Noté 5 sur 5 étoiles

Chciałabym podzielić się swoją bardzo pozytywną opinią na temat Smartney. Korzystam u nich z dwóch pożyczek i każda z nich realnie pomogła mi w ważnych momentach życia. Dzięki pierwszej mogłam spe... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Lichwiarze. Pomimo rozwiązania umowy z tymi naciągaczami, oni dalej raportowali "opóźnienia" w BIK, których nie było. Na prośbę o wycofanie tych opóźnień - które są niezgodne z prawdą - otrzymałem... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Jedyna godna polecenia firma pożyczkowa. Prosty interfejs, łatwość nadpłacania pożyczki. Jedynie brak aplikacji mobilnej, ale generalnie to chyba nikt nie ma z małych firm.

Noté 3 sur 5 étoiles

Za wysokie oprocentowanie raz od kapitału drugi prowizja mogło by być lepiej Ja przy swojej pożyczę miałem razem ponad 40% co moim zdaniem jest chore jako stały klient 😔

3,7

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

N'a pas répondu aux avis négatifs

Umowa kredytu kwota 30000 złotych

Umowa kredytu kwota 30000 złotych , oczywiście kwota calkowita kredytu to ponad 62 tyś złotych, przestrzegam przed umowami kredytu z takimi firmami
Odsetki prowizja oprocentowanie wręcz wyczerpujące znamiona oszustwa finansowego wobec klientów

1 novembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Firma pożyczkowa absolutne lichwiarstwo…

Firma pożyczkowa absolutne lichwiarstwo uproszczony system przyznawalnosci
Co do spłaty pożyczki na przykładzie
Osoba pożyczają 40.000 zł oddaje łącznie na koniec ponad 80.000 zł
Działaniem tej instytucji pożyczkowej powinna zająć się prokuratura oraz organy nadzoru finansowego

12 novembre 2025

Pieniądze na szybko

Potrzebowałem na szybko większej gotówki. Banki mi odmówiły ale Smartney mi dał pożyczkę. Plus za zaufanie do zwykłych ludzi.

28 novembre 2025

Brak przelewu

Chwalą się, że pieniądze docierają na konto w ciągu kilku minut od podpisania umowy. Niestety ja złożyłam wniosek w sobotę otrzymałam pozytywną decyzję, podpisałam umowę a pieniądze nie dotarły przez cały weekend. Dziś mamy poniedziałek i narazie nadal ich nie ma. Nigdy już nie skorzystam z ich usług. W innych instytucjach pieniądze są od ręki nie ważne kiedy złoży się wniosek. Nie polecam.

15 novembre 2025

Zastraszanie i nękanie!

O ile kredyt dostałam szybko,panel do spłaty jest prosty w obsłudze,tak nie polecam ,wystarczy niewielka luka czasowa/ opóźnienie a nękają i zastraszają! Nie polecam!
Oczywiście kredyt u nich został spłacony

10 décembre 2024

Uwaga to złodzieje!!!

Uwaga to złodzieje!!!! Przez nieuwagę płaciłam kredyt rok po spłacie . Zrobiło się ok 3600 nadpłaty do zwrotu. Minęło już ponad miesiąc i nie zwrócili mi jeszcze pieniędzy. Najpierw rozmawiałam z z konsultantem i powiedział że mają 2 tygodnie na zwrot pieniędzy. Teraz codziennie dzwonię i kręcą cały czas. Zostaje mi sąd bo sami chyba nie zwrócą.

26 septembre 2025

Świetna firma

Świetna firma. Proces finansowania szybki i przejrzysty, a wypłata środków nastąpiła w bardzo krótkim czasie. Gorąco polecam, każdemu kto szuka rzetelnej i sprawnej firmy.

14 juillet 2025
Noté 2 sur 5 étoiles

Wszystko ladnie pieknie

Wszystko ladnie pieknie, 1 pozyczka z mozliwoscia wziecia kwoty do 8tys zl. Wziete bylo 1000zl, po wczesniejszej splacie z nadplata 250zl brak mozliwosci wziecia kolejnej pozyczki. Na nadplate trzeba czekac az zwroca 2tygodnie( oni z odsetkami juz nie oddadza) to co nagle sie stalo jesli limit byl do 8tys, wziete bylo tylko 1000 gdzie zostalo splacone przed czasem i nagle STOP temu panu juz niedajemy bo za szybko splaca?

30 avril 2025

Jeden wielki wałek

Jeden wielki wałek. Mimo prawomocnego wyroku który podważają wysyłają swój własny harmonogram do spłaty, twierdząc, że zalega się od paru miesięcy z płatnościami i to "sąd się myli".

22 avril 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Byłem regularnym i zadowolonym klientem...

Byłem regularnym i zadowolonym klientem. Smartney w ciągu tygodnia potrafiło zburzyć zaufanie i pozytywną opinię. Moja terminowa wpłata nie została przez nich zaksięgowana, a pomimo WIELOKROTNYCH wyjaśnień telefonicznych i mailowych, podczas których poproszono mnie o zaczekanie na zaksięgowanie i wyjaśnienie oraz zapewniono, że nie będą podejmowane kroki w postaci wpisu do BIK. Niestety firma kontynuuje działania windykacyjne z dużą intensywnością, wykorzystując wszystkie kanały, nęka mnie kilka razy dziennie, dokonała wpisu do BIK, nalicza odsetki i grozi kolejnymi konsekwencjami. Jednocześnie firma każe mi czekać, aż wyjaśnią sprawę. 2 gwiazdki tylko za wcześniejszą pozytywną współpracę.

9 décembre 2024
Noté 1 sur 5 étoiles

Nękanie z powodu długu obcej osoby, która podała mój numer telefonu

Jeden z dużych operatorów telefonii komórkowej sprzedał mi prawdopodobnie numer telefonu po osobie, która nie spłaca kredytu w Smartney. Inna możliwość to świadome, fałszywe podanie mojego numeru jako własnego przez oszusta. I od razu po włożeniu karty SIM zaczęło się nękanie mnie przez firmę Smartney. Proszę sobie wyobrazić moje pierwsze wrażenie: nowy telefon i od razu jakaś firma windykacyjna chce pieniędzy ode mnie i straszy mnie konsekwencjami, jeśli nie zapłacę! Po kilku dniach udało się ustalić, że nie chodzi o mnie i jak się przedstawiła ta osoba. Było im wyjaśniane kilkadziesiąt razy SMSami i w rozmowach, że to nie ja mam u nich dług (nawet płeć inna; także miasto), nie znam tej osoby - NIC DO NICH NIE DOCIERA!!! Atakują mnie codziennie (nie zawsze podają imię osoby mającej dług), żeby spłacać kredyt SMSami, ale wysyłanymi tak, że nie mogę zablokować ich numeru (zastrzeżony, albo wysyłany przez bramkę) i telefonami automatycznymi i zwykłymi (te blokuję systematycznie za radą operatora u którego mam numer), żeby przekazać informację osobie zalegającej ze spłatą, żeby się zgłosiła do Smartney. Tylko, że ja tej osoby nie znam i co mnie to obchodzi - to jest ich problem i ich kiepsko wymyślonego produktu finansowego! Mówią, że mi dadzą spokój, jak im prześlę kopię faktury na mnie za telefon od operatora. Ale trzeba być osobą, najdelikatniej mówiąc, bez rozumu, bardzo lekkomyślną, żeby firmie tak zachowującej się udostępniać swoje dane osobowe. Z mojego punktu widzenia wygląda to tak, jakby oni udzielali pożyczek, gdy się podaje jako kontakt podstawowy telefon, a inne kanały dotarcia do klienta były nieistotne. Ta sprytna osoba, która wzięła kredyt, po prostu to wykorzystała: podała ona cudzy numer telefonu, albo oddała numer operatorowi zaraz po uzyskaniu pożyczki. Z tego co jest na ich stronie, mają tylko adres mailowy, czyli nic. Dlatego się uczepili mojego telefonu i mnie jak pijany płotu. Nie rozumiem dlaczego nie zgłaszają tego ewidentnego oszustwa na policję.

Przyszło mi do głowy możliwe wyjaśnienie tego ewidentnego debilizmu. Prawdopodobnie te dzwoniące pracownice Smartney'a (kontaktują się ze mną wyłącznie kobiety) są rozliczane z liczby wykonanych rozmów i wysłanych SMS-ów. Im jest na rękę, gdy dzwonią i esemesują w nieskończoność do jednej, już znanej osoby. Nawet pod tak idiotycznym pretekstem jak to, że we wniosku o kredyt ktoś podał mój numer telefonu. Nic z tego nie będzie, żadnych pieniędzy nie dostaną, ale kierownictwo najwyraźniej tego nie kontroluje, więc jest to bardzo wygodna symulacja pracy. A powinny w jakiś inny, skuteczny sposób dopaść tę osobę. Mają numer PESEL (chyba że zaakceptowali fałszywy?), mogą zgłosić sprawę policji, ale tym paniom to się nie opłaca. To nie ich problem, że Smartney czy Oney nie odzyska pieniędzy.

31 juillet 2024
Noté 2 sur 5 étoiles

Nachalni i nie wyrozumiali

Bank sam w sobie jest w porządku, dopóki coś się nie wydarzy. Zmieniłam pracę, miałam problem z zapłaceniem raty (musiałam czekać do pierwszej wypłaty), 10 tysięcy telefonów, dzwonię do nich, informuję, że mam taką sytuację i podaję konkretną datę zapłaty, w moim przypadku było to 1.5 tygodnia po terminie. ''Jest to zbyt odległa data i nie możemy zaakceptowac tego terminu''. A potem się dziwią, że nie odbieram telefonu, po co mam z nimi się kontaktować, skoro i tak mi powiedzą, że nie interesuje ich moja sytuacja. Wiem, że raty trzeba płacić w terminie, ale czasami może się niestety zdarzyć taka, a nie inna sytuacja. Nie chcę mieć więcej z tą firmą do czynienia, moim zdaniem są po prostu zbyt nachalni i nie wyrozumiali. Rozumiem gdyby ktoś spóźniał się 2 miesiące z zapłatą, ale serio, tydzień aż tyle im zmieni?

1 mars 2023
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus