Umeter Avis

TrustScore 3.5 sur 5

3,6

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

U meter is voor mij al enige jaren een indicator voor mijn energie verbruik en sedert dit jaar voor de beoordeling of een thuisbatterij een voordeel kan opleveren i.v.m. de afschaffing salderingsregel... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Sinds onze warmtepomp eind februari in werking is zou je over maart een veel lager gasverbruik verwachten. Niets daarvan: Umeter produceert fantastische getallen ven vele m3 per dag terwijl het "echte... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Geweldig systeem. Heb gelijk een goedkoop premiumabonnement voor iets meer dan 1 eurotje per maand genomen toen ik ontdekte dat de P1 live meteruitlezers er weer waren… Die is zo precies dat ik nu zel... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Umeter heeft nu een premium abonnement, met deze invoering hebben ze ook oude data van mij verwijderd, zonder mij de kans te geven dit nog van te voren te downloaden. Naast dit hebben bepaalde inz... Voir plus

L'entreprise a répondu

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 57 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

Tous les avis

60 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 1 sur 5 étoiles

Umeter heeft nu een betaalmuur

Naast dit hebben bepaalde inzichten nu een betaalmuur. Wil je nu weggaan kan je wel de data exporteren, maar moet dit wel manueel per maand.

Jammer dat deze tool zo slecht is geworden.

29 décembre 2025

Réponse de Umeter

Bedankt voor je uitgebreide feedback, Bas, en excuses voor de gang van zaken. Je historische data hoort niet verloren te gaan — mail ons op info@umeter.nl met je account, dan zorgen we dat je een volledige export van je gegevens krijgt. Dat de export nu per maand moet, is terechte kritiek; we nemen het mee om dit te verbeteren. Team UMeter

Enshitification

Enshitification, core features van een product die eerst gratis waren betaald maken, tijd voor een alternatief want zodra bedrijven hiermee beginnen wordt het nooit meer beter.

21 décembre 2025

Réponse de Umeter

Bedankt voor je feedback, Remie. We snappen de zorg. De basisfuncties houden we gratis; Premium is er om de kosten van servers en doorontwikkeling te dragen, niet om bestaande gebruikers te dwingen. We doen ons best om de meerwaarde van Premium echt de moeite waard te maken en horen graag wat jij zou willen zien: info@umeter.nl. Team UMeter

Noté 1 sur 5 étoiles

zonder geld niet meer bij je eigen gegevens

umeter is altijd gratis geweest. Sinds kort moet je een premium account nemen om bij al je gegevens te komen. Dat kost 20 euro per jaar. Dus alle oude gegevens zijn niet meer bereikbaar, tenzij je betaalt.
Het gaat dus niet alleen om de extra's die men levert, maar ook je eigen gegevens. Erg slecht!

16 décembre 2025

Réponse de Umeter

Bedankt voor je feedback, Evert, en we snappen de frustratie. Je eigen verbruiksdata blijft van jou; mail ons op info@umeter.nl, dan zorgen we dat je bij je gegevens kunt en ze kunt exporteren. Met Premium bekostigen we de uitgebreidere inzichten en de doorontwikkeling. Team UMeter

Noté 4 sur 5 étoiles

Umeter de beste voor inzicht energieverbruik.

Umeter biedt by far de beste grafieken en informatie. Daar kunnen veel leveranciers nog wat van leren.
Zoals de vorige reviewer schreef: een ondersteunde P1 meter zou het geheel nog interessanter maken.

18 novembre 2025

De Premium ervaring

De Premium ervaring. Meemaken dat jouw gegevens ineens achter een betaalmuur staan.

11 novembre 2025

Réponse de Umeter

Dank je voor je feedback, Chris. We begrijpen dat de overstap naar Premium wennen is. De basis blijft gratis en met Premium bekostigen we de servers en nieuwe functies. Denk je dat je iets mist wat eerder gratis was? Mail ons op info@umeter.nl, dan kijken we met je mee. Team UMeter

Ook al een 'betaalmuur'?

Zie ik het nu goed? Heb ik iets gemist? Sinds wanneer zit het 'jaaroverzicht' achter een betaalmuur (Premium.Upgrade). Dit was altijd wel handig, maar laat ik het nu toch maar zelf bij houden. Bedankt U.meter.

10 novembre 2025

Réponse de Umeter

Bedankt voor je feedback. Klopt, het jaaroverzicht valt nu onder Premium — dat had duidelijker gecommuniceerd mogen worden. De live meterstanden en je actuele verbruik blijven gratis. Wil je je jaarcijfers terugzien of exporteren, mail ons dan op info@umeter.nl. Team UMeter

Prima overzichten tot nu

Prima overzichten tot nu. Juist nu ik bezig ben een accu aan te schaffen moet er betaald worden. Dus niet!

27 octobre 2025

Kopieer
Bedankt voor je feedback, Erwin. Vervelend dat je hier net bij je accu-afweging tegenaan loopt. Juist voor een accuberekening biedt Premium de gedetailleerde kwartierdata en een simulatie op basis van je eigen verbruik. Wil je dat een keer samen bekijken of twijfel je of het wat oplevert, mail ons op info@umeter.nl. Team UMeter

Noté 2 sur 5 étoiles

Met feedback wordt niets gedaan.

Ik gebruik al vele jaren umeter. Regelmatig meegemaakt dat er voor langere tijd geen data wordt geleverd. Al vaak heb ik de afgelopen jaren aangegeven dat de vergelijk-met-andere-gebruikersknop niet werkt. Ook na de AI uitbreiding die onlangs is doorgevoerd doet de vergelijk-knop nog steeds niets!.(En dat vind ik jammer omdat het toch wel leuk is te weten hoe jouw verbruik zich verhoudt tot anderen). Aan de geavanceerd-vergelijkknop heb je helemaal niets, dat levert helemaal geen bruikbare informatie op. Helaas is de functionaliteit niets verbeterd na de AI update terwijl ik nu wel een jaarlijkse bijdrage moet betalen die voorheen niet gevraagd werd, al vind ik die bijdrage niet exorbitant.

27 septembre 2025
Noté 3 sur 5 étoiles

Het is een mooie in de cloud energie…

Het is een mooie in de cloud energie beheerder. Het houdt in princiepe de energie wel goed bij. Soms vind ik dat er teveel op komt te staan aan functies meer als de helft gebruik ik niet.
Verder kloppen de prijzen ook nooit goed.
En soms wil ik de umeter live wel bestellen maar vraag me soms af of die nog wel up to date is.....

21 septembre 2025
Noté 4 sur 5 étoiles

Ik gebruik dagelijks Umeter tot volle…

Ik gebruik dagelijks Umeter tot volle tevredenheid. Een klein minpuntje is dat regelmatig en dan met name in het weekend de meterstanden niet worden weergegeven. Ook communicatie is een aandachtspuntje.

19 septembre 2025

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus