży w obecnym stanie: konsola PS2 posiadała przerwany kabel od kontrolera, a pad do konsoli PS3 miał uszkodzony analog.

Ze względów bezpieczeństwa oraz standardów jakości, jakie musimy utrzymywać, nie mamy możliwości zakupu przedmiotów z takimi uszkodzeniami.

Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienie rzuca nieco więcej światła na nasze procedury.

Pozdrawiam,
Bartek

Noté 2 sur 5 étoiles

Bateria

Byłam zaskoczona, że stan baterii w zakupionym telefonie wymagał serwisu i wynosił 77%. Musiałam zwrócić telefon. Dowiedziałam się u konsultanta, że ważniejszy jest stan wizualny niż bateria. Ja uważam, że bateria jest bardzo ważna bo świadczy o funkcjonalności telefonu. Jeśli bateria wymaga serwisu to taka informacja powinna być umieszczona przy zakupie telefonu. Po zrobieniu rozeznania wśród innych podobnych firm standardem jest bateria w ok.85%

5 juin 2026

Bezproblemowa wymiana

Grę którą kupiłem przysłano mi w języku niemieckim, o czym w ofercie nic nie pisało. Po napisaniu do Cexu od razu wysłano mi kopię w języku angielskim, a po starą przysłano kuriera.

2 juin 2026
Noté 4 sur 5 étoiles

udany zakup online w sklepie cex

Produkt dotarł zgodnie z opisem i działa bez zarzutu. Stan wizualny był trochę słabszy, niż się spodziewałem, ale nie jest to nic poważnego i nie wpływa na komfort użytkowania. Cena była bardzo w porządku w stosunku do jakości, dlatego zakup uważam za udany. Zamówienie zostało zrealizowane sprawnie, a cała transakcja przebiegła bez problemów. Ogólnie jestem zadowolony i mogę polecić zakupy w CeX.

5 juin 2026

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus