Ni måste anmäla till patient nämnden. Har varit i kontakt med dem angående samma läkare som er andra, då jag upplevt exact samma sak som ni skriver. Men patient nämnden säger att desto fler an... Voir plus
Förnedrade behandling av människor som mår dåligt. Nu utförsäkrad från FK och utan ADHD medicin. Svårt att få vård på annan enhet. Dags att demonstrera kanske? Ta hand om er.
Aucune trace de demande d’avis
Förnedrade behandling av människor som…
Förnedrade behandling av människor som mår dåligt.
Nu utförsäkrad från FK och utan ADHD medicin.
Svårt att få vård på annan enhet.
Dags att demonstrera kanske?
Ta hand om er.
Min erfarenhet av PRIMA och Clarence…
Min erfarenhet av PRIMA och Clarence Wallmofeldt har varit HEMSK. Clarence tog bland annat bort min ADHD-medicinering som fungerade jättebra för mig. Han är en sjukt obehaglig människa och borde undersökas av psyklog. Hur kan han ens få sitta kvar där är ju frågan? Helt stört
Jag har försökt byta mottagning men fått två remisser nekade pågrund av CLARENCE gaslighting. Det är väldigt oroande att läsa hur många andra här som beskriver liknande upplevelser.
Till er som varit med om liknande, kontakta även Patientnämnden och lämna klagomål eller information till IVO, så att era erfarenheter kommer fram till rätt instanser.
Ny psykiatrisk huvuddiagnos efter mitt klagomål
Jag har idag gjort en anmälan till Patientnämnden gällande min kontakt med PRIMA Vuxenpsykiatri Danderyd och enhetschef/överläkare Clarence Wallmofeldt.
Jag hade ett fysiskt besök hos honom den 21 augusti. Efter besöket reagerade jag på både bemötandet och uppgifter som hade dokumenterats i min journal och skickade därför ett skriftligt klagomål till PRIMA den 7 september.
Den 10 september, 20 dagar efter vårt enda fysiska möte och tre dagar efter mitt klagomål, svarade samma läkare själv på mitt klagomål i egenskap av enhetschef. Samma datum registrerade han dessutom en ny huvuddiagnos på mig: F99.9 – ”Psykisk störning ej specificerad på annat sätt”.
Jag kan i journalen inte finna någon dokumenterad diagnostisk utredning eller tydlig medicinsk motivering till varför denna diagnos sattes. Jag hade inte heller träffat läkaren igen under tiden.
Jag har därför nu vänt mig till Patientnämnden och bland annat begärt att få klarlagt när bedömningen bakom F99.9 gjordes, vilket medicinskt underlag den grundades på och varför diagnosen registrerades först efter mitt klagomål.
Jag skriver detta för att andra patienter ska känna till min erfarenhet. Ärendet är nu registrerat hos Patientnämnden och jag kommer att uppdatera min recension när jag fått deras och vårdgivarens svar.
Ni måste alla anmäla till patient nämnden
Ni måste anmäla till patient nämnden.
Har varit i kontakt med dem angående samma läkare som er andra, då jag upplevt exact samma sak som ni skriver. Men patient nämnden säger att desto fler anmälningar dem får desto mer chans är det att något händer.
Då IVO i störst sätt bara hanterar grövre händelser där personskada skett är nog patient nämnden bästa vägen att gå.
Detta måste lösas.
TILL LEDNINGEN – HUR KAN NI ACCEPTERA DETTA?
Läkaren Clarance Wallmofeldt hade aldrig träffat mig, men ansåg ändå att ett telefonsamtal räckte för att meddela att min för mig livsavgörande behandling skulle avslutas. Bemötandet upplevde jag som arrogant, förminskande och totalt respektlöst.
Jag kontaktade därefter en annan förskrivare. Där framkom att jag inte var ensam om att ha sökt mig vidare.
Det här är inte längre bara en fråga om mitt missnöje. Det är en ledningsfråga.
Hur många patienter ska behöva lämna en läkare innan någon ansvarig reagerar?
Jag förväntar mig att verksamhetsledningen granskar detta. Omgående.
Berätta för IVO
Läser i alla kommentarer att det är så många som, liksom min son, fått sin ADHD-medicinering avslutad på PRIMA Danderyd och ett uselt bemötande. Jag har mailat verksamhetschef Lars Öhrmalm utan svar varför jag nu vänt mig till IVO.
Det finns en tjänst som heter Berätta för IVO där man kan rapportera fel och brister i vården, anonymt om man vill. Vore bra om så många som möjligt kan göra det tänker jag, för att synliggöra bristerna.
TILL CLARENCE CHEF LARS ÖHRMALM
Skickat mejl till Lars Öhrmalm.
Anmäl Clarence.
Jag vill göra dig uppmärksam på att vi är många som blivit illa behandlade av Clarence Wallmofeldt. Han har vänt upp och ned på livet för många.
I mitt fel vägrade han mig hjälp med sjukintyg efter att min läkare (som var superbra och vi hade en bra plan framöver med medicinering och arbetslivinriktad rehabilitering) gick i tidig pension. Han vägrade mig även vård och medicinering. Jag poängterade att jag behövde antideppressiva (ätit i över 20 år) efter att jag slutat med Lamictal pga att jag fick utslag av den. Att jag skulle hamna i en djup depression utan medicin.
Jag hade tidigare kritiserat att patienter med fungerande medicinering blir av med den och får sämre mående efter de nya riktlinjerna. När jag försökte förklara mitt mående under en panikattack skrek han TYST TYST TYST JAG TALAR, sa att jag inte var deprimerad utan frustrerad, att han inte tänkte skriva ut medicin eller intyg. Hela besöket var över på 15 minuter och triggade igång extrem PTSD, ångest, hopplöshetstankar och självhat.
Under alla år jag haft kontakt med psykiatrin har jag aldrig träffat en så obehaglig människa. Totalt empatilös, hämndlysten och absolut inte kapabel att prata med en människa som mår dåligt psykiskt. Jag tror allvarligt att denna människa är en fara för patienter.
Jag träffade Clarence 28 maj och har fortfarande inte återhämtat mig från besöket. Efter att blivit vägrad medicinering, intyg och vård så blev jag utförsäkrad från Försäkringskassan och har stått utan inkomst sedan dess. Jag har ingen psykiatri och ingen läkare eftersom remissen som PRIMA skickade blev nekad. Mitt mående har försämrats radikalt efter att jag träffade honom. Jag har haft extrema PTSD-attacker, självmordstankar, mardrömmar, nattskräck, panikångest och har knappt kunnat gå utanför dörren. Mitt förtroende för vården är borta. Tyvärr har jag fått tillbaka min PTSD för vården av denna Clarence som jag även förklarade för att jag hade svårigheter pga tidigare erfarenheter. Hade en lista med mig med saker jag ville få fram för jag får svårt att prata men han tystade mig, förminskade mig och betedde sig obehagligt.
Innan jag träffade honom var jag på väg att ordna arbetsträning och såg ljust på framtiden och jag kände mig trygg i planeringen framåt. Allt detta raserades på 15 minuter och resulterade i flera månaders lidande och besök på psykakuten. Kan bara tänka mig hur många fler patienter som blivit drabbade.
Clarence Wallmofeldt mår inte bra och borde inte arbeta inom psykiatrin.
Jag önskar även få veta vilket försäkringsbolag ni anlitar.
GÅ INTE HIT
Varning för ”C”, HÅLL ER BORTA om ni inte vill få era mediciner indragna! även en bekant till mig har råkat ut för honom och samma sak där, han borde bli av med licensen PRONTO. Usch säger jag, anmäl stolpskottet
Varning för Clarence Wallmofeldt
Mottagningen var mycket bra och jag hade en fantastisk läkare innan Clarence Wallmofeldt kom in i bilden. Han tar ingen hänsyn till biverkningar, går mot tidigare läkares bedömningar och skapar onödiga brister i patientsäkerheten. Min rekommendation är att anmäla till exempelvis Patientnämndnen, IVO eller skicka ett skriftligt klagomål till Primas ledning, samt att byta till en säkrare mottagning.
Varning för Clarence
Skriver åt min kära vän, som har svårt just nu pga Clarence Wallmofeldt bemötande gentemot honom. Som vägrar skriva ut adhd medicin, som ger honom en fungerande vardag, men nej, den där läkaren (han borde inte ens vara en läkare och hans licens borde vara indragen, vägrar totalt). Hoppas att alla dessa omdömen och dylikt kan få bort den där läkaren från vården!
Anmäl läkare CLEARENCE WALLMOFELDT
Jag är helt förtvivlad efter ett videomöte med den sämsta läkaren genom världshistorien. CLEARENCE WALLMOFELDT. Kall och totalt hjärtlös, lekte översittare från början till slut, underminerade mig totalt, tog bort min medicinering, förlänger inte eller ändrar min sjukskrivning trots att jag behöver det. Ingen sympati eller empati, helt hjärtlös person med maktbegär. Jag sa till honom efter att han fått mig att börja gråta i samtalet att jag kommer att anmäla honom för att hans beteende inte är lämpligt och att han inte ser till mitt bästa som patient, då lade han på samtalet. Vilken idiot! Det blir anmälan till IVO och alla ställen jag kan komma på. Ordet ska spridas om denna läkare och han ska bort från sin position. Hur kan han leva med sig själv??? Byt mottagning! Anmäl. Han är en person som borde sitta bakom lås o bom. Som han behandlar människor är skamligt!
Erfarenheter av enhetschef Clarence
Vi är många som upplever att vi farit väldigt illa under enhetschefen Clarence vård. Svårt att förstå att någon får sitta kvar efter så mycket kritik, såväl internt som från oss patienter…
Utöver att anmäla till patientnämnden/IVO rekommenderar jag att maila direkt till Primas verksamhetschef Lars Öhrmalm (dvs Clarence chef). lars. ohrmalm @ prima. se (går ej att länka direkt till mail här, googla prima ledning så kommer mail upp annars).
Har själv mailat honom och därefter blivit uppringd, och vet fler som pratat direkt med honom. Beskrev hur min vård och medicinering drastiskt förändrades när han tog över som min läkare, och hur mycket det har påverkat mitt mående och förtroende för vården överlag. Den tillit som hade byggts upp under åren på mottagningen raserades totalt när Clarence tog över min vård. Aldrig känt mig så överkörd. Försöker nu bygga upp förtroendet igen på ny mottagning. Vi måste fortsätta höja våra röster för oss själva och våra medpatienter. Förr eller senare kommer ledningen behöva lyssna.
Andra saker att göra för att förändra din och andras vårdsituation:
-Anmäl till patientnämnden. Berätta om dina erfarenheter. Lätt att googla hur man gör.
-IVO-anmäl.
-Be om att bli remitterad till annan mottagning eller gör egenanmälan. Åberopa ditt fria vårdval, det är fritt vårdval i Stockholm.
Varning för Clarence Wallmofeldt och Prima Danderyd
Jag har varit patient hos Clarence Wallmofeldt på Prima. Aldrig har jag blivit så dåligt bemött inom vården som där. Bemötandet upplevde jag som oprofessionellt, oempatiskt och skuldbeläggande med ett obefintligt intresse för mitt mående Jag lämnade mottagningen mer nedbruten än när jag kom dit.
Utöver mina egna erfarenheter har jag tagit del av klagomål och rapporter som rör patientsäkerhet samt talat med tidigare medarbetare på Prima och läkarkollegor hos andra vårdgivare. Det stärkte min uppfattning att liknande erfarenheter av Clarence Wallmofeldt återkommer om och om igen.
Prima behöver ta det kritiken på allvar. När patienter beskriver att de mår sämre efter sina besök och tappar förtroendet för vården finns det anledning att granska varför. Om även uppgifter från personer med insyn pekar i samma riktning är det rimligt att ställa frågor om hur verksamheten leds och om patienterna får den trygga och respektfulla vård de har rätt till.
Min egen upplevelse påverkade mitt förtroende för vården så mycket att det tog lång tid innan jag vågade söka hjälp igen.
Om du har haft en liknande upplevelse tycker jag att du ska anmäla den till Patientnämnden och IVO samt lämna ett skriftligt klagomål till Primas ledning. Problem kan bara utredas om de dokumenteras.
Utifrån mina egna erfarenheter skulle jag inte rekommendera Prima Danderyd så länge Clarence Wallmofeldt leder verksamheten. Om du befinner dig i en särskilt utsatt eller sårbar situation skulle jag själv välja en annan mottagning.
Dem har blivit extremt dåliga sen dom…
Dem har blivit extremt dåliga sen dom bytte ägare, chefen där verkar ju ha tappat det helt. Dom avslutade min behandling från ingenstans när jag vid ett tillfälle skulle ta ut min medicin. Chefen där sa ordagrant på telefon att ”om man ska medicineras så behöver man t.ex ha problem hos kronofogden ” … extremt oseriöst och dåligt bemötande och känner mig inte alls hörd.
Fruktansvärt bemötande och behandling
Fruktansvärt bemötande efter mottagningen bytte ägare. Min behandling avslutades abrupt och jag fick knappt någon förklaring. Jag blev remitterad för undersöka blodtrycket. Medan den pågick så var både kontakt och nödvändigt stöd från läkaren så dåligt att det aktivt kom I vägen för undersökningen som han själv remitterade. Jag kan inte nog avråda folk från att söka vård här.
Läkare som inte borde ha licens
Gå inte in ensam i ett rum med Clarence Wallmofeldt utan att spela in samtalet. Jag har aldrig i mitt liv behandlats på ett så kränkande sätt av svensk sjukvårdspersonal. Indragen behandling utan medicinsk grund eller beaktande av utsättningssymptom var bara början. Personal där säger att han är den enda psykiatrikern i tjänst på enheten!
Om du också är drabbad: Anmäl honom till IVO och till Patientnämnden, och följ rådet jag fick från personal på psykiatriska akutmottagningen på S:t Görans sjukhus: "skriv egenremisser till andra mottagningar i Stockholm, skriv till dem allihop".
Ljög hon tro?
Efter otroligt dåligt bemötande av enhetschefen som hade hänvisat mig till sjuksköterske-kontakt ca 1 månad senare, så hörde jag av mig via 1177 och efterfrågat en tidigare tid. Jag kom i kontakt med Ann-Kristin (SSK) som var en mjäkig och slö en... Jag sa tydligt till henne att jag ville boka om mitt redan inplanerade besök (18/5) till ett tidigare datum men enligt henne så fanns det inga lediga tider i kalender förrän då. Dagen efter ringer jag mottagningen och får en tid redan dagen efter. Frågan är om Ann-Kristin är team Clarence och gör sitt jobb sådär fantastiskt undermåligt?
Vi måste tillsammans stoppa Clarance
Vi måste tillsammans stoppa Clarance. Alla som fått medicin indragen och blivit inhumant behandlad av honom, anmäl honom till IVO. Patientnämnden gör inget, han måste ha många IVO anmälningar på sig för att de ska utreda honom
Clarence Wallmofeld beslutade på ett 10 minuters videomöte att inte skriva ut min adhd medicin som tog över 2 år att hitta rätt och har funkat i 5 år. Den har i princip räddat livet på mig. Han slutade också skriva ut imovane som jag har haft utskrivet vid svåra perioder av insomnia och är den enda som kan få mig att somna. Vid videmötet hade jag varit vaken fyra dygn och höll på att kollapsa. Han hade NOLL empati och talade över huvudet på mig och erbjöd ingenting mer än propavan som jag förklarade för honom INTE funkar för mig.
Hade ett möte med en sjuksköterska sen i hopp om att få prata med annan läkare. Hon saknade helt förståelse. Enligt henne kunde jag testa att ta en promenad istället och ”om det är så jobbigt att du håller på att kollapsa få du gå till psykakuten”.
Många kämpar och är ofriviligt i behov av medicin för överleva i detta samhälle
Behöver åka till psykakuten för första…
Behöver åka till psykakuten för första gången på 10 år efter extremt obehagligt 15 minuters besök hos verksamhetschefen.
Han vägrar mig vård, medicinering och sjukintyg.
Är sjukskriven med komplex sjukdomsbild psykiskt och fysiskt. Blivit sämre de senaste månaderna efter att min läkare AliReza slutat och jag trappat ut en medicin som gett utslag. Fick inte ens utskrivet min antidepp som jag haft i 10 år. Detta har ökat min ångest som nu är okontrollerbar + hamnat i depression.
Skrek TYST TYST TYST JAG TALAR samtidigt som jag hade panikattack och försökte förklara mitt mående.
Han sa till mig att jag inte är deprimerad utan frustrerad. Jag är nu utan sjukpenning, medicin och har 0% lust till någonting.
Han skriver osanningar i journalen som kan vara direkt farliga.
Jag hade lämnat klagomål på hur de avslutat min traumagrupp utan uppföljning och att de borde se till individnivå i sina bedömningar.
Detta blev straffet.
Riktigt sjukt av en verksamhetschef.
Prima psykiatri Danderyd varning för …
Prima psykiatri Danderyd varning för Clarence Wallmofeldt.
Har gått hos AliReza i 3-4 år, underbar läkare som hela tiden haft mitt bästa i fokus och hjälpt mig med medicinering i väntan på ADHD utredningen.
Och han skrev ut Elvanse ( självklart provade jag första handsvalet först) till mig när jag fick diagnos.
Nu var jag hos sköterska på halvårskontroll och fick reda på att Elvanse ska tas bort. Nya riktlinjer berodde det på enl sköterskan. Men denna kunde inte säga när de kom eller var jag kunde läsa om nya riktlinjer. Blev hänvisad till FASS.
Jag har inte ens träffat Clarence, men han tog bort min medicin, jag vet inte ens varför? Jo antagligen pga ”nya påhittade riktlinjer”